Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Як перенести eSIM на новий iPhone: 2 простих способи

20.12.2023

Технологія e-SIM - це зручний метод, оскільки для підключення номеру або перенесення його на інший пристрій вам потрібен лише телефон. Більше не потрібне використання пластикових сім-карт, оскільки спеціальний чіп вже вбудований у ваш iPhone, і ви можете легко створити віртуальний аккаунт.

Як перенести eSIM на інший телефон iPhone?

Багато власників iPhone та iPad вже використовують eSIM протягом тривалого часу, але іноді з'являється потреба змінити пристрій. З фізичною сім-картою все просто: треба лише відкрити слот за допомогою спеціальної скріпки та перемістити карту. Але як перенести eSIM на інший iPhone?

Вирішення цього питання стало важливим завданням для Apple, особливо з урахуванням бажання Стіва Джобса випустити iPhone без зайвих слотів, забезпечуючи простір для нового корисного обладнання та датчиків. Apple, звісно, розробила шляхи легкої перенесення віртуального номера телефону на інший пристрій.

перенесення-eSIM-на-iPhone

Спосіб 1. Через Bluetooth

Найшвидший і найзручніший спосіб створили в iOS 16. Починаючи з цієї версії, перенесення eSIM на новий iPhone можна здійснити за допомогою Bluetooth. Для того, щоб скористатися цим способом, перевіряють, чи обидва айфони підтримують технологію eSIM і чи оновлені до 16-ї версії iOS.

перенесення-eSIM-на-iPhone

Інструкція:

1. Необхідно розблокувати обидва пристрої.

2. Перевірити, чи увімкнено Bluetooth.

3. Покласти обидва iPhone не далі 5 метрів один від одного, але краще поряд.

4. Зайти в новому телефоні до «Параметрів».

5. Відкрити розділ «Мобільний зв'язок».

6. Натиснути на пункт «Додати картку eSIM».

7. У меню вибрати «Перенести з iPhone поруч».

8. Телефон виявить старий девайс.

9. Підтвердити правильність номера на екрані.

10. Підтвердити перенесення на старому пристрої.

Після цього буде запущено процес перенесення. Він може тривати близько 5 хвилин. Після завершення на новому пристрої може з'явитися повідомлення «Завершіть налаштування тарифного плану мобільного оператора». Необхідно виконувати інструкції на екрані. Іноді потрібно перейти на сайт мобільного оператора.

Зверніть увагу: після закінчення перенесення номер буде доступний тільки на новому пристрої, а на старому eSIM автоматично видаляється. Не можна використовувати один номер на двох телефонах.

Підбірка iPhone 15 з eSIM

[blog-product-4200,4268,4284,4167-title-new_product]

Спосіб 2. Через QR-код

Як перенести eSIM з iPhone на iPhone, якщо хоча б один з них не оновлено до iOS 16? Для цього можна скористатися QR-кодом.

QR-код видає мобільний оператор під час підключення eSIM. Він може бути одноразовим або багаторазовим.

Одноразовий код можна повторно вводити на одному пристрої, але він не працюватиме на іншому телефоні або планшеті. Щоб отримати новий QR-код, зверніться до оператора мобільного зв'язку. У більшості випадків це можна зробити дистанційно, достатньо написати до служби підтримки на сайті або в додатку. Також можна звернутися до служби підтримки за додатковими інструкціями, як перенести eSIM на інший телефон.

За наявності багаторазового коду писати оператору не потрібно. Якщо eSIM оформлявся давно і ви не пам'ятаєте де QR-код, радимо пошукати його у своїй електронній пошті на комп'ютері . Введіть назву оператора або «eSIM» у пошуку.

Далі треба видалити вручну eSIM зі старого пристрою, інакше активувати її на новому айфоні не вдасться.

перенесення-eSIM-на-iPhone

Для цього необхідно:

1. Зайти до параметрів на старому телефоні.

2. Вибрати пункт «Мобільний зв'язок».

3. Натиснути на номер, який потрібно перенести.

4. Внизу сторінки натисніть кнопку «Видалити eSIM».

Залишилось лише увімкнути eSIM на новому телефоні.

1. Зайти в «Параметри»/«Мобільний зв'язок».

2. Натиснути «Додати картку eSIM».

3. Вибрати «Використовувати QR-код».

4. Засканувати код за допомогою камери.

5. Також можна ввести дані вручну, для цього необхідно заповнити адресу SM-DP+ та код активації. Іноді ще потрібний код підтвердження. Ці дані можна дізнатись в оператора мобільного зв'язку.

6. Дотримуватись інструкцій для активації номера.

перенесення-eSIM-на-iPhone

Подібним чином можна перенести eSIM на Андроїд. На жаль, ця операційна система поки що відстає від iOS і перенести карту за допомогою Bluetooth не можна.

Скільки eSIM можна додати до iPhone

Деякім користувачам для роботи або подорожей за кордон потрібно кілька номерів, і, звісно, їх цікавить, скільки eSIM можна додати до iPhone. Apple стверджує, що на iPhone можна встановити 8 і навіть більше віртуальних карт, проте використовувати одночасно можна всього дві.

Зверніть увагу: щоб використовувати два eSIM одночасно, необхідно вимкнути фізичну картку, якщо вона є.

Підбірка iPhone 14 з eSIM

[blog-product-2076,1992,1984,1956-title-new_product]

Дві карти можна використовувати у таких конфігураціях:

Дві сімки від різних операторів: у нові айфони легко увімкнути дві віртуальні карти різних операторів і легко перемикаються між ними. 

Дві сімки одного оператор: можуть бути підключені одночасно дві картки одного оператора, але коректно працювати одночасно вони не можуть. Необхідно перемикатися між ними через налаштування. 

Технологія eSIM — прогресивний крок, і ми впевнені, що невдовзі більшість телефонів випускатиметься без слота для фізичної сім-карти. Це рішення дозволяє розробникам смартфонів ефективно використовувати простір у корпусі пристрою, а користувачам економить час, який витрачається на візит до офісу мобільного оператора. У цій статті ми розглянемо, як легко перенести eSIM на інший телефон. Це здійснюється ще простіше, ніж пошук спеціальної скріпки для фізичного переміщення сім-карти.

Блог