Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Як встановити пароль на будь-який застосунок Apple?

22.12.2023

Розробники Apple вкладають значні зусилля у забезпечення безпеки особистих даних користувачів та активно працюють над забезпеченням найвищого рівня захисту для їхніх пристроїв. Проте іноді проблеми безпеки можуть виникати не лише через глобальні загрози для системи.

Якщо ваш смартфон час від часу використовується друзями абовашій дитиною та ви хочете обмежити доступ до певних, ознайомтеся із нашим оглядом. У ньому ми розповімо, як встановити пароль для будь-якого застосунку на вашому iPhone або iPad і таким чином забезпечити додатковий рівень безпеки.

Функція “Екранний час”

Вперше ця можливість з'явилася в iOS 12 з ідеєю допомагати користувачам відстежувати час, який вони витрачають у соціальних мережах та різних додатках. Функція "Екранний час" дозволяє гнучко контролювати та обмежувати час, витрачений на використання конкретних програм, відповідно до власних потреб.

Як встановити пароль? 

- На робочому столі відкрийте штатний додаток “Налаштування”.

- Зайдіть у розділ “Екранний час”.

- Спустіться вниз сторінки і натисніть “Заблокувати налаштування Екранного часу”.

- Придумайте чотиризначний код-пароль, який захистить задані налаштування.

- Вкажіть свій Apple ID. За допомогою пошти або номера телефону можна буде скинути пароль, якщо ви його забудете.

apple-iphone

 

- Поверніться в розділ “Екранний час” і зайдіть у пункт “Контент і конфіденційність”.

- Активуйте перемикач – він має горіти зеленим.

- Виберіть необхідний розділ для створення обмежень: наприклад, “Покупки в iTunes і App Store”, “Дозволені застосунки”, “Обмеження контенту” тощо.

- Вимкніть застосунки або дії, які хочете приховати на домашньому екрані. Вони не видаляться з пристрою, але не відображатимуться – як то кажуть, геть з очей!

Примітка: щоб згодом знову активувати до них доступ, повторіть описані кроки і пересуньте перемикачі в протилежний бік.

apple-iphone

Ліміт часу на певні ігри та додатки

Іноді контролю потребують не тільки діти, а й ми самі. Зізнавайтеся, “зависали” в месенджерах так довго, що геть забували про час? Потім, за всіма законами жанру, напевно гадали, куди він витік, і чому нічого із запланованого не зроблено.

У розділі “Активність додатків і сайтів” користувачам усіх пристроїв Apple доступна статистика використання додатків. Проаналізуйте, куди ви “зливаєте” свій час, і встановіть часовий ліміт на потрібні застосунки.

Як встановити ліміт часу на додатки в iPhone?

Спершу необхідно виконати перші п’ять пунктів з попереднього розділу – тобто задайте налаштування для функції “Екранний час”, якщо ви ще цього не зробили.

- Зайдіть у розділ “Екранний час”, а потім у пункт “Ліміти додатків”.

- Натисніть кнопку “Додати ліміт” і введіть код-пароль для “Екранного часу”.

apple-iphone

- Виберіть категорію. Натисніть на стрілку праворуч, щоб розгорнути меню категорії. Виберіть ті додатки, на які хочете встановити обмеження, і натисніть “Далі”.

- Задайте ліміт – щоденний або для конкретних днів тижня. Щойно час вийде, застосунки будуть заблоковані паролем.

- Також переведіть тумблер “Блокування в кінці ліміту” в активне положення і натисніть “Додати”.

Важливо: якщо ви хочете встановити постійний пароль на запуск одного або декількох застосунків, задайте ліміт в 1 хвилину.

Коли він закінчиться, і ви запустите заблокований застосунок, система надішле відповідне повідомлення. Іконки заблокованих застосунків стануть тьмянішими, а поруч із ними з’явиться значок із зображенням пісочного годинника.

apple-iphone

Звичайно, ви можете продовжити працювати в заблокованому застосунку.  У разі необхідності доторкніться до іконки додатка і тисніть кнопку "Запитати про більше часу". Потім введіть код-пароль і встановіть обмеження: ви можете затвердити на 15 хвилин, годину або на весь день.

Важливо зазначити, що можна встановити єдиний обмежений час для всіх синхронізованих пристроїв Apple. Для цього перейдіть на головну сторінку розділу "Екранний час" і увімкніть перемикач "Застосовувати на всіх пристроях". Готово!

Блог