Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Програма iOS 18 Photos: усі нові функції та оновлення дизайну

13.08.2024

Редизайн програми Photos був однією з найбільш суперечливих змін, які Apple внесла в iOS 18 , і Apple зробила кілька оновлень під час процесу бета-тестування. Порівняно з iOS 17 програма ‌Фотографії‌ має абсолютно новий уніфікований вигляд , а також деякі чудові нові функції.

Цей посібник об’єднує все, що відрізняється від додатка «Фотографії» для ‌iOS 18‌, і він оновлюється з останніми змінами Apple.

Уніфікований дизайн

‌iOS 18‌ скасовує окремі вкладки в додатку ‌Фотографії‌, запроваджуючи режим перегляду все в одному. Бібліотека фотографій все ще є головною темою програми, і ви побачите, коли відкриєте ‌Фотографії‌, але тепер вам потрібно прокручувати вниз, щоб перейти до додаткового вмісту, а не торкатися окремих вкладок «Для вас» і «Альбоми».

1-ios-18-photos-app-interfaceУ сітці бібліотеки фотографій одночасно відображається приблизно 30 зображень, і щоб використовувати рухи пальцем для відображення меншої чи більшої кількості зображень на екрані, потрібно провести пальцем униз, щоб перейти до повного перегляду бібліотеки фотографій. Звідси ви можете зводити або розводити пальці, щоб налаштувати перегляд.

Тут також знаходяться параметри організації років і місяців для навігації між вашими минулими зображеннями. Параметр «Дні» видалено, і натомість він доступний у колекції «Останні дні», якщо прокрутити вниз.

2-ios-18-photos-app-collections

У кожному вікні програми ‌Фотографії‌ є значок пошуку швидкого доступу синього кольору, а також кнопка «Вибрати», за допомогою якої можна вибрати кілька зображень для спільного використання, видалення, додавання до альбому тощо. Торкніться «Пошук», щоб перейти в інтерфейс пошуку, і «Готово», коли закінчите, або торкніться «Вибрати» та торкніться зображень, щоб вибрати їх.

3-ios-18-photos-app-select

Вам потрібно буде звикнути проводити пальцем вниз, щоб відкрити повний перегляд бібліотеки фотографій, і гортати назад, щоб перейти до інших переглядів у програмі.

Під основною сіткою ‌Фотографії‌ ви можете провести пальцем, щоб побачити різні колекції зображень, які раніше були перелічені на вкладці «Для вас», разом із вашими альбомами, які також раніше були розташовані в окремому розділі програми.

Багато з того, що було в попередній версії програми ‌Фотографії‌, все ще є в новій, але з іншою організаційною структурою екрана «все в одному».

Фільтри та сортування

У повному перегляді бібліотеки, доступ до якого можна отримати, провівши пальцем вниз, ви можете перейти до параметрів фільтрування та сортування. Ви можете сортувати бібліотеку фотографій за нещодавно доданими або датою зйомки.

4-ios-18-photos-app-filtersПіктограма з двома стрілками містить фільтри, які включають «Вибране», «Відредаговані», «Фотографії», «Відео» та «Знімки екрана». Якщо ви торкнетеся одного з них, ви зможете відфільтрувати все інше, щоб побачити лише цю категорію.

За допомогою окремої вкладки «Параметри перегляду» ви можете видалити знімки екрана та зображення, якими ви поділилися, зі своєї бібліотеки фотографій. Параметри перегляду також мають інструменти «Збільшити», «Зменшити» та «Сітка співвідношення сторін», усі вони були в попередній версії програми ‌Фотографії‌.

Колекції та налаштування

Програма ‌iOS 18‌ ‌Photos‌ зосереджена на Колекціях, які в основному являють собою різні альбоми, які об’єднують фотографії на основі теми, розташування, типу та інших параметрів. Усе, що знаходиться за межами сітки фотографій, вважається «Колекцією».

Останні дні - відображає ваші останні зображення за датою. Ви можете прокрутити або торкнутися назви колекції, щоб переглянути всю бібліотеку фотографій, упорядковану за днями. По суті, це еквівалентно перегляду днів у дизайні ‌iOS 17‌ Photo Library.

Альбоми – колекція всіх альбомів, які ви створили, включно зі спільними альбомами, у яких ви перебуваєте.

Люди та домашні тварини – альбоми, упорядковані за особами чи домашніми тваринами, Apple використовує машинне навчання для виявлення людей на зображеннях. Альбом «Люди та домашні тварини» тепер підтримує групи, тож якщо у вас є багато зображень із однаковими людьми, ви побачите їх згрупованими разом. Групи створюються автоматично, якщо є достатньо зображень, але ви також можете створити їх.

