Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Доступна публічна бета-версія iOS 18: як встановити та що нового

17.07.2024

Публічна бета-версія iOS 18 доступна для завантаження . Це означає, що тепер кожен може випробувати iOS 18 і всі її нові функції. Оновлення включає широкий спектр нових функцій для користувачів iPhone, таких як нові параметри налаштування, оновлення до Повідомлень, повністю перероблений додаток «Фото» та багато іншого.

Нижче наведено повний підсумок усього нового в iOS 18…

Як встановити публічну бета-версію iOS 18

Якщо ви зацікавлені в реєстрації в публічній програмі бета-тестування Apple, ви можете зробити це на  веб-сайті Apple прямо тут . Нова версія програмного забезпечення Apple буде готова восени, після чого вона буде випущена для широкого загалу. На даний момент тестувальники все ще повинні очікувати проблем із продуктивністю та стабільністю під час запуску загальнодоступної бета-версії iOS 18 на основних пристроях.

Що нового в iOS 18?

Налаштування головного екрана

iOS 18 додає кілька нових способів для користувачів налаштувати головний екран свого iPhone . Тепер ви можете розміщувати значки програм і віджети будь-де на сітці головного екрана. Це дозволяє залишати порожні місця та мати повний контроль над тим, де відображаються ваші значки та віджети.

iOS 18 також тепер дозволяє тонувати значки програм і віджети на головному екрані . Ви можете вибрати будь-який потрібний колір або вибрати новий темний режим, який робить майже всі піктограми додатків на головному екрані темними.

iOS-18-Top-Features-Home-Screen-Tint

Нові функції Центру керування

Центр керування отримав значні зміни в iOS 18 , що дає вам повний контроль (ха) над макетом і організацією вашого досвіду. У Центрі керування можна мати кілька сторінок, між якими можна легко гортати.

Існує також новий API, який дозволяє програмам сторонніх розробників передавати елементи керування в новий інтерфейс Control Center. Наприклад, додаток Ford міг би прийняти цей API і запропонувати контроль Центру керування для таких речей, як запуск автомобіля, відкриття багажника тощо.

control-center-ios-18

Змінити елементи керування блокуванням екрана

У рамках нового оновлення Центру керування iOS 18 тепер дозволяє налаштувати два елементи керування , які з’являються на екрані блокування iPhone. Ви можете замінити кнопки ліхтарика та камери будь-якими новими елементами керування Центру керування, навіть сторонніми.

Усі ці елементи керування також можна призначити кнопці дії на iPhone 15 Pro.

Нові функції Повідомлень

iOS 18 містить кілька нових функцій для програми Повідомлення . По-перше, є нові текстові ефекти, які можна застосовувати до окремих слів у повідомленнях. Ці параметри включають великий, малий, тремтіння, кивок, вибух, брижі, розквіт і тремтіння. Тепер ви також можете додати форматування, як-от жирний шрифт, підкреслення, курсив і закреслення, до будь-якої літери, слова чи фрази в iMessage.

Система Tapbacks була оновлена ​​в iOS 18, тому ви можете реагувати на повідомлення за допомогою емодзі або стікерів.

Заплановані повідомлення також тепер підтримуються в Повідомленнях з iOS 18. Ви можете написати повідомлення, а потім вибрати його доставку в майбутньому, наприклад, коли ви знаєте, що інша особа прокинеться.

iOS-18-Top-Features-Messages-Tapback-Emoji-Stickers

Підтримка RCS

Говорячи про програму Messages, iOS 18 вперше включає підтримку обміну повідомленнями RCS. RCS розблоковує кращий міжплатформний зв’язок між пристроями iPhone і Android . Сюди входять сповіщення про прочитання, індикатори введення тексту, краща підтримка групового чату, високоякісні фотографії та відео тощо.

Підтримка RCS залежить від оператора в усьому світі. Доступність , ймовірно, розшириться, коли ми наближаємось до загального випуску iOS 18 у вересні.

 rcs (1)

Віддзеркалення iPhone

У поєднанні з macOS Sequoia (яка також тепер доступна в загальнодоступній бета-версії) iOS 18 додає нову функцію iPhone Mirroring для доступу до вашого iPhone через ваш Mac. Ця функція дозволяє вам взаємодіяти з вашим iPhone, отримувати push-сповіщення та переміщувати файли між обома пристроями.

Ось докладний погляд на те, як iPhone Mirroring працює з iOS 18 і macOS Sequoia:

Оновлення SharePlay

iOS 18 оновлює досвід використання спільного доступу до екрана за допомогою SharePlay. Тепер ви можете малювати на чиємусь екрані, щоб вони бачили, що ви можете робити на їхньому, або ви можете контролювати їхній екран і виконувати дії самостійно.

Якщо ви надаєте велику кількість технічної підтримки iPhone або iPad, ця функція стане для вас паличкою-виручалочкою.

