Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Все, що відомо про AirPods 3, датчик температури, що ще?

20.07.2023

Кейс для AirPods 3 у стилі iPod

Футляр для навушників AirPods 3 сьогодні перевершує звичні функції, які зазвичай ми пов'язуємо з таким аксесуаром. На перший погляд, він здається просто місцем для зберігання та зарядки ваших улюблених вкладишів. Однак, він пропонує багато переваг, як-от бездротове заряджання через технологію MagSafe 3 та значно збільшений час роботи навушників, який досягає 30 годин з цим кейсом.

Ці функції, безумовно, роблять його привабливим, але найбільш захопливим аспектом є новий патент від Apple, який розкриває зовсім нове бачення взаємодії з кейсом. Це не просто чутки, а факт, що відбувається! Оновлені можливості та унікальні функції, які втілюються у цьому патенті, збагачують досвід користувача з AirPods 3 та переосмислюють спосіб взаємодії зі смарт-аксесуаром, вносячи новий рівень інноваційності у використання навушників. Очікування, що Apple представить у своїх нових AirPods 3, стають все більш захоплюючими, з урахуванням цього захоплюючого патенту.

Функції нового кейсу для AirPods 3

Після недавньої публікації заявки від американського Управління з патентів та товарних знаків, стало зрозуміліше, яким буде «розумний» футляр від Apple. Згідно з цим документом, передня частина кейсу буде оснащена сенсорною панеллю з дисплеєм. Інтегрований Taptic Engine забезпечить додаткові можливості, наприклад, можливість активувати асистента Siri шляхом простого стиснення кейсу. Ці нові функції обіцяють зробити взаємодію з навушниками ще більш зручною та інтуїтивно зрозумілою для користувачів.

Ось список майбутніх функцій футляра для AirPods 3:

  • Керування відтворенням мультимедіа (музичні треки, відео, аудіокниги)
  • Читання повідомлень, як на Apple Watch.
  • Використання Siri для пошуку та взаємодії з програмами.
  • Зведення прогнозу погоди.
  • Взаємодія з Apple TV+.
  • Відображення карт Apple Maps та голосові підказки щодо навігації.

Для кейсу вражаючий список можливостей. І кілька слів про фішку стиснення футляра. Регулювати гучність, наприклад, при перегляді контенту Apple TV+, можна буде ще й за рахунок стискання кейсу. Те саме стосується й активації режимів прозорості та шумоподавлення.

Graphical User Interface

Існує ще один захоплюючий варіант передньої панелі, яка оснащена Graphical User Interface (GUI) - графічним інтерфейсом користувача. Ця технологія, розроблена в 1960-х роках на базі лабораторії Стенфорда, стала комерційно успішною в 1984 році саме у комп'ютерах Apple.

У цьому випадку кейс буде обладнаний управлінням набором функцій за допомогою звичних дотиків і жестів. Звичайно, такий кейс потребуватиме додаткових апаратних та програмних рішень, таких як процесори, модулі пам'яті, датчики та, можливо, вбудована аудіосистема.

Ця нова ідея може об'єднати в собі можливості із списаних із рахунків iPod та актуальних Apple Watch. Особливо, якщо користувач не бажає використовувати розумний годинник для управління відтворенням. Контроль музичного програвача на кейсі є більш зручним порівняно з тапами та свайпами по самим навушникам.

new_airpods

Можлива дата виходу

Ця найбільш загадкова частина інтриги. Говорячи про патенти загалом і про патенти Apple зокрема, можна припустити, що оновлений корпус може з'явитися наприкінці поточного чи наступного року, або може залишитися лише ідеєю на папері. Проте, ідея цікава, особливо з точки зору зручності використання AirPods 3. Як зазначено в заявці на патент, "інтеграція інтерактивного сенсорного дисплея допоможе усунути або зменшити недоліки, пов'язані з бездротовими навушниками". Загалом, такий диво-кейс може зробити користування навушниками ще більш зручним і легким. Дочекаємось релізу і подивимось, що нас чекає.

Датчики здоров'я в AirPods

Вже, напевно, тільки лінивий не звернув увагу на зусилля Apple у сфері моніторингу здоров'я та пов'язаних із цим заходів безпеки типу екстреного виклику SOS або розширених функцій програми Health. Таке відчуття, що прагнення купертинівців можуть торкнутися ще одного гаджета – навушників AirPods. Принаймні про це говорять численні чутки та інсайди.

Отже, про які аспекти контролю здоров'я може йтися? Їх декілька:

  • покращення слуху;
  • вимірювання температури тіла;
  • відстеження постави;
  • підрахунок частоти скорочень серцевого м'яза;
  • моніторинг рівня потовиділення.

Більшість нових функцій спрямовано відстеження стану організму під час занять фітнесом. У майбутніх моделях AirPods ці завдання вирішуватимуть вбудовані датчики. Як заявив відомий аналітик Мінґ-Чі Куо, біометричний датчик зчитуватиме всі найважливіші показники здоров'я.

 А датчики руху будуть підхоплені, наприклад, їх можна використовувати для моніторингу постави користувача. Про це натякнув Кевін Лінч, віце-президент Apple у технологічній сфері.

Блог