Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Кнопки гучності iPhone. ТОП незвичайних застосувань

12.01.2024

Із кожним новим поколінням iPhone не лише додаються нові функції, але й впроваджуються нові технології в апаратній частині. Наприклад, згадаймо впровадження Face ID в iPhone X, замість традиційного Touch ID. Проте одна річ залишається незмінною - це кнопки гучності. Отже, з великою ймовірністю на нас чекають класичні Volume Buttons і в наступній моделі iPhone. Зокрема, кнопки гучності можна використовувати не лише для регулювання гучності медіа, дзвінків та інших звуків. У цьому матеріалі ми пропонуємо ТОП 12 незвичайних способів використання звичайних кнопок, щоб розкрити більший потенціал твого iPhone. Почнемо!

1. Для створення фото

Кнопки збільшення або зменшення гучності можуть легко замінити віртуальну кнопку затвора для режимів "Фото" , "Портрет" або "Квадрат". Але не тільки. А як щодо режиму «Панорама» ?

Сфоткати пейзаж, що сподобався, причому без взаємодії з екраном, допоможе одна з кнопок гучності. І тут можливі два варіанти:

- Або одноразовим натисканням запустити режим «Панорама» , а другим зупинити зйомку.

- Або натиснути та утримувати стільки, скільки необхідно для охоплення кадру.

Це дуже зручно, майбутнє фотографування відчувається так, ніби ти користуєшся звичайним фотоапаратом. Функції фотографування за допомогою кнопок гучності розповсюджуються не лише на стандартні програми Apple, такі як "Контакти", "Нотатки", "Лупа", а й на програми від сторонніх розробників, такі як Adobe Lightroom, Focos або Camera by Moment. Крім того, фізичні кнопки можна використовувати для створення цікавих історій у Instagram.

кнопки-гучності-на-iphone

2. Для запису відео

Під час створення відео у програмі "Камера", кнопки гучності ведуть себе аналогічно функціоналу фотокамери. Достатньо вибрати один із пропонованих режимів, таких як "Відео", "Уповільнена зйомка" або "Інтервальна зйомка", і просто натискати кнопку гучності для управління початком та завершенням запису.

Та ж сама можливість використовується при утриманні кнопки під час запису в інших додатках, наприклад, у ProMovie Recorder, коли ця функція активована в налаштуваннях.

3. Для керування функцією QuickTake

Починаючи з iOS 14, тепер можна записувати відео в режимі фото, просто натискавши одну з кнопок гучності. Найзручніше у цьому, що не треба перемикатися в інший режим. Однак є один нюанс: для налаштування роздільної здатності, стереозвуку та функції підсилення звуку при використанні QuickTake, вам доведеться перейти до режиму відеозйомки. Для iPhone XS та новіших моделей також доступна управління серійною зйомкою кнопками гучності. Для активації цієї функції перейдіть до меню "Налаштування" - "Камера" та включіть опцію "Використовувати збільшення гучності для серійної зйомки". Після цього, ввімкнувши цей жест, кнопка зменшення гучності переключає камеру в режим QuickTake. 

QuickTake

4. Для сканування документів

Вбудована в твій iPhone утиліта "Сканер" є ніби продовженням програми "Камера". З її допомогою можна відсканувати будь-який документ у програмах "Файли", "Пошта" або "Нотатки". Ти можеш заперечити, помітивши, що сканування відбувається автоматично. Але так не завжди. Тому можна скористатися кнопкою гучності, виставивши документ. А потім обрізати кути та натиснути на «Зберегти». Маніпуляцію зі скануванням документів за допомогою кнопок гучності можна робити як у добре знайомих додатках (про які я говорив вище), так і відносно новому Freeform або сторонньому, наприклад, OneDrive від Microsoft.

5. Для керування будильником

Зручно вимикати або відкладати повторний звук будильника просто доторкнувшись до клавіші гучності, навіть без необхідності відкривати очі. Для цього встанови час пробудження та нагадування в налаштуваннях програми "Годинник". Якщо тобі потрібно, щоб будильник спрацьовував лише один раз, просто вимкни опцію "Повторення сигналу".

[blog-product-4128,4097,4269,4052-title-new_product]

6. Для ігор

Деякі ігрові програми використовують клавіші гучності айфон. Справа в тому, що Apple жорстко припиняє будь-які спроби нестандартного використання апаратних кнопок.

Яскравим прикладом такої програми є головоломка Blackbox – Brain Puzzles. У ній на повну силу застосовуються датчики iPhone, включаючи акселерометр і гіроскоп. А ті ж кнопки гучності виступають як контролери. До мінусів можна віднести те, що в процесі ігрової сесії при натисканні на кнопки гучність пристрою постійно змінюється.

7. Для підрахунку чогось

Звичайно ж, робити обчислення можна за допомогою записів у «Нотатки» та «Калькулятор» . Але набагато простіше це робити в одному місці – в програмі-клікері».

кнопки-гучності-на-iphone

Наприклад, у додатку Pitch X - Pitch Counter, призначеному, перш за все для підрахунку результатів гри в бейсболі, можна вважати все, що завгодно:

- записувати кількість кидків м'яча;

- фіксувати очки в настільних іграх;

- вести рахунок будь-якому спортивному поєдинку.

Так, керувати даними та записами можна за допомогою кнопок гучності. А не помилитись у підрахунках допомагає тактильність фізичних кнопок.

8. Для вимкнення Face ID

Якщо раптом потрібно швидко вимкнути Face ID, це можна зробити за допомогою гучності та бічної кнопок. Просто утримуйте обидві кнопки, бічну та гучності, протягом 3 секунд. На екрані виведуться три повзунки: «Вимкнення», «Medical ID» та «Екстрений виклик SOS». Таким чином, Face ID буде вимкнено, і доступ до пристрою буде можливим лише після введення пін-коду.

9. Для перегляду Medical ID

Та ж комбінація клавіш працює при відкритті вже згаданої індивідуальної медичної картки. Такий собі швидкий доступ, що може бути в деяких випадках життєво важливим.

10. Для перезавантаження iPhone

Буває, що iPhone завис, а екран не озивається на жести. Для вирішення цієї проблеми зазвичай достатньо перезавантажити гаджет.

Натисніть на кнопку збільшення гучності, а потім швидко на кнопку зменшення гучності і на завершення затисніть і утримуй бічну клавішу. Доки на екрані не з'явиться зображення надкусаного яблука.

кнопки-гучності-на-iphone

11. Для входу в режим діагностики

Цей режим призначений для перевірки апаратного та програмного забезпечення iPhone на належну роботу. Для запуску діагностичного режиму спочатку вимкни пристрій, утримуючи кнопку гучності та живлення до появи повзунка. Потім утримуй обидві кнопки гучності і, не відпускаючи їх, підключи iPhone до джерела живлення або комп'ютера за допомогою кабелю. Поки з'являється логотип, відпусти кнопки. Нарешті, натисни на спливаюче повідомлення "Почати сеанс".

12. Для оновлення прошивки iPhone

Режим DFU призначений для екстреного відновлення низькорівневої прошивки і використовується при невеликому програмному збої пристрою, наприклад, після встановлення бета-версії iOS. Щоб ввійти в "Режим відновлення", підключи iPhone до комп'ютера та відкрий Finder. Потім натискай кнопку збільшення гучності, кнопку зменшення гучності і, нарешті, утримуй бічну кнопку. Зачекай, поки екран стане чорним, і утримуй кнопку зменшення гучності протягом близько 5 секунд.

Відпусти бічну кнопку, але продовжуй утримувати кнопку зменшення гучності ще 10 секунд. Зачекай, поки на екрані з'явиться повідомлення "Ваш Mac виявив iPhone в режимі відновлення". Тільки після цього відпусти кнопку. Така складна процедура, що робить її надто складною для частого використання, але вона може бути корисною при необхідності виправлення неполадок.

Висновок

Як бачиш, у клавіш гучності досить великий функціонал. То чому б не почати використовувати всі їхні переваги прямо зараз? Тим більше, що ми (швидше за все) побачимо старі добрі клавіші гучності і в наступному поколінні iPhone 15.

[blog-product-4128,4097,4269,4052-title-new_product]

Блог