Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Скоро вийде iOS 18 зі штучним інтелектом: чого очікувати

01.04.2024

Оскільки iPhone є основним джерелом прибутку для компанії, зміни Apple в iOS уважно спостерігають розробники та галузеві спостерігачі. Наступна версія, яка буде називатися iOS 18, якщо Apple не внесе масштабні зміни в свою систему імен, буде не менш важливою.

 

Далі наведено збірку чуток навколо iOS 18, яка повинна дати уявлення про те, чого очікувати від Apple цього літа.

Посилення штучного інтелекту Siri

Деякі джерела, в тому числі й головний інсайдер Марк Гурман, повідомляють, що iOS 18, отримає нові функції штучного інтелекту для Siri, Spotlight, Shortcuts, Apple Music, Messages, Health, Numbers, Pages та Keynote.

siri

CEO Apple Тім Кук декілька разів нещодавно заявляв - компанія активно працює над генеративним штучним інтелектом та має поділитися подробицями трохи згодом.

Технологія генеративного AІ стрімко розвивається і багато техногігантів останніми роками успішно конкурують у цій сфері.

Скоріш за все, iOS 18 не додасть власний чат-бот Apple на кшталт популярного ChatGPT. Була інсайдерська інформація щодо переговорів Apple з OpenAI, Google та Baidu на предмет можливого партнерства та інтеграції AI чат-ботів в iOS 18, але результати домовленостей поки невідомі.

Також з’явились чутки, що деякі генеративні функції ШІ можуть отримати виключно моделі iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max, які матимуть Neural Engine з набагато більшою кількістю ядер.

Інтерфейси

Марк Гурман раніше повідомляв, що Apple має намір оновити дизайн інтерфейсу iOS, а також про те, що iOS 18 отримає суттєві оновлені функції але використовуватиме скляні текстури або 3D-кнопки, як у visionOS , оскільки ця естетика створена для гарнітур.

iOS-18-new-design

Карти та Freeform

Крім функцій на основі штучного інтелекту, ходили чутки про кілька програм Apple, які повинні з’явитися під час WWDC.

Freeform, додаток нескінченного полотна від Apple, отримає нову функцію «Сцени», яка допоможе користувачам переміщатися між великими дошками. Користувачі зможуть вибирати конкретні розділи дошки довільної форми, вбудовуючи опорні точки, до яких можна швидко переходити, вибираючи їх в інтерфейсі користувача.

Ці сцени, як і саме полотно, можна редагувати та синхронізувати з іншими через iCloud .

Карти Apple також можуть отримати абсолютно нову функцію планування маршруту. Код, знайдений наприкінці березня, вказує на наявність внутрішнього файлу під назвою «CustomRouteCreation».

Це може бути функція, яка дозволяє користувачам створювати власні маршрути під час планування подорожі. Наразі користувачі можуть вибирати лише з групи визначених маршрутів, а потім мають додавати зупинки вручну.

Freeform

RCS, нарешті

Декілька місяців тому Apple оголосила, що підтримуватиме кросплатформний стандарт обміну повідомленнями RCS в додатку Messages на iPhone, скоріш за все, це буде нова функція iOS 18.

Підтримка RCS надасть такі можливості:

- Фотографії та відео з вищою роздільною здатністю.

- Аудіоповідомлення.

- Індикатори набору тексту.

- Розшифровка квитанцій.

- Обмін повідомленнями по Wi-Fi між айфонами та смартфонами Android.

- Покращено групові чати, з'явилась можливість для користувачів iPhone залишати розмову, яка включає користувачів Android.

rcs

Функції доступності

Як і в інших попередніх випусках iOS, Apple покращить функції доступності iOS 18, щоб зробити її кращою для користувачів.

7 березня серед функцій, які, за чутками, з’являться голосові ярлики. Незначно подібна до ярликів Siri, ця функція може працювати, не вимагаючи попереднього підказки «Hey Siri», і в кінцевому підсумку вона може обмежитися активацією інших функцій доступності.

Функція Live Speech, яка дозволяє користувачам створювати фрази, які можна вимовляти з iPhone, буде посилена завдяки оновленню організації. Мітки категорій і 20 доступних значків полегшать користувачам вибір того, що вони хочуть сказати на iPhone.

Хоча в iOS користувачі вже можуть керувати розміром шрифтів окремо для кожної програми, для цього потрібні додатки. Завдяки новій покращеній системі керування розміром шрифту користувачі зможуть контролювати розмір шрифту в більшій кількості програм, у тому числі в деяких системних програмах, які ще не пропонують такої функції.

Зміни доступності також можуть вплинути на AirPods Pro , з чуток, що новий режим слухового апарату знаходиться в розробці для iOS 18. Хоча він уже пропонує допоміжні функції, такі як Listen Live або Conversation Boost, ця функція може просто зробити AirPods Pro життєздатною альтернативою до слухових апаратів для деяких користувачів.

ios-18

Блог