Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

10 порад, які покращать вашу продуктивність на iPhone

07.07.2023

Якщо ви бажаєте зменшити час на виконання деяких дій на вашому iPhone, зазвичай є рішення, приховане в мобільній операційній системі Apple. Ось 10 корисних порад для iOS, які, як тільки ви почнете застосовувати, покращать вашу продуктивність в довгостроковій перспективі.

1. Призначте функцію заднього торкання

Back Tap — це функція спеціальних можливостей, яка дозволяє призначати дію, яка буде запускатися, коли ви двічі або тричі торкаєтеся задньої панелі свого ‌iPhone‌. Ви можете використовувати його, щоб запустити певну програму або викликати Центр керування, увімкнути/вимкнути блокування обертання, активувати масштабування, відкрити камеру або навіть запустити ярлик.

Щоб призначити дію подвійному або потрійному дотику, перейдіть у « Налаштування» -> «Спеціальні можливості» , а потім у «Фізичні та рухові» торкніться «Дотик » . Прокрутіть униз і торкніться Назад Торкніться , торкніть Подвійне торкання або Потрійне торкання , щоб налаштувати активацію дії, а потім виберіть дію зі списку, яку потрібно активувати.

 

44 (1)

2. Перетягніть гучність

Під час регулювання гучності вашого ‌iPhone‌, навіщо багаторазово натискати кнопки гучності, коли ви можете натиснути один раз, а потім контролювати панель гучності на екрані пальцем.

Це не тільки швидший спосіб збільшити або зменшити гучність, але й надає набагато точніший контроль, щоб допомогти вам знайти найкраще місце, подібно до тривалого натискання панелі гучності в Центрі керування.

1 (88)

3. Використовуйте приховану трекпад

Чи знаєте ви, що віртуальна клавіатура має прихований трекпад? Просто натисніть і утримуйте клавішу пробілу, і клавіатура стане порожньою та перетвориться на трекпад, що дозволить вам швидко переміщати курсор на екрані по тексту, який ви ввели.

Можливо, ви вже знали цю пораду. Але чи знаєте ви, що якщо торкнутися трекпада іншим пальцем, ви також можете вибрати текст?

4 (49)

3. Вимкніть оцінки в програмі та запити на відгуки

Якщо ви схильні завантажувати багато програм, ви будете знайомі з набридливими підказками «оцініть цю програму», які періодично виводять вас із потоку.

На щастя, їх можна легко вимкнути. Перейдіть у «Налаштування» -> «App Store» і вимкніть перемикач поруч із «Оцінки та відгуки в програмі».

10 (5)

4. Тривале натискання кнопок «Назад»

Якщо у системній програмі, як-от у налаштуваннях, розташовано кілька меню, вам не потрібно кілька разів натискати верхню ліву кнопку «Назад», щоб повернутися до верхнього меню. Натомість просто натисніть і утримуйте її, щоб переглянути попередні екрани, на які можна торкнутися, щоб повернутися назад.

2 (76)

5. Відео QuickTake

На ‌‌iPhone‌‌ 11 і пізніших моделях ви можете записувати відео, навіть не виходячи зі стандартного фоторежиму. Щоб швидко зняти відео в програмі Камера, просто натисніть і утримуйте кнопку затвора, а потім відпустіть її, щоб зупинити запис.

Щоб продовжити запис відео, не утримуючи кнопку, посуньте кнопку затвора вправо. Затвор пружно розтягнеться під вашим пальцем, і з’явиться значок цільового замка. Якщо кнопку спуску затвора помістити на замок, вона залишатиметься там доки ви знімаєте відео. Ви також можете торкнутися затвора, щоб зробити фотографію під час запису. Коли ви будете готові припинити зйомку відео, просто торкніться кнопки запису під видошукачем.

5 (26)

6. Встановіть таймер швидше

Щоб швидко встановити таймер, запустіть Центр керування, провівши пальцем вниз по діагоналі від верхнього правого кута екрана (якщо ваш iPhone має кнопку «Додому», проведіть пальцем угору від нижнього краю екрана), а потім утримуйте кнопку «Таймер» . Проведіть пальцем угору по повзунку, щоб установити тривалість таймера, а потім натисніть «Пуск».

Зауважте, що кожна плитка на повзунку збільшує тривалість таймера на наступні кроки: 1, 2, 3, 4, 5, 10, 15, 20, 30 і 45 хвилин, а також 1 або 2 години. Якщо вам потрібна довша або конкретніша тривалість, просто попросіть Siri встановити таймер.

6 (35)

7. Створіть кнопку швидкого набору

Якщо ви регулярно телефонуєте одним і тим самим людям, чому б не створити кнопку швидкого набору, щоб телефонувати їм безпосередньо з головного екрана ?

Відкрийте програму «Ярлики» та натисніть кнопку «+» у верхньому правому куті. Торкніться «Додати дію» , а потім виберіть один із запропонованих контактів у рядку «Дзвінок». Далі натисніть кнопку «Поділитися» внизу та виберіть «Додати на головний екран» у меню дій. Введіть назву свого ярлика та торкніться піктограми, щоб вибрати фотографію свого контакту, якщо вона у вас є, а потім торкніть «Додати» , щоб розмістити її на ‌Головному екрані‌.

33 (2)

8. Копіюйте та вставляйте редаговані фотографії

Якщо у вас є кілька фотографій, які ви хочете редагувати однаково, або якщо ви внесли зміни в одну фотографію, яку хочете відтворити на інших фотографіях, скористайтеся новими інструментами редагування копіювання та вставлення в ‌‌‌iOS 16‌‌‌.

У програмі «Фотографії» спочатку відкрийте зображення, потім торкніть «Редагувати» та внесіть до нього потрібні зміни. Коли ви закінчите, торкніться «Готово» , а потім торкніться значка з крапками (три крапки) у верхньому правому куті інтерфейсу.

Звідти натисніть «Копіювати редагування» у спадному меню, щоб скопіювати все, що ви робили із зображенням, у буфер обміну. Потім відкрийте іншу фотографію або виберіть кілька фотографій у своїй бібліотеці, знову торкніться піктограми з крапкою , а потім торкніть «Вставити зміни» , щоб отримати ті самі налаштування.

3 (51)

9. Прокрутіть угору одним дотиком

Це стара порада, але одна з найкращих, про яку легко забути. Щоразу, коли ви переглядаєте веб-сторінки в Safari або прокручуєте довге меню програми чи стрічку, торкніться рядка стану у верхній частині дисплея вашого ‌iPhone‌, щоб повернутися до верху.

Якщо у вас iPhone 14 Pro і Dynamic Island не використовується, торкнувшись його, виконайте ту саму дію. Маєте улюблену пораду щодо економії часу, якої немає тут? Дайте нам знати в коментарях.

9 (14)

Блог