Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Як примусово перезавантажити iPhone 15, увімкнути режим відновлення, режим DFU та інше

03.10.2023

Apple нещодавно випустила чотири нові моделі в лінійці iPhone: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max. Як і всі iPhone, які Apple продає сьогодні, за винятком iPhone SE 2, він має дисплей «від краю до краю» та не має фізичної кнопки «Додому», з якою iPhone асоціювалися роками.

На сучасних пристроях iOS ви можете використовувати кнопки гучності та бічну кнопку, щоб полегшити такі дії, як примусовий перезапуск, перехід у режим відновлення та режим DFU тощо. 

Цей посібник стосується всіх iPhone, які входять до нещодавно випущеної лінійки iPhone 15: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. 

Перш ніж почати, варто добре ознайомитися з фізичними кнопками на вашому iPhone. Дві кнопки регулювання гучності розташовані на лівій стороні iPhone 15, а бічна кнопка – на правій. Кнопка «Дія» iPhone 15 Pro не використовуватиметься в цьому посібнику.

Як вимкнути iPhone 15

Існує більше ніж кілька способів вимкнути iPhone 15. Найшвидший спосіб вимкнути iPhone 15 — це одночасно довго натискати бічну кнопку та будь-яку з кнопок гучності, доки не  з’явиться повзунок для вимкнення живлення  . Коли він з’явиться, просто проведіть пальцем, щоб вимкнути iPhone 15.

Ще один спосіб вимкнути iPhone 15 — перейти в «Налаштування» → «Загальні» та прокрутити сторінку донизу. Опинившись там, ви побачите кнопку «Вимкнути». Натисніть «Завершити роботу», а потім скористайтеся  повзунком, щоб вимкнути  живлення, який з’явиться у верхній частині екрана.

Як увімкнути iPhone 15

Натисніть і утримуйте бічну кнопку на iPhone 15, доки не з’явиться логотип Apple. Якщо екран залишається чорним навіть після натискання бічної кнопки протягом тривалого часу, можливо, акумулятор вашого iPhone розрядився або, хоча малоймовірно, ваш iPhone може бути в режимі DFU. Ви можете дізнатися, як вийти з режиму DFU на iPhone 15, дотримуючись інструкцій нижче.

iphone-15-12

Як примусово перезавантажити iPhone 15

Якщо ваш пристрій зависає або поводиться якось дивно, швидке послідовне виконання наступних команд призведе до примусового перезавантаження iPhone 15.

Крок 1.  Швидко натисніть і відпустіть кнопку збільшення гучності. 

Крок 2.  Швидко натисніть і відпустіть кнопку зменшення гучності.

Крок 3.  Натисніть і утримуйте бічну кнопку, доки дисплей iPhone 15 не стане чорним.

У разі успіху iPhone 15 перезавантажиться, і з’явиться логотип Apple. Через деякий час телефон повинен перезавантажитися назад до екрану блокування iOS.

Як увійти в режим відновлення на iPhone 15

Переведення вашого iPhone 15 у режим відновлення схоже на описані вище кроки примусового перезапуску з кількома відмінностями. Щоб увійти в режим відновлення, потрібно підключити iPhone 15 до Mac за допомогою кабелю USB-C – USB-C. Ви можете використовувати кабель USB-C, який постачається з вашим iPhone 15.

Якщо ви вперше підключаєте свій iPhone 15 до Mac, вам потрібно буде натиснути кнопку Trust, яка з’явиться, і ввести пароль свого iPhone, щоб встановити пару. Якщо ви використовуєте новішу версію macOS, вам також потрібно буде дозволити USB-з’єднання пристрою з вашим Mac, натиснувши запит «Дозволити», який з’являється на macOS. Далі вам потрібно буде відкрити Finder і клацнути свій iPhone під заголовком Location на бічній панелі. Щоб завершити підключення, натисніть кнопку Trust, яка з’явиться у Finder.

Підключившись до свого Mac, швидко виконайте наступні кроки:

Крок 1.  Швидко натисніть і відпустіть кнопку збільшення гучності.

Крок 2.  Швидко натисніть і відпустіть кнопку зменшення гучності.

