Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Оновлення Apple Pencil — що вам потрібно знати

01.03.2024

Apple Pencil не оновлювався з моменту запуску другого покоління в 2018 році. Сьогодні у продажу є три моделі Apple Pencil — Apple Pencil, Apple Pencil 2 і Apple Pencil з USB-C. Лінійка дещо заплутана , оскільки клієнти покладаються на те, щоб визначити, який олівець підходить до якого iPad і які переваги він пропонує.

Чутки про Apple Pencil 3

Apple Pencil 2 уже є потужним із затримкою 9 мс, чутливістю до тиску, розпізнаванням кута, наведенням і жестом подвійного дотику. Важко уявити, як саме Apple могла б оновити свій популярний стилус.

Apple-Pencil-2

Загальний дизайн потребує оновлення, особливо з огляду на дивний куточок дизайну, який Apple намалювала. Apple Pencil 2 заряджається за допомогою двох магнітних провідників збоку, коли він підключений до iPad, що вимагає багато внутрішнього простору.

Ця довга сторона iPad була незайнятою до iPad 10, коли Apple перемістила камеру для селфі в альбомну сторону. Цей крок кращий для відеоконференцій із використанням підключеної клавіатури, але виключає можливість заряджати Pencil за допомогою індуктивної зарядки.

Просто перемістити точку заряджання було неможливо, оскільки провідники на Apple Pencil розташовані на певній відстані один від одного. Якщо перемістити його в будь-який інший бік, це завадить роботі динаміків, кнопок, зарядних портів або смарт-роз’єму.

Було місце для магнітів, щоб прикріпити олівець, але компоненти, необхідні для зарядки, займали занадто багато місця.

Натомість Apple вибрала ключ , щоб USB-C iPad міг підключатися до Lightning Pencil першого покоління. Пізніше Apple Pencil з USB-C був представлений для вирішення дивної проблеми.

Apple-Pencil

Apple Pencil із USB-C не є справжньою моделлю третього покоління, і йому бракує деяких функцій , щоб знизити його вартість. Він не підходить для заміни Apple Pencil 2, тому потрібна нова модель.

З чуток невідомо, як новий Apple Pencil буде заряджатися, але він може мати як індукцію, так і USB-C для забезпечення універсальної сумісності. Однак це порушить елегантний дизайн, представлений Apple Pencil 2.

Отже, є шанс, що Apple переосмислить свою індукційну зарядку, щоб займати менше місця в меншому Apple Pencil. Це дозволить прикріпити пристрій у просторі між двома динаміками на короткій стороні iPad.

Якщо у нього немає порту, він буде несумісний з 10,9-дюймовим iPad , якщо Apple не дозволить бездротове сполучення без роз’єму та заряджання через індуктивний ключ.

Інші особливості

Чутки також припускають, що Apple може представити функцію Find My в Apple Pencil. Сумнівно, що це включатиме динамік, який може щебетати, але це спадає на думку.

Можливо, Apple може піти шляхом AirPods і представити Apple Pencil Case, який містить магнітні наконечники та може заряджати Apple Pencil окремо від внутрішньої батареї. Чохол мав би USB-C для зарядки та сполучення, а також місце для динаміків Find My.

Цей попередній абзац є чистою спекуляцією, але багато про це поговорюють.

Apple-Pencil-find-my

Змінні наконечники

Окрім з’ясування нової ситуації заряджання, Apple може оновити Apple Pencil за допомогою нових функцій на основі змінних наконечників . Те, який накінечник використовується, вплине на фізичне відчуття та реакцію програмного забезпечення.

[blog-product-4481,10090-title-new_product]

Дата виходу та ціна Apple Pencil 3

Чи буде Apple називати цей продукт «Apple Pencil Pro» або «Apple Pencil 3», це виключно маркетинговий вибір — ми очікуємо останнього. 

Ціна Apple Pencil 3 цілком може бути ідентичною Apple Pencil 2 — 129$. Також можливе підвищення ціни на 149$, щоб наблизити його до ціни Apple Pencil з USB-C.

Якщо Apple проштовхне цей продукт як Apple Pencil Pro, він легко досягне 199$.

Очікується, що Apple анонсує нові iPad та аксесуари до них в березні. 

Apple-Pencil

Блог