Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Порівняння Apple Watch Series 8, SE 2 та Ultra

30.05.2023

Корпус Apple Watch

Apple Watch 8 і SE 2 доступні у базових версіях з корпусами з алюмінію, але Apple Watch 8 також пропонується в сталевому варіанті (це буде дорожчий варіант, що важить на 10 грам більше). З іншого боку, Apple Watch Ultra пропонується лише з титановим корпусом. Цей матеріал легший ніж сталь, але важчий за алюміній. Крім того, Ultra є найбільшою моделлю в лінійці.

Apple Watch Series 8 і SE 2 є універсальними моделями, оскільки мають два розміри: 41 мм і 45 мм для Series 8, а також 40 мм і 44 мм для SE 2. Звідси можна вибрати підходящий розмір для будь-якого зап'ястя. З іншого боку, розмір корпусу Apple Watch Ultra становить 49 мм, що робить його найбільшим серед усіх смарт-годинників у 2022 році.

Apple Watch корпус

Усі моделі Apple Watch є водонепроникними, але Apple Watch Ultra може витримати занурення на глибину до 100 метрів у статичному стані, що є покращенням порівняно з 50 метрами у Series 8 і SE. Тільки просунуті моделі підходять для дайвінгу, і корпус Ultra також відповідає військовому стандарту MIL-STD-810, що забезпечує йому додаткову стійкість.

Однак візуально Apple Watch Ultra може поступатися простішим моделям через свої габарити. Крім того, Ultra доступний тільки у кольорі Natural. У випадку SE 2-го покоління пропонуються три варіанти корпусу: сріблястий, бежевий і чорний. А Apple Watch Series 8 додатково має червоне забарвлення та ще три варіанти для сталевої версії. Загалом, базова модель є найуніверсальнішою з усіх.

Екран на Apple Watch

У всіх смарт-годинниках Apple використовуються OLED-екрани, але їх реалізація відрізняється. Apple Watch Series 8 має особливо привабливий дизайн екрану завдяки тонким рамкам, що дозволяє йому виглядати візуально привабливіше. У SE 2-го покоління залишився великий відступ, який був вперше впроваджений у Series 4 і який зараз виглядає трохи великим у порівнянні з сучасними стандартами. Рамки у версії Ultra приблизно такі ж, як у SE 2, проте вони пов'язані з наявністю вудароміцного корпусу, що робить їх надійними й стійкими.

Яскравість екранів Apple Watch Series 8 і SE 2 становить 1000 ніт, що є вражаючим показником, але не є рекордним. Apple Watch Ultra здатні вражати ще більше, оскільки вони можуть досягти яскравості в 2000 ніт, що є подвійною перевагою порівняно з іншими моделями.

Apple Watch дисплей

Функції розумного годинника

Незважаючи на те, що для більшості людей смарт-годинник є просто аксесуаром, вони заслужено отримали назву "розумних". Кожна модель оснащена набором базових функцій, включаючи такі можливості, як:

  • вимірювання частоти пульсу та попередження про відхилення від норми;
  • відстеження менструальних циклів;
  • аналіз сну;
  • режими тренувань;
  • екстрений сигнал SOS;
  • виявлення падіння;
  • виявлення ДТП;
  • компас та GPS;
  • увімкнення екрана поворотом зап’ястя;
  • висотомір;
  • стільниковий зв’язок;
  • сполучення зі смартфоном.

Apple Watch функції

У функціональному плані Apple Watch SE 2 помітно поступаються двом іншим моделям. Так, крім того, що було наведено вище, Series 8 готові запропонувати:

  • Завжди на дисплеї;
  • вимірювання рівня кисню у крові;
  • додаток для ЕКГ;
  • відстеження менструального циклу із ретроспективними оцінками овуляції;
  • швидку зарядку.

Apple Watch Ultra – ще більш просунута модель. Вона має всі переваги Series 8, а також має:

  • кнопку дії, що настроюється;
  • глибиномір із вимірюванням температури води;
  • додаток Oceanic+;
  • сирену потужністю 86 дБ;
  • двочастотний GPS.

Автономність смарт-годинників

Проблема, з якою зіткнуться всі власники годинників Apple Watch, - це тривалість роботи від одного заряду. У моделей Series 8 і SE 2 заявлена скромна автономність у 18 годин, тоді як годинник Ultra забезпечує 36 годин роботи в режимі стандартного використання. Однак, з випуском оновлення watchOS 9 всі власники годинників Apple отримають доступ до функції енергозбереження. Вона дозволить продовжити час роботи Apple Watch Series 8 і SE 2 до 36 годин, а Watch Ultra - до 60 годин.

Apple Watch автономність

Які Apple Watch краще?

Безумовно, Apple Watch Ultra може вважатися найкращою моделлю, якщо ми порівнюємо характеристики Apple Watch. Однак, варто зазначити, що це дорога і, як можна сказати, спеціалізована модель. Переваги годинників Ultra будуть корисні лише в тому випадку, якщо ви займаєтеся дайвінгом або працюєте/відпочиваєте в екстремальних умовах.

Apple Watch Series 8 займають універсальну позицію в лінійці завдяки широкому вибору кольорів корпусу і доступності двох розмірів. Крім того, вони володіють передовими функціями, такими як вимірювання рівня кисню в крові, можливість здійснення ЕКГ та просунутий моніторинг менструальних циклів.

Якщо ви не зацікавлені в жодній з цих функцій, як і більшість людей на планеті, і ви готові змиритися з широкими рамками дисплея, то немає причини придбавати Apple Watch Series 8 або особливо Ultra. Ви можете вибрати Apple Watch SE 2, які мають той самий процесор і всі необхідні можливості для сполучення зі смартфоном. Таким чином, ви не будете почувати себе обмеженими у виборі.

Всі моделі Apple Watch Series 8, SE 2 і Ultra можна придбати за цим посиланням.

[blog-product-4470,2089,2047-title-new_product]

Блог