Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Як користуватися функцією SharePlay?

10.04.2024

Після виходу iOS 13, можна слухати музику та дивитися фільми на iPhone чи iPad разом з друзями. Apple дозволила своїм пристроям відтворювати аудіо на кількох Bluetooth-навушниках одночасно. 

Що таке SharePlay

Функція SharePlay від Apple розширює можливості дзвінків через FaceTime, дозволяючи синхронізувати перегляд медіафайлів, фільмів і серіалів під час спілкування з друзями, родичами або колегами. Тепер ти можеш насолоджуватися спільним переглядом разом з тими, хто далеко від тебе. Перед використанням рекомендується оновити пристрої до останньої версії програмного забезпечення. Що таке SharePlay? На відміну від функції AirPlay, яка передає контент з одного пристрою Apple на інший, SharePlay дозволяє передавати мультимедійний вміст безпосередньо під час поточного дзвінка через FaceTime. За допомогою цієї функції вы сможете:

- слухати музику з Apple Music;

- дивитися фільми та передачі зі спільних додатків;

- ділитися екраном свого iPhone або iPad.

Під час використання SharePlay для прослуховування музики або перегляду відео, контент автоматично синхронізується між усіма учасниками розмови, і кожен з них отримує можливість керувати відтворенням. Це означає, що будь-хто з твоїх друзів під час трансляції може поставити на паузу відтворення, перемотати вперед або назад, а також здійснювати інші дії. Під час прослуховування музики кожен також може додавати треки до списку відтворення, не перериваючи розмови.

SharePlay

Спільний перегляд відео

Як у фейстаймі дивитися фільм? Якщо ти маєш Apple TV із ПЗ не старішим за tvOS 15 або свіжішою версією, тоді можеш почати транслювати відео на великий екран, не перериваючи розмову. При цьому ти можеш бачити своїх друзів на смартфоні чи планшеті без необхідності розділяти екран на купу інших вікон. Лови інструкцію, як це зробити:

- запустіть додаток SharePlay у додатку Apple TV;

- розпочніть виклик FacrTime на своєму айпаді або айфоні;

- свайпніть вікно FaceTime вгору, а потім відкрийте програму для потокового відео, яка підтримує функцію SharePlay;

- оберіть фільм або телешоу і натисніть кнопку відтворення, коли з'явиться певний запит натисни SharePlay.

Також ти можеш почати виклик FaceTime у додатку Apple TV під час перегляду відеоконтенту та синхронно поділитися з іншими користувачами через SharePlay.

Спільне прослуховування музики

Щоб ділитися піснями з Apple Music через SharePlay, усі учасники повинні мати підписку на цей ресурс. Гайд налаштування:

- після початку розмови по FaceTime відкрийте Apple Music;

- виберіть альбом або пісню з бібліотеки або онлайн-добірки Apple і натисни "Відтворити";

- у меню з'являться три функції: SharePlay, Start Only, Cancel;

- натисніть SharePlay щоб поділитися поточною піснею, вона відтворюватиметься на всіх пристроях учасників розмови.

SharePlay

Групові заняття спортом

За допомогою SharePlay можна організувати спільне тренування в додатку "Фітнес" на iPhone. У цьому додатку можна додати до 32 користувачів. Ти можеш почати виклик по FaceTime на айфоні, а потім почати групове тренування в додатку Apple Fitness. Тренування синхронно відтворюється синхронно у всіх учасників виклику і кожен може вносити свої корективи. Також ви з друзями можете підтримувати один одного.

Спільні ігри

Регулярно в App Store з'являються ігри, які підтримують SharePlay, але більшість популярних ігор цю функцію не мають. Зазвичай інформація про підтримку SharePlay вказується у додатку у нижній частині екрана. Крім того, за допомогою Game Center разом з друзями можна грати під час виклику через FaceTime. Для цього спочатку потрібно налаштувати Game Center у розділі "Параметри", а потім додати друзів. Далі треба знайти і завантажити підтримувану гру для групової гри в Game Center в App Store. Під час виклику FaceTime відкрийте гру і натисніть "Почати в SharePlay", дотримуючись інструкцій на екрані.

Демонстрація екрана

Остання функція SharePlay – це обмін екранами, який дає змогу транслювати те, що відбувається на твоєму екрані, тим, хто підключений до дзвінка. Ця функція зручна для роботи та навчання.

Плюси та мінуси SharePlay в її поточному вигляді

Розглянемо плюси та мінуси. Почнемо з позитивних сторін:

- Спільний перегляд відео. Ви можете дивитися відео, слухати музику, переглядати фотографій у реальному часі з друзями та родиною під час відеодзвінка.

- Зміцнення стосунків. Дозволяє зміцнювати зв'язки та ділитися враженнями про контент у режимі реального часу. Якщо хтось із близьких далеко, тобі для спілкування потрібен лише смартфон або планшет.

- Зручність роботи або навчання. Транслювання екрана під час відеозв'язку дає можливість обговорювати робочі проєкти онлайн.

Негативні сторони:

- Share Play доступна лише для пристроїв Apple, тому користувачі Android та інших платформ не можуть приєднатися.

- Обмежена підтримка контенту. Деякі додатки не підтримують цю функцію.

- Залежність від інтернет-з'єднання. Поганий зв'язок може призвести до обриву відеодзвінка.

- Приватність. Деякі користувачі не хочуть ділитися екраном, щоб випадково не показати щось особисте.

- Обмежені можливості управління. У поточній версії додатку користувачі обмежені в можливостях управління контентом і відтворенням.

Загалом функція SharePlay досить зручна для спільного перегляду контенту.

Як під'єднати дві пари AirPods до iPhone?

Поки після презентації Apple WWDC'19 минуло не так багато часу, а перші розробники тільки починають вивчати бета-версію iOS 13, ми вже виділили для себе кілька улюблених функцій, заради яких готові оновитися на нову прошивку просто зараз. І перша з них - шаринг відтворення музики.

Якщо ти слухаєш улюблену пісню в навушниках і терміново хочеш дати послухати цей неймовірний приспів дорогій вам людині, то все, що тепер потрібно, це піднести свій iPhone з під'єднаними AirPods до iPhone цієї людини з під'єднаними AirPods. На екрані спливе повідомлення, але з інформацією про те, що ти можеш поділитися відтворенням. Тепер ви будете насолоджуватися приспівом разом! 

SharePlay-airpods

Блог