Спогади — містить автоматично згенеровані слайд-шоу, які створює Apple, а також нові слайд-шоу Apple Intelligence Memory Maker.

Подорожі - показує ваші фотографії з різних місць. Торкніться цієї колекції, а потім торкніться дат, щоб переглянути свої подорожі за роками.

5-ios-18-collections

Спільні альбоми – альбоми, якими ви ділитеся з іншими.

Закріплені колекції - вибір ваших улюблених колекцій або альбомів.

Рекомендовані фотографії – постійно змінювана колекція ваших найкращих зображень, створених у додатку ‌Фотографії‌.

Типи носіїв - дозволяє переглядати зображення, записані з різними налаштуваннями камери. Опції включають відео, селфі, фотографії в реальному часі , портрет, панорами, уповільнений знімок, знімки екрана, записи екрана, просторові та RAW. Раніше цей розділ знаходився на вкладці «Альбоми».

Утиліти – по суті, пропонує фільтри для різних типів зображень, що дозволяє швидко перейти до зображень із рукописним текстом, квитанціями тощо.

Пропозиції шпалер – зображення, які, на думку програми ‌Фотографії‌, стануть ідеальними шпалерами з різними відтінками, кольорами та шрифтами.

Налаштування

Ви можете змінити порядок, у якому Колекції відображаються під сіткою ‌Фотографії‌, щоб ви могли першими перейти до функцій, які найчастіше використовуються. Для цього прокрутіть униз програми ‌Фотографії‌, а потім торкніться опції Налаштувати та змінити порядок.Ви можете зняти прапорець, щоб видалити колекцію, або торкнутися й перетягнути три смужки біля кожної колекції, щоб змінити порядок. Торкніться X, щоб вийти з меню та повернутися до головного перегляду «Фотографії».

6-ios-18-collections-reorder

Закріплені колекції

Закріплені колекції – це колекція інших ваших колекцій і альбомів. До розділу «Закріплені колекції» можна додати будь-що, зокрема альбоми, типи носіїв, інші колекції та службові програми. По суті, це спосіб отримати доступ одним дотиком до будь-якої категорії програми ‌Фото‌.

Це хороший розділ для додавання вмісту, до якого ви хочете отримати доступ, який ще не включено до однієї з колекцій за замовчуванням, як-от карта, яка дозволяє вам побачити, де були зроблені всі ваші фотографії.

Якщо вам часто потрібно отримати доступ до своїх знімків екрана чи відео, це чудові варіанти закріпленої колекції. Ви також можете вибрати будь-яку людину чи тварину з колекції «Люди та домашні тварини», конкретні подорожі та конкретні спогади.

7-ios-18-collections-customization

Налаштувати цей розділ можна, торкнувшись однієї з пропозицій Apple, які позначено зеленим кольором, або торкніться опції «Будь-яка колекція» чи «Альбом», щоб вибрати щось власне. Щоб видалити закріплену колекцію, торкніться червоної кнопки «-», а щоб змінити порядок, торкніться та перетягніть піктограму з трьома смугами.

Закріплені колекції залишаються в розділі «Закріплені колекції», тому ви не можете зробити щось на кшталт перетворення певного альбому домашніх тварин на окрему власну колекцію.

Редагування фотографій

Інтерфейс для редагування одного з ваших зображень не надто змінився, але є деякі оновлення. Замість того, щоб натискати кнопку «Редагувати» у верхньому правому куті програми, тепер вам потрібно буде торкнутися піктограми, яка виглядає як три повзунки, щоб потрапити в інтерфейс редагування.

Піктограми «Поділитися аркушем» і «Видалити» знаходяться в тих самих місцях, і все ще є сердечко для додавання зображень у вибране та кнопка інформації, яка також перетворюється на піктограму блиску, коли на зображенні є щось, що можна ідентифікувати, як-от рослина чи тварина.

Усі ті самі функції керування фотографіями, як-от «Копіювати», «Дублювати», «Сховати», «Слайд-шоу» та «Додати в альбом», можна отримати, торкнувшись трьох крапок у верхньому правому куті. Торкнувшись там X, тепер ви виходите з перегляду редагування, що є відмінністю від попередньої стрілки назад у лівій частині програми.

Apple не змінила фактичні інструменти редагування, і всі вони залишаються на тих самих місцях.

