Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

iOS 17.4 Beta: усі нові зміни

29.01.2024

Apple внесла кілька суттєвих змін у спосіб роботи App Store і додатків у Європейському Союзі, щоб відповідати Закону про цифрові ринки. Ці зміни включено в iOS 17.4, але, як правило, вони обмежені країнами, які входять до Європейського Союзу.

Альтернативні магазини програм і нові умови магазину програм

Розробники додатків у ЄС можуть пропонувати альтернативні магазини додатків або встановлювати свої додатки через альтернативні магазини, і Apple має абсолютно нову структуру комісії, яка відповідає цій зміні. Існує нова бізнес-структура, до якої розробники можуть приєднатися. Вона стосується як програм, що розповсюджуються в ‌App Store‌, так і програм, які поширюються альтернативними способами.

Розробники додатків, які використовують нову систему, повинні будуть сплачувати стандартну комісію в розмірі 0,50 євро за користувача на рік, а перший мільйон установок буде пропонуватися безкоштовно. Програми, що розповсюджуються через альтернативні магазини програм, не матимуть комісії. Програми, що розповсюджуються через ‌App Store‌, сплачуватимуть знижену комісію на 17 відсотків або 10 відсотків для тих, хто бере участь у програмі для малого бізнесу або для підписок користувачів старше року.

Розробники можуть відмовитися від нової системи та використовувати існуючу систему з тією самою комісією 15/30 відсотків, яка доступна в інших країнах світу. Apple має калькулятор комісії, який допомагає розробникам визначити, скільки вони будуть платити за наявне налаштування, за нове налаштування, за нове налаштування за допомогою альтернативних магазинів додатків і за нове налаштування за допомогою ‌App Store‌.

За бажанням користувачі можуть встановити бажаний альтернативний магазин програм як магазин програм за замовчуванням на своєму пристрої. Користувачі з ЄС побачать відповідну опцію в програмі «Налаштування».

Є величезна кількість закулісних змін, які дозволяють цю функцію в ЄС, з оновленнями для всіх видів системних повідомлень. Користувачі в ЄС, наприклад, отримають спливаюче попередження, коли програма з альтернативного магазину додатків містить зловмисне програмне забезпечення, а також є нові екрани для перевірки інформації з альтернативної програми.

Налаштування екранного часу дозволить батькам вирішувати, чи можуть пристрої їхніх дітей встановлювати програми з альтернативних ринків програм.

iOS-App-Store-General-Feature-Black

Альтернативні варіанти оплати

Apple також дозволяє додаткам використовувати альтернативні варіанти оплати у своїх додатках, і більше не потрібно використовувати покупки через додаток. Розробники, які розповсюджують програми через ‌App Store‌ і використовують альтернативний спосіб оплати, отримають тривідсоткову знижку на комісію ‌App Store‌.

Розробники, які розповсюджують через альтернативні додатки, а також використовують альтернативний спосіб оплати, не сплачуватимуть Apple жодної комісії, що перевищує встановлену комісію в 0,50 євро за користувача.

За допомогою альтернативних платежів покупки цифрових товарів і послуг можна здійснювати безпосередньо в додатку або розробник може вибрати посилання на свій веб-сайт, щоб користувач здійснив платіж. Apple вимагає від розробників використання відомого безпечного постачальника платежів.

NFC доступ

Сторонні платіжні програми та банки мають доступ до чіпа NFC в ‌iPhone‌ в iOS 17.4 і можуть пропонувати безконтактні платежі безпосередньо на ‌iPhone‌ без використання Apple Pay або програми Wallet у Європейській економічній зоні. Користувачі можуть встановити постачальника безконтактних платежів за замовчуванням, який активується на терміналах «натисни для оплати» або при подвійному натисканні бічної кнопки на ‌iPhone‌.

Опція встановлення постачальника безконтактних платежів за замовчуванням доступна в програмі «Налаштування» в ЄС, і в цьому розділі також буде надано інформацію про всі програми, які запитували та отримали доступ до безконтактних платежів.

Користувачі з ЄС також можуть змінити програму Wallet за умовчанням на ‌iPhone‌.

Зміни ігрових додатків

Додатки для потокових ігор тепер дозволені в ‌App Store‌ по всьому світу, а це означає, що такі сервіси, як Xbox Cloud Gaming і Nvidia GeForce NOW, можна пропонувати як окремі додатки для ‌iPhone‌ та ‌iPad‌.

