Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Як увімкнути керування жестами подвійним дотиком майже на будь-якому Apple Watch

11.12.2023

Однією з ключових нововведень у годинниках Apple Watch Series 9 і Ultra 2 є інноваційна функція, відома як "подвійний торкання". Це дозволяє користувачам керувати пристроєм, використовуючи два пальці - великий і вказівний. Хоча повний функціонал і інтерфейс цієї функції обмежені останнім апаратним забезпеченням, власники Apple Watch Series 3 і більш нових можуть насолоджуватися подвійним торканням вже зараз, ввімкнувши цей жест для використання в різних ситуаціях.

Ось як Apple описує новий жест подвійного дотику для Apple Watch Series 9 і Ultra 2, офіційно запущений разом з watchOS 10.1:

Завдяки новому жесту подвійного торкання, власники Apple Watch Series 9 можуть легко керувати своїм годинником однією рукою, не взаємодіючи безпосередньо з екраном. Простим подвійним торканням вказівним і великим пальцями вони миттєво виконають ряд розповсюджених дій на Apple Watch Series 9, забезпечуючи швидкість та зручність в користуванні.

apple-watch-ultra

Apple каже, що нова можливість стала можливою завдяки оновленому Neural Engine у S9 SiP, який здатний краще обробляти дані з акселерометра, гіроскопа та оптичного датчика серцевого ритму.

Хоча це не зовсім те саме, що офіційна можливість подвійного натискання, Apple раніше запустила спеціальні функції для Apple Watch Series 3, які пізніше назвали AssistiveTouch і швидкі дії . Вони дозволяють будь-кому керувати своїм годинником за допомогою жестів, як-от стискання, подвійне зведення (те саме, що подвійне торкання), стискання та подвійне стискання.

Як використовувати подвійне натискання на будь-якому Apple Watch

Варіант 1 – швидкі дії

- Відкрийте програму Watch на своєму iPhone

- Проведіть пальцем вниз і виберіть Спеціальні можливості

- Проведіть пальцем униз і торкніться «Швидкі дії» (у розділі «Мотор»).

- Натисніть Увімкнути вгорі, щоб увімкнути його

- Тепер, коли доступно, вам буде запропоновано двічі стиснути пальці , щоб виконати швидку дію

- Якщо ви пропустили підказку, слідкуйте за кнопками з блакитним контуром – це означає, що ви можете двічі стиснути/торкнутися, щоб вибрати їх.

Я виявив, що це працює більшу частину часу з Apple Watch Ultra, але іноді мені потрібно зробити подвійний жест (торкання) вдруге, щоб його розпізнати.

use-double-tap-with-any-apple-watch

Провести експрес-тест подвійного торкання - це чудовий спосіб вивчити всі можливості. Однак варто зауважити, що цей метод не охоплює всі функції. Наприклад, Apple продемонструвала, що офіційне подвійне натискання у Series 9 і Ultra 2 відкриває широкий спектр можливостей, таких як перехід від циферблата годинника до нового інтерфейсу користувача віджетів, прокручування віджетів та інші інноваційні жести.

Однак багато з функцій виявляються спільними як для швидких дій, доступних на практично будь-якому Apple Watch, так і для нового подвійного торкання, яке доступне лише на останніх моделях годинників. Це включає можливість відповідати та завершувати дзвінки, використовуючи камеру для знімків, керування тренуваннями та безліч інших опцій.

Ось два приклади швидких дій, які використовуються:

use-double-tap-with-any-apple-watch

Варіант 2 – AssistiveTouch

Це повнофункціональне керування жестами, розроблене для тих, хто має відмінності у верхніх кінцівках, але ним може користуватися кожен. Це не тільки швидкі дії та майбутня функція подвійного дотику.

Це займе більше часу, щоб навчитися, але включає чотири жести для керування watchOS – щипки, подвійні щипки, стискання та подвійні стискання. Він також містить меню дій, яке можна викликати за допомогою жесту, що дозволяє контролювати майже будь-який аспект носимого пристрою.

[blog-product-4299,4178,2089-title-new_product]

- Відкрийте програму Watch на своєму iPhone

- Проведіть пальцем вниз і виберіть Спеціальні можливості

- Проведіть пальцем униз і торкніться AssistiveTouch 

- Торкніться перемикача вгорі, щоб увімкнути його

- Тепер торкніться Жести рук і ввімкніть їх угорі

- Тепер ви можете налаштувати дії щипків, подвійних щипків, стискань і подвійних стисків

За допомогою AssistiveTouch стандартним жестом для «активації» та меню дій є подвійне стискання, ви можете змінити це в нижній частині меню «Жести руками»

use-double-tap-with-any-apple-watch

Блог