Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Чи подорожчає iPhone 15?

02.08.2023

Напередодні анонсу iPhone 14 восени минулого року ходили чутки , що моделі iPhone 14 Pro будуть дорожчими за своїх попередників. Зрештою, Apple залишила ціни на тому ж рівні… але зараз ті самі чутки ширяться перед презентацією iPhone 15 Pro.

Зростання ціни на iPhone 15?

Відповідно до уривчастого та неперевіреного звіту на Weibo, Apple планує підвищити ціну на серію iPhone 15 Pro, щоб ще більше збільшити розрив між цими моделями та iPhone 15 Plus. Тим часом галузевий аналітик Джефф Пу також передбачив підвищення цін на iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max у звіті, надісланому інвесторам.

Зовсім нещодавно Bloomberg повідомляв , що Apple розглядає можливість підвищення ціни на iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max.

Під час квартального звіту про прибутки на початку цього року генеральний директор Apple Тім Кук припустив, що клієнти готові витратити гроші, щоб отримати найкращий iPhone: «Я думаю, що люди готові по-справжньому докладати зусиль, щоб отримати найкраще, що вони можуть собі дозволити в цій категорії», — сказав він. Можливо, це було першим показником того, що обговорюється подальше підвищення цін на iPhone.

Більш детальна інформація про потенційні ціни в цих звітах не надається. Напередодні запуску iPhone 14 Pro джерела, такі як Мін-Чі Куо, передбачали зростання цін приблизно на 100 доларів США. Таким чином, початкова ціна iPhone 14 Pro становила б 1099 доларів, а iPhone 14 Pro Max – приблизно 1199 доларів.

Слід пам’ятати ще про те, що Apple вже підвищила ціни на iPhone у багатьох країнах світу. Наприклад, ‌iPhone 14 Pro‌ починається з 1099 фунтів стерлінгів у Великобританії порівняно з 949 фунтами стерлінгів за iPhone 13 Pro.

9to5Mac's Take

Одна річ, яку я завжди вважаю важливим пам’ятати, полягає в тому, що Apple фіксує ціни та угоди на багато своїх компонентів більш ніж на рік раніше. Крім того, вона закуповує такі великі обсяги, особливо для компонентів iPhone, що краще за інші компанії витримує зростання цін.

Ймовірно, завдяки цьому Apple змогла зберегти ті самі ціни на лінійку iPhone 14, незважаючи на побоювання щодо інфляції та ширшого макроекономічного середовища. Уникаючи підвищення цін на iPhone 14, Apple випередила багатьох своїх конкурентів, які були змушені підвищити ціни через ціни на компоненти.

Але хоча нам вдалося уникнути підвищення цін завдяки лінійці iPhone 14, я не очікую, що ми повторимо це цього року. Я зовсім не здивований чутками про те, що iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max (iPhone 15 Ultra?) будуть дорожчими за своїх попередників.

Цікаво, що останні чутки свідчать про те, що ціни на iPhone 15 і iPhone 15 Plus у Сполучених Штатах не підвищаться. Це незважаючи на повідомлення про те, що ці пристрої побачать помітні оновлення апаратного забезпечення камери разом із додаванням Dynamic Island.

Які ваші припущення щодо цін на iPhone 15? 

14 Pro Max, 15 Pro Max

Блог