Раніше Apple дозволяла пропонувати лише хмарні ігрові сервіси через Інтернет, але спеціальні програми, які дозволяють користувачам транслювати ігри з серверів, тепер дозволені.

Міні-програми, міні-ігри, чат-боти та плагіни також тепер можуть використовувати систему покупок у програмі.

Нові емодзі

Бета-версія iOS 17.4 додає нові символи емодзі, зокрема лайм, їстівний коричневий гриб, фенікс, зірваний ланцюг, вертикальне хитання головою (як кивок «так») і горизонтальне хитання головою (похитування головою «ні»).

iOS-17.4-New-Emoji-Feature-2.5

Обмін повідомленнями за допомогою Siri

Налаштування «Автоматично надсилати повідомлення» в розділі Siri & Search було перейменовано на «Обмін повідомленнями за допомогою ‌Siri‌», і є можливість налаштувати ‌Siri‌ для читання вхідних повідомлень певною мовою, наприклад іспанською, французькою, німецькою, китайською та багатьма іншими.

Ця зміна не оновлює основну мову, яку ‌Siri‌ слухає та на яку відповідає, але обмежується відтворенням повідомлень.

ios-17-4-messaging-with-siri

Подкасти та музика

Вкладки «Listen Now» в Apple Music і Podcasts перейменовано на «Home».

apple-music-home

Стенограми подкастів

Програма Podcasts тепер пропонує транскрипції, подібно до того, як працюють тексти пісень у програмі ‌Apple Music‌.

podcast-app-transcript

Сафарі

URL-адреса/рядок пошуку в Safari тепер ширші, ніж раніше.

Захист від краденого пристрою

У розділі «Захист від викраденого пристрою» програми «Налаштування» тепер є можливість вимагати затримки безпеки завжди або лише під час перебування поза знайомими місцями.

ios-17-4-stolen-device-protection

SharePlay

Керування музикою SharePlay поширюється на HomePod і Apple TV з iOS 17.4 і tvOS 17.4. За допомогою цієї функції члени сім’ї та друзі користувача можуть контролювати музику, яка відтворюється на ‌HomePod‌ або ‌Apple TV‌, якщо користувач надав дозвіл.

Людина, яка володіє ‌HomePod‌ або ‌Apple TV‌, повинна мати підписку на ‌Apple Music‌, але особа, якій надано доступ до SharePlay, може відтворювати музику за допомогою ‌Apple Music‌ без підписки.

Підключитися до ‌HomePod‌ або ‌Apple TV‌ для використання SharePlay можна, відсканувавши QR-код на ‌iPhone‌ (для ‌HomePod‌) або ‌Apple TV‌ власника пристрою. Користувачі можуть підключатися до пристрою, перебуваючи в одному місці або віддалено. 

SharePlay-Music-Control-Expanding-Feature-2

CarPlay наступного покоління

Автомобільна камера: у цій програмі відображатиметься інформація з камери заднього виду автомобіля.

Зарядка: для електромобілів ця програма відображатиме рівень заряду акумулятора, стан заряджання, час, що залишився до повного заряджання акумулятора, тощо.

Клімат: ця програма надасть доступ до елементів керування мікрокліматом автомобіля в ‌CarPlay‌, дозволяючи регулювати температуру кондиціонера чи системи опалення, швидкість вентилятора, підігрів сидінь, підігрів керма тощо.

Закриття: ця програма відображатиме, якщо будь-яка з дверей автомобіля відкрита, а також може відображати попереджувальні символи автомобіля.

Медіа: ця програма надасть доступ до елементів керування FM- та AM-радіостанціями в ‌CarPlay‌, а також до інших опцій медіа, як-от SiriusXM. Незрозуміло, чи SiriusXM запропонує супутникове підключення чи залишиться обмеженим потоковим Інтернетом. Користувачі зможуть вибирати зі списку музичних жанрів, таких як Топ 40 і Рок.

Тиск у шинах: ця програма відображатиме тиск повітря для кожної шини автомобіля та попереджатиме про низький тиск, високий тиск і пропущену шину.

Поїздки: ця програма надає різноманітні дані, пов’язані з водінням, зокрема середню швидкість транспортного засобу, економію палива або енергоефективність, загальний час, що минув, і відстань, пройдену під час поїздки, тощо.

Зображення в бета-версії iOS 17.4 свідчить про те, що ‌CarPlay‌ також, ймовірно, відображатиме екран «До побачення» після того, як водій вимкне автомобіль.

carplay-hero-large_2x

Блог