Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Що робити, якщо Apple Watch не заряджається або не вмикається?

16.10.2023

Сучасні та надійні гаджети - це розумні годинники Apple Watch. Але іноді вони можуть стати перед вами з проблемами, такими як нездатність зарядитися або ввімкнутися. Тут ми поділимося корисними порадами щодо таких ситуацій.

Як заряджається годинник Apple Watch?

Apple Watch не обладнані типовим роз'ємом Lightning або портом USB-C, але вони підтримують технологію бездротової зарядки Qi. Цей вибір вигідний для забезпечення водонепроникності годинника. Для зарядки годинника використовуйте оригінальні зарядні пристрої від Apple або сертифіковані MFI від сторонніх виробників.

Якщо годинник Apple Watch не заряджається

Ви під’єднали ваш годинник до зарядного пристрою, але нічого не відбувається? Пропонуємо використати наступні варіанти. 

1. Оновіть Apple Watch до останньої версії WatchOS. Зазвичай годинник не заряджається через проблеми пов'язані з ПЗ тому оновлення має це вирішити. 

- Відкрийте програму “Apple Watch” на iPhone;натисніть на вкладку «Мій годинник»;

- Перейдіть до «Загальні» > «Оновлення ПЗ»;

- Натисніть «Завантажити та встановити»;

- Дочекайтеся завершення процесу.

2. Проблема може бути в зарядному пристрої. Підключіть зарядний пристрій через інше джерело живлення: інший порт USB чи розетку. Спробуйте замінити зарядний пристрій на інший, якщо він у вас є.

cezar-sampaio-bFzhdm9zZp0-unsplash

3. Очистіть ваш годинник та зарядний пристрій від забруднень. Спочатку вимкніть Apple Watch, від'єднайте його від зарядного пристрою і зніміть ремінець. Використовуйте вологу тканину для ретельної очистки корпусу годинника. Від'єднайте кабель від адаптера живлення та обережно очистіть його також. Протріть як годинник, так і кабель сухою тканиною, щоб гарантувати повне висушування. Після цих заходів підключіть годинник і зарядний пристрій і переконайтесь, що гаджет заряджається належним чином.

4. Роз’єднайте та відновіть Apple Watch на своєму iPhone. В цьому випадку Apple Watch оновиться до заводських налаштувань, а ваш iPhone створить резервну копію. Для цього зробіть наступне:

- Перейдіть до програми “Apple Watch” на iPhone;

- У нижньому меню натисніть на вкладку «Мій годинник»;

- У верхньому лівому куті Виберіть “Усі годинники”; 

- Натисніть на значок “інформація” праворуч із відображенням годинника;

- Оберіть “Роз’єднати Apple Watch”.

Після завершення процесу роз'єднання ви зможете знову з’єднати Apple Watch із iPhone, наблизивши при цьому обидва пристрої. По завершенню з'єднання, перевірте чи відсутня проблема із заряджанням.

1 (126)

5. Можна вручну скинути ваш годинник до заводських налаштувань. Цей спосіб видалить ваші дані з годинника, як і роз’єднання, але радимо спробувати це зробити окремо.

- Відкрийте програму “Apple Watch” на iPhone;

- У нижньому меню виберіть «Мій годинник»;

- Перейдіть до Загальні > Скинути;

- Натисніть «Стерти вміст і налаштування Apple Watch»;

- Введіть свій пароль для підтвердження.

Дочекайтеся, коли ви побачите, що Apple Watch знову готовий до сполучення. Перед цим його варто зарядити, якщо він заряджається, значить все добре и проблема вирішена, а годинник можна підключити до iPhone.

apple-watch

Якщо годинник Apple Watch не вмикається

Ви переконані, що ваш годинник Apple Watch повністю заряджений, але він не запускається? Можливо, ви оновили прошивку або операційну систему, і через це сталася помилка. Спробуйте перевірити відгуки користувачів в Інтернеті; можливо, проблема з запуском годинника після оновлення виявлена не тільки вами.

Якщо екран не пошкоджений, сенсор працює належним чином, а кнопка включення функціонує, то варто спробувати самостійно вирішити цю проблему. Не поспішайте звертатися до фахівців.

Примусове перезавантаження

Зазвичай примусове перезавантаження Apple Watch в більшості випадків допомагає вирішити проблему. Для цього необхідно зробити наступне: 

- Затисніть одночасно кнопку живлення та коліщатко та утримуйте їх впродовж 10 секунд або поки не з'явиться логотип Apple.

- Розумний годинник перезавантажиться і WatchOS автоматично внесе зміни та оновиться до останньої версії. Процес триватиме до 5 хвилин.

Відключення функцій VoiceOver та Screen Curtain

Функція VoiceOver інтегрована в операційну систему WatchOS та відповідає за голосове керування розумним годинником. Збої в роботі VoiceOver можуть спричинити проблеми з функціонуванням годинника. причиною може стати й інша функція Screen Curtain. Якщо обидві функції вимкнути - можна відновити коректну роботу вашого годинника.

- Увійдіть в додаток Apple Watch на вашому iPhone.

- Перейдіть в “General” - “Налаштування”.

- Зайдіть в “Accessibility” - “Доступність”.

- Виберіть “VoiceOver” та “Screen Curtain” і вимкніть їх.

apple-watch-turn-on

 

Блог