Повністю новий додаток для фотографій

Додаток « Фотографії » значно оновлюється в iOS 18, і Apple описує це як найбільше оновлення програми в історії. У нижній частині програми «Фотографії» більше немає вкладок, натомість у ній представлено уніфікований макет, спрощений до єдиного перегляду.

Один стовп намету в додатку «Фотографії» — це серія колекцій. Apple пояснює, що ваша бібліотека впорядкована за темами, що дозволяє переглядати за останніми днями, людьми та домашніми тваринами, подорожами, на карті тощо. Нова програма «Фотографії» також має широкі можливості налаштування, тому ви можете змінювати порядок і закріплювати різні колекції, фільтрувати певні типи вмісту (наприклад, знімки екрана) тощо.

Функція пошуку в програмі iOS 18 Photos також була повністю оновлена. Тепер ви можете шукати за комбінаціями людей, місць тощо.

ios18-photos-featured

Нові функції в Safari

iOS 18 приносить нову функцію Highlights у Safari, яка, за словами Apple, використовує машинне навчання для виведення ключової інформації з веб-сторінки, яку ви відвідуєте:

Підсумок: перегляньте короткий виклад статті, щоб зрозуміти суть, перш ніж читати далі.

Розташування: перегляньте розташування ресторану, готелю чи пам’ятки.

Люди: розширте свої знання про людину, про яку ви читаєте.

Музика: слухайте хіт виконавця прямо зі статті про пісню чи альбом.

Фільми та телешоу. Перегляньте фільм чи телешоу або додайте їх у свій список перегляду.

Screenshot-2024-06-10-at-1.59.42 PM

Новий додаток для паролів

Apple нарешті надала нам спеціальну програму Passwords . Ця нова програма, включена в iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia та visionOS 2, надає легкий доступ до всіх ваших паролів, ключів доступу та іншої інформації для входу. Програма також зберігає ваші паролі Wi-Fi.

ios18-passwords-app

Нові функції для Apple Notes

Додаток Notes додав низку нових функцій з iOS 18:

- Вбудована підтримка математики: введіть вираз і миттєво розв’яжіть його під час введення.

- Розділи, що згортаються: спростіть і приховайте текст за допомогою заголовків розділів, що згортаються, що спрощує керування нотатками з найбільшою кількістю тексту.

- Завдяки новій функції стилю виділення легше швидко позначати нотатки та виділяти текст.

Ігрові покращення

Apple продовжує свої зусилля, щоб зробити iPhone потужною ігровою платформою з iOS 18:

- Максимальна продуктивність ігрового процесу: Ігровий режим мінімізує фонову активність, щоб підтримувати стабільно високу частоту кадрів протягом годин безперервної гри.

- Більш чутливі AirPods і контролери: ігровий режим значно зменшує затримку аудіо з AirPods і робить бездротові ігрові контролери неймовірно чутливими.

Нові функції конфіденційності

Як завжди, iOS 18 містить низку нових функцій конфіденційності та безпеки для користувачів iPhone. По-перше, тепер ви можете заблокувати будь-яку програму за Face ID, Touch ID або паролем. Це означає, що ніхто не зможе відкрити програму без вашої автентифікації.

Крім того, iOS 18 також включає підтримку прихованих програм. Назва програми та піктограма приховані на головному екрані та в результатах пошуку, і ви не отримуватимете сповіщень від програми. Натомість програма доступна лише через нову папку прихованих програм у бібліотеці програм, і для її відкриття потрібен Face ID, Touch ID або ваш пароль.

Більше нових функцій конфіденційності:

- Покращений обмін контактами: виберіть, якими контактами ділитися з програмою, замість того, щоб надавати програмі доступ до всіх ваших контактів.

- Набір аксесуарів: новий спосіб підключити аксесуари Bluetooth, не дозволяючи програмі бачити інші пристрої у вашій мережі.

- Зміни програми налаштувань: перероблений інтерфейс конфіденційності та безпеки в програмі налаштувань полегшує керування інформацією, якою ви ділитеся з програмами.

how-to-lock-and-hide-apps-on-iphone-in-ios-18

Доступність

Ось деякі з нових функцій доступності в iOS 18:

- Eye Tracking дає користувачам вбудовану опцію для навігації iPad і iPhone лише очима.

- Music Haptics — це новий спосіб для глухих або слабочуючих користувачів слухати музику на iPhone. Taptic Engine в iPhone відтворює натискання, текстури та витончену вібрацію під аудіо музики.

- За допомогою голосових ярликів користувачі iPhone і iPad можуть призначати власні висловлювання, які Siri може зрозуміти, щоб запускати ярлики та виконувати складні завдання.

- Vehicle Motion Cues — це новий досвід для iPhone та iPad, який може допомогти зменшити заколисування пасажирів транспортних засобів, що рухаються.

- Функції доступності, які надходять у CarPlay, включають голосове керування, кольорові фільтри та розпізнавання звуку.

І багато іншого…

iOS-18-Top-Features-Accessibility-Eye-Tracking

Блог