Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

macOS Sonoma: як перетворити веб-сайти на програми Mac використовуючи «Add to Dock»

22.11.2023

Нове в macOS Sonoma: Apple дає кожному нові причини більше ніколи не відкривати Chrome. Однією з них є нова функція для перетворення будь-якого веб-сайту в програму на вашому Mac Dock. 

«Add to Dock» — це нова функція Safari 17, ексклюзивна для macOS 14. Коротше кажучи, вона дозволяє перетворити ваші улюблені веб-сайти на автономні програми — не потребує додаткового програмного забезпечення.

Chrome давно передбачає таку функцію, але найбільшим недоліком є те, що вам потрібно запустити Chrome. Навіть якщо ви просто хочете скористатися веб-програмою сайту, Chrome потрібно запустити.

Від веб-додатків до профілів користувачів – Safari цього року багато чого навчився у Chrome, залишаючись при цьому ефективним.

Нова функція Add to Dock була дуже корисною для перетворення Threads на окрему програму для Mac. Використання Safari для цього означає, що всі посилання відкриватимуться у веб-переглядачі, який я фактично використовую, а для налаштування потрібно лише кілька клацань.

add-to-dock-sonoma-safari-17

Як перетворити веб-сайти на програми Mac:

- Перш ніж почати, вам потрібно буде запустити настільний Safari версії 17.0. Це вбудована версія Safari на macOS Sonoma 14.

- Звідти перейдіть на веб-сайт, який потрібно перетворити на програму. Коли ви там, виберіть «Файл» на панелі меню, а потім натисніть «Додати в Dock».

- Далі підтвердьте ім’я, яке ви хочете дати новому значку Dock. Це з’явиться на панелі Dock і Launchpad, і ви навіть можете шукати Spotlight, щоб запустити програму, як і інші програми.

- Нарешті, ви можете підтвердити ім’я та піктограму або клацнути піктограму, щоб вибрати власний із файлів у Finder.

- Це працює для багатьох веб-сайтів і служб, включаючи Instagram, Threads тощо. Ця форма веб-програми може навіть запитувати надсилання сповіщень, як справжні програми Mac.

Інструмент особливо корисний для перетворення додатків, які інакше були б переважно веб-переглядами, у свого роду додатки для Mac. У багатьох випадках проста закладка допоможе виконати роботу, але нова функція Add to Dock дозволяє створювати вікна, які ідентифікуються окремо від Safari.

Screenshot-2023-08-24-at-10.43.07 AM

Блог