Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Оновлення iOS 17.3: чому варто оновитися

24.01.2024

Apple випустила iOS 17.3 із головною функцією захисту від викрадених пристроїв. Ця функція, яка допомагає захистити ваш пристрій від злодіїв, робить оновлення до iOS 17.3 простою справою. Але додаткові функції, такі як Apple Music Collaborative Playlists і Emoji Reactions, роблять це оновлення ще приємнішим.

Захист від краденого пристрою

Головною функцією 17.3 є захист від викрадених пристроїв, і це справедливо. Ця функція, яка допоможе запобігти несанкціонованому доступу з боку злодіїв.

До iOS 17.3 злодій міг використовувати пароль вашого пристрою для доступу до вашого Apple ID та інших конфіденційних налаштувань. Завдяки функції Stolen Device Protection в iOS 17.3 ваш iPhone тепер потребуватиме біометричної автентифікації для доступу до цих налаштувань, і навіть тоді, якщо пристрій не знаходиться у важливому місці, наприклад на роботі чи вдома, встановлюється затримка безпеки на одну годину перед будь-яким захистом. можна внести зміни.

У двох словах, Stolen Device Protection захищає налаштування безпеки вашого iPhone двома значущими способами. По-перше, це змушує користувачів, які намагаються змінити налаштування безпеки, перебуваючи поза знайомим місцем, використовувати біометричну автентифікацію. У більшості випадків злодій не матиме доступу до даних вашого обличчя для автентифікації за допомогою Face ID, тому він не може продовжити. По-друге, навіть якщо людина може ідентифікувати себе за допомогою біометричних даних, iOS застосує одногодинну затримку, перш ніж можна буде внести будь-які зміни.

ios17.3

Поки активна одногодинна затримка, користувачі все ще можуть використовувати пристрій як зазвичай, вони просто не можуть змінювати важливі параметри безпеки, як-от пароль, пароль або вимикати захист від викраденого пристрою. Користувачі отримають чутливе до часу сповіщення, щойно мине одна година затримки. Крім того, якщо пристрій повернеться у важливе місце, затримку буде автоматично призупинено, і ви отримаєте сповіщення.

Зважаючи на все це, вам знадобиться ввімкнути служби визначення місцезнаходження, щоб належним чином використовувати функцію захисту від викрадених пристроїв. Якщо говорити точніше, вам потрібно буде переконатися, що параметр Значні місця розташування ввімкнено в меню «Налаштування» → «Конфіденційність і безпека» → «Служби визначення місцезнаходження» → «Системні служби», оскільки це те, що iOS використовує, щоб дізнатися про місця, які ви часто відвідуєте, наприклад дім або робота.

Захист від викраденого пристрою – це функція, яка може законно захистити вас від значного зламу вашого iPhone злодієм, який знає ваш пароль iOS. Хоча малоймовірно, що злодій вкраде ваш пароль і фізичний пристрій, це траплялося багато разів раніше . Оскільки ця функція створює мінімальні незручності для законних користувачів iPhone, її легко порекомендувати ввімкнути.

Понад десяток нових виправлень безпеки

Apple зазвичай усуває помилки та виправляє систему безпеки з кожним новим випуском iOS, і iOS 17.3 не є винятком. У цей випуск включено понад дюжину нових задокументованих виправлень безпеки , включаючи латки для усунення недоліків, які можуть дозволити зловмисникам виконувати довільний код із привілеями ядра. Це ще одна важлива причина, чому вкрай бажано оновити якнайшвидше.

AirPlay

Ви коли-небудь брали з собою Apple TV під час подорожі, щоб насолоджуватися AirPlay і переглядати вміст у готелі? Але завдяки iOS 17.3 ви можете залишити свій Apple TV вдома під час реєстрації в готелях-учасниках Kimpton, IHG і Indigo.

Apple співпрацює з LG, щоб випустити нові телевізори, які підтримують AirPlay за допомогою простого QR-коду . Іншими словами, немає ні паролів, ні програм для завантаження, ні незграбного інтерфейсу готельного телебачення, через який можна пробиратися. Розгортання займе деякий час, але воно того варте.

iOS-17.3-4-Hotel-AirPlay

Спільні списки відтворення Apple Music

Під час бета-версії iOS 17.2 спільні списки відтворення зазнали свого роду фальстарту, але ця функція повертається в iOS 17.3. Спільні списки відтворення – це саме те, як вони звучать, вони дозволяють запросити інших приєднатися до списку відтворення за допомогою посилання або QR-коду. Співавтори можуть додавати, видаляти або змінювати порядок треків у списку відтворення, а аватари допомагають продемонструвати, хто вніс кожну зміну.

Нові реакції емодзі в Apple Music

Супутня функція для спільних списків відтворення, реакції емодзі дозволяють співавторам реагувати на певний трек будь-якими доступними емодзі в iOS 17.3. Ця функція дуже нагадує мені функцію Soundcloud, яка дозволяє користувачам коментувати трек у певні моменти часу. Незважаючи на те, що в iOS 17 реакції емодзі не настільки глибокі, вони все одно є цікавим способом взаємодії з іншими учасниками.

Дізналися про чудову пісню завдяки колезі? Відповідайте на пісню 🔥emoji. Реакції з’являються в самому треклісті списку відтворення та в інтерфейсі, що зараз відтворюється, разом із анімованими емодзі, щоб додати додаткового акценту.

iOS-17.3-Emoji-Reactions-2

Оновлення гарантії AppleCare

Нарешті, коли ви відвідаєте «Параметри» → «Загальні» → «AppleCare & Warranty», ви побачите всі пристрої, призначені вашому ідентифікатору Apple ID, а не лише локальні пристрої, як-от ваш iPhone і спарені AirPods. Товари в цьому розділі впорядковуються відповідно до статусу гарантії, при цьому елементи AppleCare+ відображаються вгорі, елементи обмеженої гарантії відображаються під ним, а елементи гарантії, термін дії яких закінчився, відображаються останніми.

Шпалери Unity Bloom для iPhone та iPad

Новий пакет шпалер Unity Bloom включено в iOS 17.3 і включає кілька різних колірних схем і чудову динамічну анімацію, яка надає новий вигляд кожного разу, коли ви блокуєте або розблоковуєте свій пристрій. 

iOS-17.3-Unity-Bloom

Блог