Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

iPhone SE 4: коли вийде та характеристики

12.02.2024

Айфон SE 4 - це наступний крок в розвитку бюджетної лінійки iPhone, що замінить попереднє третє покоління. Сьогодні ми розглянемо інсайдерську інформацію про цей новий гаджет: яким буде iPhone SE 4, його характеристики, дата виходу та очікувана ціна.

Коли вийде наступний Айфон SE

 Експерти активно висувають версії на тему виходу айфону. Одні чекають на нього навесні 2024 року, інші у 2025. Ми вибрали 2 версії лідерів думок у сфері технологій:

- Джефф Пу (аналітик інвестиційної компанії Haitong International Securities) стверджує, що SE 4 вийде 2025 року.

- Мінґ-Чі Куо (відомий аналітик та експерт Apple) заявив, що випустити пристрій планується у першій половині 2024 року.

Затримку виходу пов'язують із оновленням 5G модему усередині.

iphone-SE-4

Вигляд iPhone SE 4

На цей раз розробники планують відмовитися від застарілого дизайну в стилі iPhone 8, який використовувався в попередніх поколіннях iPhone SE. Моделі матимуть сучасний зовнішній вигляд та збільшений розмір дисплея, віддалено нагадуючи стандартну модель iPhone 14. На поточному етапі розробки інженери мають намір прибрати домашню кнопку Touch ID. В цілому, дизайн екрану запозичений у iPhone 14. Як біометричну ідентифікацію буде використано Face ID.

Задня панель стане скляною. Її виготовлять на замовлення з урахуванням зміни дизайну. Основна камера буде традиційно в єдиному екземплярі. Додасться кнопка Action на бічній поверхні, про функції якої ми розповімо в наступних розділах.

Дизайн iPhone SE 4: які будуть кольори?

Розробники публікують прототипи майбутнього iPhone SE 4, небайдужі шанувальники помітили чорний варіант дуже схожий на Midnight для iPhone 14. Є підстави вважати, що такий відтінок може бути включений до асортименту. За певною інформацією, кольорова палітра може включати червоний, жовтий, блакитний, сріблястий та рожевий. Forbes опублікував фото айфона SE 4, яке створив концепт-художник 4RMD.

Автор використав всі витоку інформації та підказки від Apple для створення потенційної моделі. Це зображення зрештою може збігтися з готовим продуктом, проте сама концепція досить цікава.

iPhone-SE-4-leak

Характеристики iPhone SE 4

Спочатку розберемося з розмірами гаджета на прикладі 14 моделі. Вага iPhone 14: 172 г, айфон SE 4 буде меншим: 165 г. Це пов'язано з одиничним основним об'єктивом. Довжина смартфона буде такою самою як в айфоні 14: 146,7 мм, а ширина – 71,5 мм. Крім кількості об'єктивів, на вагу вплинуть інші чинники. Один із них – це матеріали. Для виготовлення корпусу розробники планують використовувати алюміній 6013 Т6 як у айфоні 14. Новий SE 4 отримає дві важливі функції:

1. Порт USB-C.

2.Кнопка Action.

Щодо порту USB-C, це є стандартною опцією для європейського ринку, і його наявність у всіх нових моделях iPhone є зрозумілою. Кнопка Action, розташована між кнопками регулювання гучності, призначена для налаштування користувачем. Вперше ця кнопка з'явилася в моделі iPhone 15 Pro, замінюючи перемикач вимикання звуку. За чутками, Action стане стандартною функцією для всієї 16-ї лінійки iPhone. Розробники активно тестують кнопку Captune для iPhone 16, але поки немає інформації про її використання у моделі SE 4. Існує можливість, що нова модель отримає оновлений чіп 5G з підтримкою великої кількості діапазонів зв'язку. Акумулятор SE 4 буде таким же, як у моделі iPhone 14, тому очікуваний час автономної роботи буде аналогічним - до 10 годин роботи і 16 годин у режимі очікування.

Екран

Якщо дана інформація підтвердиться, і iPhone SE 4 буде виготовлений за подібним зразком до14 моделі, то діагональ дисплея збільшиться до 6,1 дюйма. Нова модель SE буде відрізнятися OLED екраном, що є кардинальним відмінником від попередніх моделей, де використовувався рідкокристалічний дисплей. Також очікується використання вирізу на екрані, який відомий з флагманських моделей iPhone починаючи з 2017 року.

Камера

Як вже вище було написано, в моделі буде використовуватися тільки одна камера з роздільною здатністю 48 мп. Спалах знаходиться в тому самому місці, як у попередніх поколінь. Це інсайдерська інформація, яка буде підтверджена чи спростована з часом. Після стадії тестування, якісь функції можуть змінитися. Тому разом чекаємо на офіційну презентацію від Apple.

iphonese-4-01-stattya

Попередня ціна на iPhone SE 4

Поки що оголошено вартість у доларах США – від 399. Замовити новий айфон SE 4 можна буде після офіційної презентації. Сподіваємося, що Apple таки випустять модель у 2024 році. 

Який обсяг пам'яті буде у нового iPhone SE 4 та його версій?

Можливий мінімальний обсяг пам'яті – 128 ГБ, а максимальний – 512ГБ.

Які кольори буде iPhone SE 4?

Передбачається широка палітра кольорів: чорний, червоний, блакитний, жовтий, сріблястий і рожевий.

Яка діагональ екрана буде у iPhone SE 4 та його версій?

Така сама як у стандартної моделі iPhone 14: 6,1 дюйма.

[blog-product-4129,4097,4269,2009-title-new_product]

Блог