8-ios-18-photo-editing-tools

Комунальні послуги

У ‌iOS 17‌ альбом Utilities був обмежений імпортом, дублікатами, прихованими та нещодавно видаленими, але в ‌iOS 18‌ нова колекція Utilities містить набагато більше типів зображень.

Приховані – зображення, які ви приховали від перегляду в сітці фотографій. Для доступу потрібне сканування Face ID .

Нещодавно видалені – зображення, які ви видалили за останні 30 днів. Для доступу потрібне сканування ‌Face ID‌.

Дублікати - якщо у вас є дублікати зображень, ви можете використати це для їх об’єднання. Цей розділ не відображається, якщо у вас немає дублікатів зображень.

Квитанції - показує зображення квитанцій або зображення, які ваш пристрій вважає квитанціями.

Рукописне введення - відображає всі зображення, на яких є рукописний текст.

Ілюстрації - демонструє картини та малюнки.

QR-коди - Поверхні зображень із QR-кодами.

Нещодавно збережені – усі зображення, нещодавно збережені у вашій бібліотеці.

Нещодавно переглянуті – усі зображення, які ви нещодавно переглядали.

Нещодавно відредаговані – усі зображення, які ви нещодавно редагували.

Документи – містить зображення, які містять документи.

Імпорт — показує імпортовані зображення.

Карта – відкриває карту, де ви можете побачити всі свої зображення залежно від місця розташування.

Відновлено – цей альбом відображається, лише якщо після оновлення у вас відсутнє зображення, наприклад зображення, зроблене сторонньою програмою, яка не потрапила у вашу бібліотеку.

9-ios-18-photos-utilities

Покращення пошуку

Apple внесла кілька покращень у функцію пошуку в додатку ‌Фотографії‌. Ви можете шукати, використовуючи природну мову, і отримати набагато точнішу інформацію, ніж раніше.

Ви можете не тільки шукати певну людину, наприклад, ви можете знайти фотографії, де вона одягнена лише в синє або тримає морозиво. Деякі приклади пошукових термінів:

- Я з їжею

- Коти надворі

- Млинці з бананом

- Квіти з минулого року

- Кішка в коробці

По суті, ви можете описати будь-яку фотографію, яку пам’ятаєте, і програма ‌Фотографії‌ зможе знайти її на основі вашого опису. Тепер ви також можете шукати певні частини відео, які ви зняли, а програма ‌Фотографії‌ перейде безпосередньо до сцени у відео, якщо розпізнає, що ви ввели.

Для всіх функцій пошуку програма ‌Фотографії‌ має проіндексувати вашу бібліотеку, оскільки це робиться на пристрої, і індексування може тривати досить довго.

10-ios-18-photos-search

Memory Maker (Apple Intelligence)

Memory Maker — це функція, яка дозволяє створювати власний Memory Movie із ваших фотографій і відео за допомогою текстової підказки. Ви можете отримати доступ до Memory Maker у колекції спогадів у програмі ‌Фотографії‌.

Торкніться опції «Створити», щоб створити новий спогад на основі фрази. Ви можете ввести щось на зразок «Мій кіт протягом багатьох років», «вивчення Ірландії», «смачна їжа» або «веселі фотографії з Еріком». Програма ‌Фотографії‌ шукатиме у вашій бібліотеці найкращі зображення, створюючи міні-розповідь із початком, серединою та кінцем.

Ваша пам’ять буде налаштована на музику, а Apple вибере пісні, які відповідають темі. Ви можете вибрати нову пісню для пам’яті, і якщо у вас є підписка на Apple Music , вона використовуватиме пісні ‌Apple Music‌. Ви також можете редагувати часову шкалу та назву для подальшого налаштування.

Memory Movies можна ділитися в соціальних мережах або в повідомленнях, додавати до вибраного або AirPlayed на пристрої Apple.

 11-ios-18-1-memory-maker

Очищення (Apple Intelligence)

Очищення, яке є частиною Apple Intelligence, можна використовувати для інтелектуального визначення фонових об’єктів на ваших фотографіях, щоб ви могли видалити їх одним дотиком. Він розроблений, щоб допомогти вам швидко й легко усунути відволікаючі фактори на ваших фотографіях, але він з’явиться лише пізніше цього року.

12-ios-18-photos-clean-up-apple-intelligence

Інтеграція Image Playground (Apple Intelligence)

Image Playground, програма, яка дозволить вам створювати зображення на основі текстових підказок, буде інтегрована з програмою ‌Photos‌, щоб створювати зображення ваших друзів і членів родини.

13-ios-18-image-playground

Блог