Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Дата виходу, дизайн та характеристики iPhone 15

19.05.2023

У другий тиждень вересня2023 році Apple продовжить свою лінійку з чотирьох iPhone, дебютуючи з iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Як і моделі iPhone 14 Pro, моделі iPhone 15 Pro матимуть функції, недоступні в більш доступних пристроях iPhone 15.

В цьому огляді висвітлюється все, що ми знаємо про iPhone 15 Pro і Pro Max на основі поширених чуток. 

Очікується, що iPhone 15 Pro матиме діагональ 6,1 дюйма, тоді як iPhone 15 Pro Max матиме 6,7 дюйма, що ідентично моделям iPhone 14 Pro.

Поки що схоже, що моделі iPhone 15 Pro матимуть оновлений дизайн, Apple презентує тонші вигнуті рамки та нове титанове шасі. Також, Apple додасть оновлену кнопку «відключення звуку», яка фактично може служити кнопкою дії, подібною до кнопки дії на Apple Watch Ultra. Кнопка вимкнення звуку замінить поточний перемикач вимкнення звуку.

iPhone 15 Pro Max

Оновлений 3-нанометровий чіп A17 буде ексклюзивним для iPhone 15 Pro і Pro Max, а моделі iPhone 15 використовуватимуть той самий чіп A16, який є в iPhone 14 Pro і Pro Max. Усі моделі iPhone 15 матимуть Dynamic Island, а також перехід від Lightning до USB-C, але модельний ряд iPhone 15 Pro включатиме оновлений порт USB-C із швидкістю передачі даних USB 3.2 або Thunderbolt 3.

Очікується, що разом із чіпом A17 буде більше оперативної пам’яті, але всі моделі iPhone 15 використовуватимуть ту саму технологію 5G-модему Qualcomm для підключення. Здебільшого iPhone 15 Pro і Pro Max матимуть однакові характеристики, з однією головною відмінністю — телеоб’єктив камери.

Обидві моделі включатимуть технологію телеоб’єктивів як частину свого масиву з трьох камер, але iPhone 15 Pro Max матиме перископічний об’єктив, який забезпечуватиме оптичне збільшення від 5 до 6 разів, що є помітним покращенням у порівнянні з 3-кратним збільшенням у моделях iPhone 14 Pro.

Дизайн

Очікується, що iPhone 15 Pro і Pro Max виглядатимуть так само, як iPhone 14 Pro і Pro Max, з 6,1 і 6,7-дюймовими OLED-дисплеями та вирізом Dynamic Island для камери та обладнання Face ID. Ходять чутки, що моделі iPhone 15 Pro матимуть тонші вигнуті рамки порівняно з моделями iPhone 14 Pro. 

Дисплеї залишаться плоскими, незважаючи на тонші, вигнуті краї, дизайн, подібний до Apple Watch Series 7 і Series 8.

Рамки iPhone 15 Pro складатимуть 1,55 мм, що означає, що пристрій «поб’є рекорд» найтонших рамок у смартфоні. Для порівняння, iPhone 14 Pro має рамки 2,17 мм.

Замість нержавіючої сталі цього року Apple перейде на титан, використовуючи його для корпусу iPhone 15 Pro і Pro Max. У порівнянні з нержавіючої сталлю титан легший і міцніший, але він і дорожчий, тому що з ним важче працювати. Титан є набагато міцнішим матеріалом, ніж нержавіюча сталь, тому корпус iPhone, виготовлений із цього матеріалу, може бути стійкішим до вм’ятин, вм’ятин і згинання, але його легше подряпати, оскільки оксидний шар легко пошкодити і може виділити незначні подряпини.

iPhone 15 Pro Max кольори

Кольори

Моделі iPhone 15 Pro можуть бути доступні в темно-червоному кольорі , близькому до темно-бордового або бордового відтінку. Apple часто пропонує один новий колір щороку, і, за чутками, цьогорічний колір — темно-червоний.

Кнопка дії?

Хоча помітних змін у кнопках гучності не буде , за чутками, Apple замінить поточний перемикач вимкнення звуку дизайном кнопки. Як і кнопки гучності, очікується, що це буде фізична кнопка, а не твердотільна.

Apple використовуватиме нову кнопку дії, щоб змінити спосіб перезапуску та вимкнення iPhone 15 Pro та Pro Max . Замість того, щоб натискати бічну кнопку та кнопку гучності для перезапуску, моделі iPhone 15 Pro можуть використовувати кнопку Action у поєднанні з боковою кнопкою для примусового перезапуску та вимкнення iPhone.

iPhone 15 Pro Max кнопки

Дисплей

Усі моделі iPhone 15 можуть бути оснащені більш енергоефективним чіпом драйвера OLED-дисплея , виготовленим за 28-нанометровим технологічним процесом, що дозволяє зменшити споживання енергії, що в кінцевому підсумку може призвести до покращеного часу роботи батареї.

iPhone 15 Pro Max дисплей

Динамічний острів

Очікується, що в iPhone 15 і iPhone 15 Pro Dynamic Island отримає оновлений дизайн із вбудованим датчиком наближення. Це не має суттєво вплинути на зовнішній вигляд та функціональність Динамічного острова. Скоріш за все Apple, за рахунок заміни компонентів, намагається зменшити вартість нових моделей.

