Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Як використовувати захист від краденого пристрою

31.01.2024

Захист від викрадених пристроїв — це функція, яку Apple сподівається запобігти повній втраті Apple ID у разі викрадення iPhone і пароля. Ось як його налаштувати.

Раніше злодій міг дізнатися код доступу людини за допомогою соціальної інженерії або шпигунства, викрасти iPhone людини та швидко заблокувати людину в її Apple ID. Після того, як з’явилися повідомлення про такі проблеми, Apple розробила функцію, яка допоможе зменшити ризик повної втрати iPhone після викрадення.

Починаючи з iOS 17.3, Apple впровадила для користувачів можливість зменшити загрозу повної втрати Apple ID. Тепер крадій вже не може отримати доступ до важливої інформації або змінити паролі без біометричної автентифікації, активуючи захист від викраденого пристрою.

Як увімкнути захист від викраденого пристрою

Зверніть увагу, що захист від крадіжки пристроїв доступний тільки на iPhone під управлінням iOS 17 (включно з iPhone XS і пізнішими версіями). Крім того, переконайтеся, що на вашому iPhone встановлено останню версію iOS 17.3 або пізнішу (Налаштування ➝ Загальні ➝ Оновлення ПЗ). Щоб увімкнути цю функцію, виконайте такі дії:

- Відкрийте програму «Налаштування» та натисніть «Ідентифікатор обличчя та пароль»;

- Введіть пароль, коли з'явиться запит;

- Увімкніть функцію та прочитайте підказки Apple щодо цієї функції;

завантаження (1)

Ось і все — захист від викрадених пристроїв увімкнено. Однак те, що цей перемикач змінив у iOS , набагато складніше.

Завдяки використанню цієї функції користувачі не повинні помітити жодної різниці в тому, як їхній iPhone працює щодня. Це особливо актуально, коли ця функція неактивна, наприклад на роботі чи вдома.

Що робить Stolen Device Protection

Stolen Device Protection усуває резервний пароль під час доступу до критичних частин Apple ID або налаштувань пристрою. Він також реалізує затримку безпеки, коли користувач намагається змінити особливо конфіденційну інформацію, наприклад пароль Apple ID.

Зазвичай під час певних дій користувачеві буде запропоновано Face ID або Touch ID . Якщо ці біометричні дані не підтверджуються, користувачеві буде запропоновано ввести пароль.

Дії, для яких потрібен Face ID/Touch ID, коли захист від викраденого пристрою ввімкнено:

- Використання паролів або ключів доступу, збережених у Apple Passwords;

- Подача заявки на отримання нової Apple Card;

- Перегляд віртуальної картки Apple Card;

- Вимкнення режиму втрати;

- Видалення всього вмісту та налаштувань;

- Виконайте певні дії Apple Cash і Savings у Wallet;

- Використання методів оплати, збережених у Safari;

- Використання iPhone для налаштування нового пристрою;

Це означає, що злодій із вашим iPhone і паролем не зможе отримати доступ до цих налаштувань. Будь-який із цих параметрів може призвести до значних фінансових втрат або компрометації Apple ID користувача.

Функції, не згадані у списку вище, все одно матимуть параметр резервного пароля, як-от автентифікація Apple Pay. Однак страхування FDIC покриє шахрайські витрати, якщо злодій використовує Apple Pay.

58238-118687-IMG_4775-xl

Apple додає ще один рівень захисту — годинну затримку 

Якщо користувач перебуває за межами надійного місця та намагається змінити наведені нижче параметри, виконується біометричне сканування з годинною затримкою та повторне біометричне сканування.

- Зміна пароля Apple ID

- Оновлення параметрів безпеки облікового запису Apple ID, як-от видалення надійного пристрою, надійного номера телефону, ключа відновлення або контакту для відновлення

- Зміна пароля iPhone

- Додавання або видалення Face ID або Touch ID

- Вимкнення Find My

- Вимкнення захисту від викраденого пристрою

Довірені місця розпізнаються iPhone і не адресуються користувачем. Важливі місця, як-от дім і робота, використовуються як винятки для захисту від викрадених пристроїв.

Одногодинна затримка гарантує, що навіть якщо злодій зможе обманом залучити користувача до початкового біометричного сканування, малоймовірно, що користувач все одно буде доступний для повторного сканування через годину. З іншого боку, якби злодій дізнався домашню адресу користувача та спробував під’їхати туди, щоб без затримки внести зміни, у користувача було б достатньо часу, щоб активувати режим втрати.

Захист від краденого пристрою не запобіжить крадіжці вашого iPhone, але він може захистити ваш Apple ID, паролі та фінанси від злодіїв. AppleInsider настійно рекомендує активувати цю функцію.

[blog-product-4127,4096,4269,4057-title-new_product]

Блог