Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Порівняння iPhone 14 та iPhone 15

28.09.2023

Ми дуже очікували змін у дизайні iPhone, але протягом останнього року вони так і не з'вилися. Ще пам'ятаєте момент, коли був представлений iPhone 12? Порівняно з iPhone 11 він виглядав вражаюче.

Через рік Apple випустила iPhone 13 - було трохи жартів на тему розташування модулів камер, але користувачі прийняли зміни. Минулого року з'явився iPhone 14 – і знову була невелика ітерація дизайну. А тепер Apple представила iPhone 15, і давайте спробуємо знайти різницю від попередньої моделі.

Минулі розміри та нові кольори

Новий iPhone 15 відрізняється від попередніх моделей перш за все своєю кольоровою гамою. Основуючись на фотографіях, можна помітити, що корпуси стали ніжнішими за відтінком. Цікаво відзначити, що вперше за декілька років червоного iPhone не буде, більше не буде і моделі Product Red. Також зникнув нейтральний білий колір, який гармонійно поєднувався з будь-якими чохлами.

Незважаючи на це, корпус нових iPhone залишається виготовленим з алюмінію, і передня та задня панелі захищені склом Ceramic Shield. Однак нові смартфони мають матовий фініш, відмінно від глянсового, що, в теорії, повинно зменшити сліди пальців та бруд на корпусі, особливо, якщо ви користуєтеся телефоном без чохла. Варто відзначити, що, ймовірно, чохли від попередніх моделей iPhone не підходять для нових, оскільки Apple зазвичай вносить незначні зміни в розташування деталей, щоб нові смартфони не влазили в старі чохли.

iphone-14

Мінімальна різниця у розмірах :

  • iPhone 14: 147,6 х 71,6 х 7,8 мм, вага 171 г,
  • iPhone 15: 146,7 х 71,5 х 7,8 мм, вага 172.

Dynamic Island

Тепер ефектний «Динамічний острівець» з'явився і в базовому iPhone 15. Раніше ця краса була доступна тільки на топових 14 Pro і Pro Max, а тепер у всіх сучасних айфонах. Власне, це єдина відмінність нового айфона від старих, коли дивишся на його екран.

Діагональ екрана залишилася незмінною, і роздільна здатність не зазнала змін, проте Apple заявляє, що підвищила максимальний рівень яскравості. Тепер вона досягає 2000 ніт на максимальному рівні яскравості, в порівнянні з обмеженням у 1200 ніт у попередньому поколінні. Це позитивне оновлення, хоча багато користувачів також очікували введення підтримки частоти оновлення екрана 120 Гц.

iphone-15

Залізо з iPhone 14 Pro перейшло до iPhone 15

Минулорічний флагман поділився апаратною платформою з новим iPhone 15, тому в новій моделі використовується процесор A16 Bionic. В повсякденному використанні важко помітити відчутну різницю в швидкості роботи між ними, але за результатами бенчмарків iPhone 15, безумовно, випереджає iPhone 14. Але це, без сумніву, відноситься до дрібниць.

- Обсяг вбудованої пам'яті колишній, можна обирати між 128, 256 і 512 ГБ - нічого нового. За часом роботи також суттєвих відмінностей немає.

- Повільний Type-C замість застарілого Lightning.

Як на мене, із заміною Lightning на Type-C нічого не зміниться. Швидкість зарядки не зросла, а при копіюванні даних кабелю на комп'ютер дані теж передаються повільно, як і на старих айфонах.

iphone-15

Нова камера

У плані фотозйомки новий iPhone 15 став цікавішим: він отримав новий 48 Мп сенсор. За традицією обіцяють точнішу передачу кольорів, ефективну роботу з шумами при недостатньому освітленні і поліпшену обробку фону під час зйомки портретів. Також з'явився дворазовий цифровий зум без втрати якості. Нажаль, це не оптичний зум, а програмне рішення, але, як показує досвід моделі 14 Pro Max зі схожим режимом, ця функція працює дуже добре.

Міняти чи ні?

Для власників iPhone 13 або 14 новий iPhone 15 не представляє значущих змін. Трохи є покращення в камері, деякі дрібні оновлення, такі як "острівець", і  більша яскравість екрану. Однак ці зміни можуть здаватисяглобально непомітними. Але для користувачів iPhone XR або 11 iPhone 15 принесе багато приємних вражень і може бути значущим оновленням.

iphone-15

Блог