Крок 3.  Натисніть і утримуйте бічну кнопку, доки на дисплеї вашого iPhone 15 не з’явиться символ підключення до комп’ютера.

На вашому Mac ви повинні побачити вікно Finder із повідомленням про те, що ваш iPhone переведено в режим відновлення. Тоді macOS запропонує варіанти оновлення до останньої версії iOS, зберігаючи ваші дані, або відновлення iOS, що виконає нове встановлення останньої версії iOS.

iPhone-15-iPhone 15-Plus-iPhone-15-Pro-iPhone-15-Pro-Max

Як вийти з режиму відновлення на iPhone 15

Натисніть і утримуйте бічну кнопку на iPhone 15, доки гліф підключення до комп’ютера не зникне. Ваш пристрій перезавантажиться назад до екрана блокування.

Як увійти в режим DFU на iPhone 15

У деяких рідкісних випадках вам може знадобитися перевести iPhone 15 у режим оновлення мікропрограми пристрою (DFU), щоб перевстановити iOS. Як і в режимі відновлення, вам потрібно буде підключити iPhone 15 до комп’ютера за допомогою кабелю USB-C – USB-C. Якщо це перше підключення вашого iPhone до вашого Mac, вам потрібно буде пройти процедуру довіри, описану в розділі режиму відновлення вище, щоб встановити пару з вашим Mac.

Щоб увійти в режим DFU, швидко виконайте наступні кроки:

Крок 1.  Швидко натисніть і відпустіть кнопку збільшення гучності.

Крок 2.  Швидко натисніть і відпустіть кнопку зменшення гучності.

Крок 3:  натисніть і утримуйте бічну кнопку протягом 10 секунд.

Крок 4:  Утримуючи бічну кнопку, натисніть і утримуйте кнопку зменшення гучності протягом 5 секунд.

Крок 5:  відпустіть бічну кнопку, продовжуючи довго натискати кнопку зменшення гучності протягом додаткових 10 секунд.

На відміну від режиму відновлення, під час входу в режим DFU діалогове вікно підключення до комп’ютера не відображається. Після входу в режим DFU дисплей вашого iPhone 15 залишиться чорним. Якщо з’являється логотип Apple, процес було виконано неправильно.

iPhone-15-iPhone 15-Plus-iPhone-15-Pro-iPhone-15-Pro-Max

Як вийти з режиму DFU на iPhone 15

Крок 1.  Швидко натисніть і відпустіть кнопку збільшення гучності.

Крок 2.  Швидко натисніть і відпустіть кнопку зменшення гучності.

Крок 3:  Натисніть і утримуйте бічну кнопку, доки не з’явиться логотип Apple. Ваш iPhone 15 знову завантажиться на екран блокування.

Як тимчасово відключити Face ID на iPhone 15

Щоб тимчасово вимкнути Face ID, одночасно натисніть і утримуйте бічну кнопку та будь-яку кнопку гучності, доки не   відобразиться повзунок для вимкнення . Щоб повторно активувати Face ID, вам потрібно буде розблокувати iPhone 15 за допомогою пароля пристрою.

Як вимкнути Find My під час вимкнення iPhone 15

iOS містить функцію, яка дозволяє продовжувати відстежувати ваш iPhone 15 через Find My, навіть якщо живлення вимкнено. Щоб скористатися цією функцією, ваш iPhone 15 повинен увійти в мережу Find My і ввімкнути служби визначення місцезнаходження.

Щоб вимкнути функцію Find My під час вимкнення iPhone 15, виконайте такі дії:

Крок 1: Одночасно натисніть і утримуйте бічну кнопку та будь-яку з кнопок гучності, доки не з’явиться повзунок для вимкнення.

Крок 2.  Торкніться  повідомлення iPhone доступний після вимкнення  .

Крок 3. Натисніть кнопку «Тимчасово вимкнути пошук»  у діалоговому вікні та введіть пароль свого пристрою.

Крок 4. Використовуйте повзунок для вимкнення живлення, щоб вимкнути iPhone 15 із вимкненим пошуком.

iPhone-15-iPhone 15-Plus-iPhone-15-Pro-iPhone-15-Pro-Max

[blog-product-4129,4052,4276,4096-title-new_product]

Блог