Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

iPhone 16: дата виходу, ціна та характеристики

07.08.2024

До презентації лінійки iPhone 16 залишається трохи менше місяця. Всі з нетерпінням чекають на головну подію від Apple, чи не так?

Дата виходу iPhone 16

Традиційно Apple презентує нову лінійку iPhone та Apple Watch у вересні. Якщо компанія збереже цю традицію, то презентація відбудеться у другий вівторок вересня, а саме 10 вересня.

Нагадаємо, iPhone 15 був представлений у вівторок, 12 вересня 2023 року.

[blog-product-4098,4097,4096,4095-title-new_product]

Дизайн та кольори iPhone 16

На початку року Apple експериментувала з різними варіантами дизайну для базових моделей iPhone 16, зрештою обравши вертикальну систему камер з виступом у формі таблетки. У попередніх лінійках моделі iPhone мали діагонально розташовані лінзи і квадратний виступ камери, але цього разу Apple може зменшити виступ завдяки новому розташуванню лінз.

Мікрофон буде розташований поруч з лінзами, а спалах камери - на задній панелі пристрою поза виступом. Ліворуч на корпусі перемикач вимкнення звуку буде замінено кнопкою дії, як у моделях iPhone 15 Pro. Кнопки гучності будуть розміщені під кнопкою дії.

iphone-16-five-colors

Про кольори для iPhone 16 за цей час з'явилося багато чуток. Спочатку передбачалося, що лінійка включатиме сім кольорів: синій, рожевий, жовтий, зелений, чорний, білий і фіолетовий.

Пізніше Мінг-Чі Куо повідомив, що iPhone 16 буде доступний у п'яти кольорах: чорному, зеленому, рожевому, синьому та білому, без фіолетового та жовтого.

Професійні моделі з лінійки iPhone 15 отримали титановий корпус і чотири кольори: чорний титан, білий титан, синій титан і натуральний титан. За чутками, цього року можуть з'явитися два нові кольори — Desert Yellow (Desert Titanium) та Cement Gray (Titanium Gray), що нагадують золотий та сірий кольори з попередніх моделей.

58949-121423-iPhone-16-colors-4-xl

Розміри та дисплеї iPhone 16 та iPhone 16 Pro

Розміри діагоналі дисплеїв цьогорічної лінійки виглядатимуть так:

iPhone 16 - 6,1 дюйма

iPhone 16 Plus - 6,7 дюймів

iPhone 16 Pro - 6,3 дюйма

iPhone 16 Pro Max - 6,9 дюймів

Отже, діагоналі Про-моделей, згідно з витоками, збільшаться приблизно на 0,2 дюйма.

OLED-дисплеї в лінійці iPhone 16, ймовірно, використовуватимуть технологію мікролінз для покращення яскравості та підвищення енергоефективності.

Завдяки технології Border Reduction Structure (BRS) Apple може зменшити рамки без втрати продуктивності дисплея.

[blog-product-4098,4097,4096,4095-title-new_product]

Точної інформації про тонші рамки для всієї лінійки iPhone 16 поки що немає, можливо, це стосуватиметься лише нових моделей iPhone 16 Pro.

Всі моделі мають отримати Dynamic Island, як і попередня лінійка iPhone 15. За чутками, Apple має новий варіант розміщення деяких датчиків Face ID під дисплеєм, тому професійні моделі iPhone 16 можуть отримати менший виріз для камери порівняно зі стандартними моделями.

Чіп iPhone 16

Ймовірно, iPhone 16 Pro отримає новий процесор A18 Pro, тоді як базові моделі iPhone 16 можуть отримати спрощену версію A17 Pro, яка є в iPhone 15 Pro. Однак, за останніми чутками, Apple представить цей чіп під назвою A18.

Згідно з весняними повідомленнями цього року, чіп A18 Pro стане фізично більшим. Це пов’язано з тим, що більша площа необхідна для покращеного нейронного механізму, який забезпечить підтримку більшої кількості функцій штучного інтелекту, що працюють безпосередньо на пристрої, а не в хмарі.

apple-chip-a18-pro-2024.1960x

Нові кнопки iPhone 16 Pro

Базові моделі iPhone 16, скоріш за все, отримають дві нові кнопки - одна замінить перемикач вимкнення звуку плюс буде нова кнопка захоплення. 

Кнопка Дії

Моделі iPhone 15 Pro вже мають кнопку дії, а цього року вона з’явиться і на стандартних iPhone 16.

Нагадаємо, що кнопка дії замінює перемикач вимкнення звуку та може виконувати різні функції, такі як: увімкнення ліхтарика, камери, запуск ярлика, увімкнення чи вимкнення режиму фокусування, використання перекладу, увімкнення чи вимкнення беззвучного режиму тощо.

Кнопка захоплення

Нова кнопка захоплення розташована на стороні iPhone з кнопкою живлення, під антеною 5G mmWave у США.

Виріз mmWave буде переміщено на ліву сторону iPhone і розташовано під кнопками гучності. Планується, що кнопка буде механічною, а не ємнісною, але зможе реагувати як на натискання, так і на дотик. Завдяки цій кнопці можна буде збільшувати та зменшувати масштаб, проводячи по ній ліворуч і праворуч; легке натискання допоможе фокусуватися, а більш сильне — активувати запис.

