Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Все про можливі оновлення камери в iPhone 16

19.04.2024

У міру очікування майбутньої серії iPhone 16 від Apple ходять чутки про деякі потенційні оновлення камери, які можуть змінити спосіб використання наших iPhone для фотографії.

Цього року Apple, схоже, збирається розширити межі ще далі. З наближенням випуску iPhone 16 у вересні всі будуть зосереджені на тому, як наступні зміни можуть зберегти конкурентну перевагу Apple на ринку, що стає все більш переповненим.

1. Вертикальна схема розташування камери

iPhone 16 і iPhone 16 Plus

Базові моделі iPhone 16 від Apple матимуть вертикальне розташування камери з рельєфною поверхнею у формі таблетки замість діагонального розташування камери, як у iPhone 15. Новий виступ камери має два окремих кільця камери для ширококутної та надширококутної камер. Очікується, що вертикальне розташування камери дозволить записувати просторове відео, яке наразі обмежено моделями iPhone 15 Pro.

[blog-product-4129,4097,4269,4053-title-new_product]

2. Оновлення ультраширокого об’єктива

iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max

Очікується, що моделі iPhone 16 Pro матимуть оновлений 48-мегапіксельний надширококутний об’єктив камери , який дозволить захоплювати більше світла, що призведе до покращення фотографій під час зйомки в режимі 0,5 ×, особливо в умовах слабкого освітлення. Це також означає, що моделі iPhone 16 Pro повинні мати можливість знімати 48-мегапіксельні фотографії ProRAW в режимі Ultra Wide. Ці фотографії зберігають більше деталей у файлі зображення для більшої гнучкості редагування та можуть бути надруковані у великих розмірах.

3. Супертелефотокамера

iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro Max може стати першим iPhone, оснащеним супертелефотокамерою-перископом для різко збільшеного оптичного масштабування. «Супер» або «Ультра» телефото зазвичай описує камери з фокусною відстанню понад 300 мм. Поточний телеоб’єктив еквівалентний 77-міліметровому об’єктиву, тому, якщо це точно, можливості масштабування можуть значно збільшитися. Супертелефотокамери часто використовуються для зйомки спорту та диких тварин, але надзвичайно м’який фон, який вони створюють, також робить їх корисними для портретної зйомки, якщо між об’єктом і фотографом достатньо відстані.

iphone-16-camera

4. Тетрапризмова лінза

iPhone 16 Pro

Очікується , що обидві моделі iPhone 16 Pro матимуть 5-кратний оптичний зум , який наразі є ексклюзивним для iPhone 15 Pro Max. Тетрапризмова система лінз Apple має «складену» конструкцію, що дозволяє їй поміститися всередині смартфона, забезпечуючи до 5-кратного оптичного зуму та до 25-кратного цифрового зуму. Навпаки, нинішній менший iPhone 15 Pro обмежений 3-кратним оптичним збільшенням, що відповідає iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max.

5. Зниження відблисків

Всі моделі iPhone 16

Кажуть, що Apple тестує нову технологію оптичного покриття з антивідблиском для своїх камер iPhone, яка може покращити якість фотографій за рахунок зменшення відблиски та ореоли. Apple планує запровадити нове обладнання атомарного шарового осадження (ALD) у процес виробництва лінз камери iPhone для нанесення покриття. Матеріали, що застосовуються за допомогою ALD, також можуть захистити систему об’єктивів камери від пошкодження навколишнім середовищем, не впливаючи на здатність датчика ефективно вловлювати світло.

6. Кнопка захоплення

Всі моделі iPhone 16

Усі моделі iPhone 16 матимуть нову «кнопку зйомки» на основі камери, призначену для швидкого запуску зображень або відео. Кнопка додасть такі функції, як можливість збільшувати та зменшувати масштаб, проводячи по кнопці вліво та вправо, фокусуватися на об’єкті легким натисканням і активувати запис більш сильним натисканням. Кнопка захоплення буде розташована в нижній правій частині ‌iPhone 16 і займе місце антени mmWave на американських моделях ‌iPhone‌, причому антена переміститься на ліву сторону пристрою під кнопками гучності та дій.

[blog-product-4098,4097,4096,4095-title-new_product]

Блог