Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU

AirPods 4 проти AirPods 3: чи варто оновлювати?

30.09.2024

AirPods (3-го покоління) були випущені в жовтні 2021 року. Через три роки з’явилися AirPods 4.

Якщо ви є власником AirPods 3, чи варто вам оновитися до найновіших накладних бездротових навушників Apple?

По-перше, варто зазначити, що AirPods 4 доступні в двох моделях, AirPods 4 і AirPods 4 з активним шумозаглушенням. Ціна базової моделі в Apple становить 129 $, тоді як модель високого класу коштує 179 $.

Для довідки AirPods 3 продавалися за 179 $. Якщо ви є власником AirPods 3, напевно, немає вагомих причин переходити на дешевші AirPod 4 за 129$. Однак модель за 179 $ дуже приваблива.

Шумозаглушення

Головною причиною придбання AirPods 4 є нова функція активного шумозаглушення. Раніше для отримання ANC потрібно було зробити стрибок до AirPods Pro з їх силіконовим дизайном вкладишів. Але тепер ви можете отримати напрочуд ефективне активне шумозаглушення з AirPods 4. ANC достатньо потужний, щоб значно заглушити, якщо не зовсім заглушити, більшість зовнішнього шуму. Інтенсивність шумопоглинання не така хороша, як у AirPods Pro, але це величезний стрибок порівняно з тим, що раніше було доступно в базовій лінійці AirPods — тобто взагалі нічого.

airpods4

Краще підходить

AirPods 4 мають новий дизайн самих навушників. Частина, яка входить у ваше вухо, має тоншу форму з більш кутастою вставкою порівняно з досить великим і пухким дизайном AirPods 3. Це означає, що вони, краще підходять для більшості людей. 

[blog-product-6292,6294-title-new_product]

Стійкість до пилу та оновлений корпус

Кажуть, що AirPods 3 стійкі до поту та води. AirPods 4 мають офіційний рейтинг IP54, забезпечуючи захист від пилу, поту та води. Це робить їх формально стійкими до потрапляння крапель води, як-от прогулянка на вулиці під дощем.

Крім того, AirPods 4 мають оновлений корпус. Чохол фізично менший, ніж футляр AirPods 3, що робить його ще більш кишеньковим. Він також виглядає трохи преміальніше, з прихованим індикатором стану на передній панелі, який неможливо побачити, якщо не підсвічується. Функціонально чохол тепер містить порт USB-C для зручного заряджання та вбудований динамік, щоб ви могли змусити його подати звуковий сигнал, якщо їх загубите.

bento_side__edtf67wfg10m_large_2x

bento_closeup__nvqogkmqz4ae_large_2x

Новіший чіп і краща якість звуку

AirPods 3 працюють на чіпі H1. AirPods 4 працюють на новішому чіпі H2. Це забезпечує підтримку найновіших функцій AirPods, наприклад можливість викликати голосового помічника за допомогою простішого слова пробудження «Siri», а не «Hey Siri». Чіп H2 також підтримує такі функції, як персоналізована гучність, яка інтелектуально регулює рівні звуку відповідно до середовища, і ізоляція голосу для кращої якості мікрофона.

Чіп H2 також допомагає забезпечити ще кращу якість звуку в поєднанні з оновленими драйверами, вбудованими в AirPods. Незважаючи на невелике покращення, AirPods 4 забезпечують кращі баси та чіткість порівняно з AirPods 3.

Дві речі, про які слід знати

Хоча AirPods 4 здебільшого кращі в усіх відношеннях, порівняно з AirPods 3, є кілька недоліків, про які варто знати.

По-перше, новий менший футляр настільки малий, що більше не підключається до зарядних пристроїв MagSafe. Ви можете розмістити його на зарядній панелі MagSafe, і він заряджатиметься бездротовим способом, але не буде кріпитися магнітом. Це означає, що він впаде з вертикальних підставок для зарядки. Футляр просто замалий, щоб намагнітити його на магнітне кільце MagSafe.

По-друге, можливо, найбільша помилка полягає в тому, що час автономної роботи на AirPods 4 насправді трохи гірший, ніж на AirPods 3. AirPods 3 розраховані на 5 годин прослуховування на одному заряді з вимкненою системою активного шумозаглушення. Якщо ввімкнено функцію активного шумозаглушення, ви можете розраховувати лише на 4 години автономної роботи.

Порівняно з AirPods 3, це на одну-дві години гірше, оскільки AirPods 3 може забезпечити 6 годин безперервного прослуховування. Однак і AirPods 3, і AirPods 4 пропонують однаковий час прослуховування (близько 30 годин), якщо навушники заряджаються за допомогою зарядного футляра.

audio_voice__fsh5v6wchyqa_large_2x

audio_music__codaubhynsr6_large_2x

Блог

Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU