Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

10 функцій iOS 17

20.09.2023

Надайте пріоритет інтерактивним віджетам

Віджети екрана блокування та головного екрана є інтерактивними в ‌iOS 17‌, що робить віджети набагато кориснішими. Ви можете робити такі дії, як відмічати нагадування або активувати домашній пристрій прямо з віджета, не відкриваючи програму.

Як програми Apple, так і програми сторонніх розробників можуть використовувати нову інтерактивну функціональність, тож ви можете повторно налаштувати віджет, оскільки деякі віджети стали більш корисними.

iOS-17-Interactive-Widgets

Віджети екрана блокування можна налаштувати, затримайте дотик на екрані блокування, вибравши параметр екрану блокування та натиснувши «Налаштувати». Звідти виберіть екран блокування, а потім торкніться поля віджетів, щоб вибрати параметри віджетів.

Натисніть і утримуйте дотик на головному екрані, торкніться кнопки «+» у верхньому лівому куті та виберіть віджет, який потрібно додати.

reminders-widget

Нові контакти

Нарешті Apple оновила картку людини в контактах і вони стали виглядати гідно. Мало того, людина сама може налаштувати свою власну картку і те, як вона відображатиметься в інших користувачів, якщо вони дадуть на це згоду.

Створюйте власні наклейки

Apple в iOS 16 додала інструмент «Видалити тему з фону», який дозволяє видалити основний об’єкт із будь-якого зображення. В ‌iOS 17‌, коли ви використовуєте цю функцію, ви можете перетворити тему зображення на наклейку.

Щоб це спрацювало, виберіть будь-яку фотографію з головним сюжетом. Коротко торкніться об’єкта зображення й утримуйте його, а у спливаючому текстовому вікні виберіть «Додати наклейку».

Звідти ви можете вибрати ефект наклейки, наприклад додати обведення (білу рамку), додати ефект блиску тощо. Деякі наклейки анімуються, якщо їх взяти з Live Photo, і створені наклейки можна використовувати в операційній системі.

З ‌iOS 17‌ Apple також об’єднала емодзі та наклейки в одне, тож наклейки працюють скрізь, де ви можете використовувати емодзі.

ios-17-stickers-create

StandBy («Чекання»)

Якщо у вас айфон з MagSafe і є підставка на кшталт Belkin BOOST↑CHARGE PRO 3-in-1, то смартфон на ній можна розташувати горизонтальною орієнтацією. І в цьому випадку на екрані блокування можна виводити корисну інформацію. 

Налаштувати нові профілі Safari

В ‌‌iOS 17‌‌ Apple додала функцію «Профіль», яка розроблена, щоб дозволити вам розділяти ваш перегляд для різних випадків використання. Ви можете створити, наприклад, «Робочий» і «Особистий» профілі, щоб весь ваш перегляд, пов’язаний з роботою, відокремлювався від вашого особистого перегляду.

ios-17-safari-profiles

Кожен профіль має окремі файли cookie, історію веб-перегляду, розширення та дані веб-сайту. Ви можете вимкнути файли cookie та спливаючі вікна в одному профілі, наприклад, залишивши їх увімкненими для іншого профілю. Профілі також мають окремі уподобання та групи вкладок.

Щоб налаштувати окремі профілі, відкрийте програму «Налаштування», виберіть «Safari», торкніться «Новий профіль» і виберіть піктограму, назву та колір фону.

safari-profiles-set-up-ios-17

Спільне прослуховування в CarPlay та SharePlay

Ось топова функція: ви їдете з кимось в автомобілі і постійно передаєте попутнику свій айфон, щоб він поставив свою музику. Тепер він може просто підключитися за QR-кодом і керувати відтворюваним плейлистом.

Функція хороша, але є один нюанс: працює лише з Apple Music.

Далі функція спільного прослуховування. Припустимо, що ваш друг слухає музику. Ви схотіли послухати, що він слухає. І тут включається нова функція SharePlay: замість підключення других навушників або переписування назви він може поділитися з Вами піснею, і Ви почнете слухати її зі свого айфону!

Поділіться AirTag

Позначками AirTag можна поділитися з членами сім’ї, тож якщо ваш партнер або ваша дитина позичить предмет із позначкою AirTag, вони більше не отримуватимуть сповіщення про невідомий предмет, який подорожує з ними. Це також стосується елементів, які мають інтеграцію Find My.

Щоб поділитися пристроєм, відкрийте програму ‌Find My‌ і виберіть тег елементів. Виберіть AirTag або елемент і торкніться Share This AirTag. Звідти ви можете вибрати контакт, з яким поділитися AirTag.

airtag-sharing-interface-ios-17

Загальні паролі

Припустимо, ваша організація має спільний аккаунт у якомусь сервісі. Ви можете надати доступ до певних сервісів, поділившись із колегами паролем. Те саме можна зробити і в рамках вашої родини.

Скидання код-паролю

Ось функція зовсім неочевидна: ви забули пароль від свого айфона. Тепер його можна скинути.

Щоправда, є нюанс: для підтвердження ви можете запровадити лише попередній код-пароль. Тобто, якщо ви забули оригінальний пін-код, який не змінювали з самого початку, то тут допоможе лише скидання айфону через комп'ютер. 

Увімкніть захист від відстеження

URL-адреси в ‌‌iOS 17‌‌ можуть бути позбавлені всієї інформації відстеження, доданої в кінці URL-адреси, щоб веб-сайти не могли відстежувати ваш перегляд за допомогою ідентифікаторів URL-адрес. Ця функція вмикається автоматично для приватного перегляду в ‌‌iOS 17‌‌, але її можна ввімкнути для всіх переглядів.

Щоб увімкнути його, відкрийте програму «Налаштування» та перейдіть у Safari. Торкніться «Додатково», а потім — «Розширений захист від відстеження та відбитків пальців». Звідти увімкніть «Усі перегляди». Це налаштування гарантує, що URL-адреси, відкриті в Safari, видалятимуть будь-яку інформацію відстеження в кінці URL-адреси.

safari-advanced-tracking-prevention

Блог