Порт USB-C

Очікується, що всі моделі iPhone 15 будуть оснащені портом USB-C. Це пов'язано з виконанням вимоги ЄС, яка  зобов’язує стандартизувати порти для зарядки USB-C в портативній електроніці, включно з телефонами.

iPhone вже використовують адаптери живлення USB-C, тому це не буде зміною, лише кабель USB-C – Lightning і порт на самому iPhone. Це суттєво вплине на швидкість зарядки і передачі даних для тих, хто підключає свої iPhone до Mac або ПК.

Одне повідомлення з китайської соціальної мережі Weibo свідчить про те, що Apple може дещо обмежити порт USB-C в iPhone, не дозволяючи їм працювати з аксесуарами, не погодженими Apple. Apple зробила це за допомогою порту Lightning, але жоден із портів USB-C у комп’ютерах Mac або iPad від Apple не має жодних обмежень.

Є припущення, що Apple може додати інтерфейс інтегральної схеми до мікросхеми USB-C, задля того, щоб клієнти купували оригінальні аксесуари для iPhone і не використовували підробки, які є потенційно небезпечними.

Чіп A17

iPhone 15 Pro і Pro Max використовуватимуть чіп A17 наступного покоління від Apple, який, як очікується, стане першим чіпом серії A, побудованим за 3-нанометровим процесом.

Мікросхеми A15 і A16, які використовуються в моделях iPhone 14, мають чіпи, побудовані за 5-нанометровим і 4-нанометровим техпроцесом відповідно, і перехід на більш новий процес призведе до менших розмірів чіпів через збільшення щільності транзисторів.

Технологічний стрибок підвищить продуктивність обробки на 10-15 відсотків, а також зменшить енергоспоживання до 30 відсотків. Оскільки 3-нм чіпи дорожчі у виробництві, чіп A17 буде доступний лише в моделях iPhone 15 Pro від Apple у 2023 році.

Перископічний об'єктив у iPhone 15 Pro Max

Камера iPhone 15 Pro Max буде оснащена перископічним об'єктивом, в якій світло, що потрапляє в телеоб’єктив, відбивається кутовим дзеркалом у напрямку датчика зображення камери. Зміна напрямку, у якому поширюється світло, дозволяє використовувати телефото у телефонах у довшому «складеному» стані, дозволяючи користувачам збільшувати зображення без будь-якого розмиття чи іншого зниження якості. Очікується, що система додасть 5-6-кратний оптичний зум до наступної преміальної моделі iPhone від Apple (поточний iPhone 14 Pro підтримує до 3-кратного оптичного зуму).

Нові моделі iPhone‌ 15 Pro матимуть 48-мегапіксельну ширококутну камеру, яка стане суттєвим покращенням у порівнянні з поточною 12-мегапіксельною камерою дасть можливість записувати відео у форматі 8K. 

iPhone 15 Pro Max камера

iPhone 15 Ultra?

У зв’язку з випуском Apple Watch Ultra та чутками про вдосконалення iPhone, обмежені висококласним iPhone 15 Pro Max, виникли припущення, що Apple називатиме iPhone 15 Pro Max iPhone 15 Ultra. 

За словами Гурмана, Apple справді працює над дорожчою моделлю iPhone вищого класу, яка може продаватися як «Ultra», але він очікує, що цей iPhone буде випущений у 2024 році як частина лінійки iPhone 16. З цієї причини схоже, що цього року Apple може зупинитися на iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max, але не виключено, що ми отримаємо назву iPhone 15 Ultra.

Ціна iPhone 15 Pro

За словами технічного аналітика Джеффа Пу, iPhone 15 Pro і Pro Max можуть бути дорожчими за iPhone 14 Pro і Pro Max. Аналітик вважає, що ціна може зрости через титановий корпус, новий чіп A17 та інші технічні моменти, але точного прогнозу не надає.

А от видання Macworld передбачає підвищення ціни на 100 доларів США або на 100 фунтів стерлінгів у випадку, якщо iPhone 15 Pro Max таки змінить назву на Ultra і отримає ексклюзивні функції.

З огляду на наявну інформацію, можна припустити, що iPhone 15 отримають значні оновлення, включаючи поліпшену камеру з телеоб'єктивом та потужний новий процесор. Однак, ми не можемо гарантувати, що всі ці покращення будуть реалізовані, оскільки ці прогнози базуються лише на чутках та інформації від інсайдерів. 

З нетерпінням чекаємо події, щоб дізнатися більше.

Блог