Apple-iPhone-12-Pro-Max-mute-switch-orange

Камери iPhone 16 Pro

iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max можуть отримати покращену ультраширококутну камеру на 48 МП, яка значно покращить якість знімків в умовах низького освітлення. Ця камера, ймовірно, буде основною, об’єднуючи дані з чотирьох пікселів в один «суперпіксель» для досягнення найкращої якості зображення.

Згідно з повідомленнями, ширококутний сенсор на 48 МП в iPhone 16 Pro Max буде оснащений гібридним об’єктивом, що складається з восьми частин — двох скляних і шести пластикових елементів, а також покращеннями для сенсорів Telephoto та Ultra Wide.

Крім того, iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max можуть отримати 5-кратні телеоб’єктиви цього року. Стандартні моделі iPhone 16 будуть мати вертикальне розташування камери, подібне до iPhone 12, що дозволить записувати просторове відео за допомогою ультраширококутної та ширококутної камер.

iPhone 16 Pro Max може також отримати камеру-перископ «супер телефото» для різкого збільшення оптичного масштабування. Ця інформація надійшла від користувача Weibo, який раніше вже надавав точні дані.

«Супер» або «Ультра» телефото зазвичай описує камери з фокусною відстанню понад 300 мм. Поточний телеоб’єктив еквівалентний 77-міліметровому об’єктиву, тому, якщо ця інформація вірна, можливості масштабування можуть значно збільшитися.

iPhone-16-Camera-Review-Advancements-in-Smartphone-Photography

Автономність iPhone 16

Згідно повідомлень, ємність акумуляторів лінійки iPhone 16 є схожою на ємність акумуляторів лінійки iPhone 15.  Особливістю є те, що в деяких моделях вона на 5% вища, тоді як iPhone 16 Plus - це виняток із меншою на 9% ємністю.  Оскільки час роботи батареї залежить від багатьох факторів, поки що не ясно чи збільшиться час автономної роботи iPhone 16 чи ні. 

За чутками, Pro-моделі можуть заряджатися набагато швидше, очікується до 40 Вт дротової та 20 Вт MagSafe бездротової зарядки. 

За чутками, iPhone 16 Pro матимуть нові батареї з металевим корпусом та більшу ємність 3355 мАг (у айфон 15 Про 3274 мАг).  Базові моделі iPhone 16 та iPhone 16 Pro Max також матимуть більші батареї 3561 мАг та 4676 мАг, а от iPhone 16 Plus може отримати батарею до 4006 мАг. 

Ці нові батареї, ймовірно, буде легше замінити, згідно вимог відповідності новим нормам ЄС. 

iphone-16-could-feature-advanced-camera-sensor-from-samsung-v0-ngvBq8QQavoxYsUtRE0w01vRJNImpEQE6pFc3j-bAn0

Що ще нового?

Ще наприкінці 2023 року повідомлялося, що iPhone 16 для стільникового зв'язку отримає модем Qualcomm Snapdragon X75 5, він забезпечуватиме  більшу швидкість, покриття, мобільність, надійність з’єднання та точність визначення місцезнаходження.  Про власні модеми Apple ходять чутки вже багато років, але, виходячи з нещодавніх чуток, раніше наступного року ми їх не побачимо. 

Ми точно можемо розраховувати на Wi-Fi 7 в Про-моделях цьогорічної лінійки.  З'єднання Wi-Fi 6E, скоріш за все, використовуватимуть базові моделі, адже минулого року його отримали лише iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. 

За повідомленнями Пу, iPhone 16 може отримати більше оперативної пам’яті 8 ГБ ( в айфон 15 - 6 ГБ).  Таким чином конфігурації всіх моделей в лінійці включатимуть 8 ГБ оперативки. 

Ну і цілком логічно, що лінійка iPhone 16 матиме порт USB-C для зарядки та дротового підключення, яку минулоріч отримали усі моделі iPhone 15.  Схоже, що нічого в цьому плані не зміниться, хоча свого часу ходили чутки про те, що Apple намагається зробити iPhone без портів.  

Були також повідомлення, що магніти MagSafe в моделі айфон 16 будуть тоншими, відповідно зменшаться розміри магнітного кільця сумісного з чохлами MagSafe.

iPhone-16-Pro-with-Wi-Fi-7.1960xЦіна iPhone 16

На жаль, інформації щодо цінової політики до цього часу немає.  Тому беремо до уваги минулорічні стартові ціни на лінійку 15.  Ціни на базові моделі iPhone 16 та iPhone 16 Plus за такої умови становитимуть від 799$ та 899$ відповідно. 

iPhone 16 Pro може стартувати від 1099$, а iPhone 16 Pro Max від 1199$.  Згідно деяких інсайдерських повідомлень, Apple може представити iPhone 16 Ultra вищого класу з екраном більшим за екран iPhone 16 Pro Max, ця модель ймовірно, матиме вищу ціну.

Всі вищеперераховані характеристики та можливі функції зібрано з різних витоків та за повідомленнями видань, які пишуть про гаджети Apple. 

Тож ця інформація, яку ми маємо станом на сьогодні, не є точною на сто відсотків.  Все стане ясно як день під час вересневої презентації. 

hero-image

Блог