Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

iOS 18: нові функції, які очікуються на даний момент

16.02.2024

Є чутки про те, що iOS 18 може включати нові генеративні функції штучного інтелекту, схожі на ті, що є у ChatGPT, для підтримки Siri та кількох вбудованих програм Apple. Очікується, що це оновлення також додасть підтримку RCS до програми Messages для поліпшеного обміну повідомленнями з користувачами Android. Також поширюються чутки про те, що iOS 18 може включати деякі зміни, натхненні visionOS.

iOS 18 буде анонсована на щорічній конференції розробників Apple WWDC у червні, а оновлення буде випущено для всіх користувачів у вересні.

Generative AI and Smarter Siri

Поширюються чутки про те, що iOS 18 може внести нові генеративні функції штучного інтелекту для різних програм Apple, включаючи Siri, ярлики, повідомлення, Apple Music, Pages та інші. У лютому 2024 року генеральний директор Apple Тім Кук зазначив, що компанія активно працює над розвитком генеративного штучного інтелекту і намірів поділитися більш детальною інформацією "пізніше цього року".

Марк Гурман з Bloomberg сказав, що генеративний штучний інтелект «має покращити те, як Siri та додаток Messages можуть ставити запитання та автоматично заповнювати речення». Вейн Ма з The Information сказав, що Apple включить великі мовні моделі в Siri, щоб дозволити користувачам автоматизувати складні завдання, ця функція передбачатиме більш глибоку інтеграцію з додатком Shortcuts.

Популярність Generative AI зросла у 2022 році після того, як OpenAI випустила ChatGPT, чат-бота, який може відповідати на запитання та інші підказки. Google, Microsoft та інші компанії також випустили подібні чат-боти та інструменти, зокрема ті, які можуть автоматично генерувати зображення, відповідати на голосові запити тощо.

Деякі генеративні функції AI можуть бути ексклюзивними для моделей iPhone 16 , які, за чутками, мають Neural Engine зі «значно» більшою кількістю ядер.

iOS-18-Mock-Siri-Feature-Baubles

Підтримка RCS у додатку Messages

У листопаді 2023 року Apple оголосила, що «пізніше» в 2024 році вона підтримуватиме міжплатформний стандарт обміну повідомленнями RCS у додатку «Повідомлення» на iPhone, тому, ймовірно, це буде функція iOS 18 на основі цього періоду.

Підтримка RCS має призвести до наступних покращень стандартного обміну повідомленнями між пристроями iPhone і Android:

- Фотографії та відео з вищою роздільною здатністю

- Аудіо повідомлення

- Індикатори набору тексту

- Прочитати квитанції

- Обмін повідомленнями по Wi-Fi між пристроями iPhone і Android

- Покращено групові чати, включаючи можливість для користувачів iPhone залишати розмову, яка включає користувачів Android

- Покращене шифрування порівняно з SMS

Ці сучасні функції вже доступні для розмов iPhone-iPhone із синіми бульбашками через iMessage, а багато функцій також доступні в програмах для обміну повідомленнями сторонніх розробників, таких як WhatsApp і Telegram. Підтримка RCS на iPhone розширить функції до зелених бульбашок у додатку Повідомлення.

General-Apps-Messages

Найбільше оновлення iOS ?

За словами Марка Гурмана з Bloomberg , Apple вважає, що iOS 18 може стати «найбільшим» оновленням програмного забезпечення в історії iPhone .

«Мені сказали, що компанія розглядає нову операційну систему як одне з найбільших оновлень iOS — якщо не найбільше — в історії компанії», — написав він у випуску свого інформаційного бюлетеня Power On за січень 2024 року.

iOS-18-Mock-iPhone-16-Feature-Gray

Зміни дизайну, натхненні visionOS?

Відповідно до чуток, поширених ізраїльським сайтом The Verifier, iOS 18 і iPadOS 18 матимуть елементи дизайну, натхненні visionOS .

Наприклад, в звіті зазначається, що програма Apple TV на iPadOS 18 буде мати аналогічну напівпрозору панель навігації, яка була представлена у версії програми tvOS 17.2 у 2023 році. Дизайн цього меню відповідає концепції visionOS, операційної системи, яка запускається на новій гарнітурі змішаної реальності Vision Pro від Apple.

Згідно з звітом, Apple також має намір переробити різноманітні інші системні меню та вбудовані програми в iOS 18, включаючи Safari.

Verifier має неоднозначну історію з чутками про Apple протягом багатьох років, тому до останніх чуток слід ставитися з деяким скептицизмом.

visionOS-design

Блог