Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Що можна підключити до iPhone 15 за допомогою USB-C?

24.11.2023

На iPhone 15 і iPhone 15 Plus Apple нарешті позбулася порту Lightning і замінила його на USB-C. Це відкриває цілий новий світ зручності підключення аксесуарів і периферійних пристроїв. 

iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max йдуть ще далі, оскільки порт USB-C на моделях Pro підтримує швидкість USB-3, що забезпечує швидкість передачі даних до 10 Гбіт/с.

USB-C дозволяє легко підключати дисплеї, зовнішні накопичувачі, камери та заряджати за допомогою того самого кабелю, що й усі інші пристрої. 

Ось що ви можете зробити зі своїм новим iPhone і його новим блискучим портом:

Універсальна зарядка USB-C

Тепер, коли у вас є iPhone 15, ви, ймовірно, близькі до того, щоб мати змогу використовувати один кабель для зарядки всіх своїх пристроїв. Майже всі iPad мають порт USB-C, а всі комп’ютери Mac вже десять років мають USB-C. Найновіші Mac постачаються із зарядним пристроєм MagSafe від Apple, але їх також можна заряджати, підключивши до одного з портів USB-C. Apple TV останнього покоління постачається з пультом дистанційного керування USB-C , а Apple щойно випустила нові AirPods Pro із зарядним футляром USB-C .

Apple продає власні зарядні кабелі USB-C , а iPhone постачається з якісним плетеним кабелем у коробці. На відміну від Lightning, USB-C не є пропрієтарним. Щоб зарядити свій пристрій Apple, ви можете використовувати будь-який зарядний кабель USB-C або аксесуар на ринку. Це включає дешевші кабелі USB-C і кабелі USB-C різних типів і довжини. Наприклад, Anker має дуже зручний подвійний адаптер живлення USB-C на 47 Вт .

Щоб зарядити свій iPhone на повній швидкості, потрібно використовувати адаптер живлення на 20 або 30 Вт. Ви можете сміливо використовувати адаптер живлення з більшою потужністю, як той, який постачається з вашим MacBook; телефон автоматично керуватиме живленням. Заряджайте інші пристрої за допомогою акумулятора iPhone 15.

Тепер ви можете використовувати iPhone для зарядки інших аксесуарів. iPhone 15 може приймати до 27 Вт через порт USB-C, але сам також може видавати близько 4,5 Вт. (Блискавка може досягати лише мізерних 0,3 Вт.)

Це означає, що ви фактично можете використовувати свій запасний акумулятор iPhone для живлення та зарядки підключених аксесуарів. Якщо ваші AirPods розряджаються, ви можете підключити їх до свого телефону, і телефон поповнить ваш чохол AirPods. Ви навіть можете поповнити батарею iPhone іншої людини, але майте на увазі, що це займе деякий час.

TypeC-Port-iPhone-15-Pro-Max

Легке підключення до зовнішніх дисплеїв

З Lightning ви могли підключатися лише до зовнішніх дисплеїв через незграбний ключ. Завдяки USB-C на iPhone 15 ви можете виводити безпосередньо на екран. Використовуйте кабель USB-C – HDMI і показуйте екран свого iPhone на телевізорі або моніторі 4K із дзеркальним відображенням екрана. Якщо ви переглядаєте фільм у програмі служби потокового відео, фільм автоматично заповнить розміри телевізора елементами керування відтворенням на сенсорному екрані. Легко продемонструйте свою бібліотеку фотографій або проведіть презентацію за допомогою Keynote, просто підключивши телефон безпосередньо до проектора.

Одним із варіантів використання, який Apple просуває, є позиціонування iPhone як портативної ігрової консолі. Використовуючи потужність внутрішнього чіпа A17 Pro, iPhone 15 Pro може запускати деякі топові ігри з високою точністю графіки. Підключіть ігровий контролер Xbox або PlayStation, підключіть телефон до телевізора та починайте гру. Цифровий AV-адаптер Apple USB-C є хорошим вибором для цього випадку використання, оскільки він забезпечує HDMI, вихід живлення для безперервної зарядки та прохідний USB-C в одному зручному ключі.

Розширте локальне сховище за допомогою портативних жорстких дисків USB-C і SD-карт

Підключіть жорсткий диск USB-C або пристрій для читання SD-карт і переглядайте файли безпосередньо за допомогою програми Files на iPhone. Якщо ви їдете у відпустку і берете з собою спеціальну камеру, ви можете імпортувати фотографії безпосередньо з SD-карти в бібліотеку фотографій свого iPhone. Потім опорожніть SD-карту та продовжуйте знімати, поки редагуєте та завантажуєте зроблені фотографії на великий сенсорний екран телефону.

Додаток iPhone 15 Pro Camera дозволяє записувати відео ProRes 4K зі швидкістю 60 кадрів/с безпосередньо на накопичувач USB-3. ProRes не стискається, а розміри файлів величезні, споживаючи гігабайти за хвилину запису. Але підключивши свій iPhone до портативного SSD на 1 ТБ , ви можете записувати деякий час, перш ніж вичерпається простір. Для цього потрібен кабель USB-3 (а не просто кабель для зарядки), щоб скористатися високою швидкістю передачі даних 10 Гбіт/с через порт iPhone 15 Pro.

iPhone-15-Pro-Max

Підключіть апаратні клавіатури та дротовий Інтернет

Іноді бездротовий зв’язок не впорається — і вам просто потрібно підключитися. USB-C на iPhone підтримує майже будь-який базовий аксесуар, який ви можете придумати, без необхідності встановлення спеціальних драйверів чи додаткової конфігурації. Це все підключи та працюй. Це означає, що ви можете підключити апаратну клавіатуру, яка просто працюватиме.

Або якщо ви ведете подкаст у дорозі, ви можете записувати за допомогою міні-мікрофона USB-C . Інша можливість – дротовий Інтернет за допомогою адаптера USB-C до Ethernet . А якщо у вас є MIDI-клавіатура , ви можете створити пісню на ходу за допомогою програми, як-от GarageBand.

Дротові навушники, які працюють з телефоном і комп'ютером

Оскільки Apple відмовилася від роз’єму для навушників, більша частина світу перейшла на використання бездротових навушників Bluetooth, таких як AirPods. Але якщо ви все ще віддаєте перевагу підключенню за допомогою дроту, використовувати дротові навушники з iPhone було незручно. Навушники Lightning працювали з вашим телефоном, але більше нічого.

Тепер все набагато простіше. iPhone 15 працює з будь-якими навушниками USB-C, включаючи нові навушники Apple USB-C EarPods . Ці навушники працюватимуть з будь-яким комп’ютером із портом USB-C, тому ви нарешті зможете використовувати ті самі дротові навушники на телефоні, iPad і Mac. У наші дні все більше висококласних навушників і колонок також покладаються на підключення USB-C.

iPhone-15-Pro-Max

Блог