Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Огляд macOS Sonoma

25.07.2023

З macOS Sonoma робота та розваги на вашому Mac ще потужніші. Підніміть свою присутність у відеодзвінках. Отримуйте доступ до інформації абсолютно новими способами. Підвищення продуктивності в іграх. І відкрийте для себе ще більше способів персоналізувати свій Mac.

Приголомшливі нові заставки

Нові уповільнені екранні заставки із захоплюючими місцями з усього світу чудово виглядають на вашому великому дисплеї Mac. Коли ви входите в систему, вони миттєво стають шпалерами робочого столу.

Додайте віджети на робочий стіл

Розмістіть віджети на робочому столі з нової галереї віджетів. Тепер ви можете відтворювати подкаст, вимикати світло тощо прямо з віджета.

macOS Sonoma

Доступ до віджетів iPhone на Mac

За допомогою Continuity ви можете додавати віджети iPhone на робочий стіл, не встановлюючи відповідні програми на вашому Mac.

Віджети зникають для кращого фокусування

Коли ви відкриваєте програму чи вікно або використовуєте Stage Manager, віджети відходять на задній план, щоб ви могли зосередитися на поточному завданні. Змініть шпалери, і кольори віджетів миттєво адаптуються.

macOS Sonoma

Поставте себе в центрі

Новий Presenter Overlay тримає вас у розмові під час спільного використання екрана. Вибирайте з двох накладок, великого та маленького. Велика накладка привертає увагу до вас, а ваш екран обрамлено поруч із вами на окремому шарі. Ви можете рухатися, ходити та говорити перед своїм вмістом.

Плавайте над спільним екраном

Використовуйте невелике накладання, щоб з’явитися у вигляді рухомої підказки над вашим спільним екраном, щоб вас було легко побачити під час демонстрації вашої роботи. Переміщайтеся по екрану та вказуйте на важливі деталі.

Залишайтеся в кадрі

Керуйте композицією свого відео, використовуючи Studio Display або iPhone як камеру. Налаштуйте рамку за допомогою елементів керування масштабуванням і панорамуванням або скористайтеся Recentre, щоб автоматично розмістити себе в центрі рамки. 

macOS Sonoma

Safari і паролі

Створіть профіль

Розділіть перегляд тем, як-от «Робота» та «Особисте», за допомогою різних профілів у Safari. Профілі допомагають розділити історію, розширення, групи вкладок, файли cookie та вибране. Ви можете швидко перемикатися між профілями під час перегляду.

Швидший і релевантніший пошук

Пошук у Safari швидше реагує, ніж будь-коли, і показує легші для читання та релевантніші пропозиції.

Спільне використання пароля та ключа доступу

Поділіться набором паролів зі своїми довіреними контактами.

Створіть групу та виберіть набір облікових записів для спільного використання. Паролі залишаються актуальними для всіх учасників групи, і ви можете будь-коли видалити когось.

Розширений приватний перегляд

Приватний перегляд тепер блокує вікна приватного перегляду, коли ви ними не користуєтеся, повністю блокує завантаження відомих трекерів на сторінках і видаляє відстеження, додане до URL-адрес під час перегляду.

Повідомлення

Пошукові фільтри

Швидше знайдіть потрібне повідомлення, поєднавши пошукові фільтри, щоб швидко звузити пошук.

macOS Sonoma

Наздоганяйте та гортайте, щоб відповісти

Нова стрілка наздоганяння дозволяє переходити до першого повідомлення, яке ви не бачили в розмові. Тепер ви можете провести пальцем праворуч по будь-якому повідомленню, щоб відповісти.

Новий спосіб ділитися та переглядати місцезнаходження

Поділіться своїм місцезнаходженням або попросіть місцезнаходження друга за допомогою кнопки з плюсом. Коли хтось ділиться з вами геоданими, переглядайте його безпосередньо в розмові.

macOS Sonoma

Усі ваші наліпки в одному місці

Нова панель наклейок дає змогу отримати доступ до Live Stickers і Memoji в одному місці. Ваші наклейки синхронізуються з iCloud, тому вони доступні на ваших пристроях iPhone, iPad і Mac.

PDF-файли та примітки

Заповнюйте документи швидше за допомогою автозаповнення

Розширене автозаповнення дозволяє безпечно використовувати інформацію, збережену в Контактах, щоб швидше заповнювати PDF-файл або сканований документ.

macOS Sonoma

Гортайте PDF-файл у нотатках

Переглядайте PDF-файл на всю ширину безпосередньо в Notes і клацайте між його сторінками. Зберігайте більше одного PDF-файлу в одній нотатці для легкого доступу до пов’язаних документів.

Почніть у Notes і закінчіть у Pages

Натисніть кнопку «Поділитися», щоб надіслати роботу, яку ви почали в нотатці, до Pages. Налаштовуйте шрифти, змінюйте розмір графіки, додавайте відео тощо, щоб створювати приголомшливі документи.

macOS Sonoma

Клавіатура

Ще точніше автовиправлення 

Підказки, вбудовані під час введення.

Автовиправлення забезпечує ще кращу підтримку під час введення. Автоматично виправлені слова тимчасово підкреслені, щоб ви знали, що було змінено, і ви можете повернутися до оригінального слова одним клацанням.

Ігри

Підвищуйте рівень за допомогою ігрового режиму

Ігровий режим автоматично надає іграм найвищий пріоритет на ЦП і ГП вашого Mac, зменшуючи використання фонових завдань. І це значно зменшує затримку за допомогою бездротових аксесуарів, таких як AirPods і ваші улюблені контролери, для швидкої реакції, яку ви можете відчути.

macOS Sonoma

Блог