Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

iOS 18: шість нових функцій для iPhone (крім штучного інтелекту)

05.06.2024

Попри те, що на WWDC наступного тижня будуть представлені нові функції штучного інтелекту, Apple запланувала багато інших змін для iOS 18. Серед них - нові варіанти налаштування головного екрана, зміни в дизайні та інше. Прокрутіть нижче, щоб дізнатися про деякі функції, не пов'язані зі штучним інтелектом, які можуть з'являться в iOS 18 цього року.

Розмістіть значки будь-де на головному екрані

Подейкують, що Apple вперше дозволить користувачам вільно розміщувати значки програм і віджети на головному екрані. Це означає, що користувачі iPhone зможуть звільнитися від поточної фіксованої вирівняної сітки та створити проміжки між віджетами та значками додатків.

Це відповідає функціям, які пропонуються на Android. Крім того, наразі iPad дозволяє користувачам розміщувати віджети (але не піктограми програм) у будь-якому місці головного екрана.

ios-18-icon-layout.jpg

Тематичні значки програм

Ще однією великою зміною головного екрана iOS 18 стане можливість налаштовувати піктограми програм. За даними Bloomberg , ця нова функція вперше дозволить користувачам «змінювати колір значків програм» на загальносистемному рівні.

Ми все ще чекаємо детальнішої інформації про те, як це буде працювати. У прикладі, запропонованому Bloomberg , ви можете «зробити всі ваші соціальні значки синіми, а пов’язані з фінансами — зеленими».

Оновлення Карт Apple

Повідомляється, що Apple Maps додасть підтримку нової функції створення власних маршрутів з iOS 18.

Створення спеціального маршруту дозволить користувачам iPhone створювати власні конкретні маршрути для подорожі, а не покладатися на один із маршрутів, запропонованих Apple Maps. Зараз Apple Maps пропонує кілька варіантів маршруту до місця призначення, але ця функція в iOS 18 забезпечить вам повний контроль над точними деталями вашої подорожі.

apple-maps-topographic

Реконструкція Центру управління

Як повідомляє Bloomberg , iOS 18 надасть користувачам iPhone оновлений функціонал Control Center. У новому дизайні Control Center буде оновлений музичний віджет, а також покращено інтеграцію HomeKit.

Наразі iOS «розумно» вибирає до шести аксесуарів для відображення в розділі Home Центру керування. Однак таким макетом керують автоматично, і він не завжди чудово підходить для показу саме тих елементів керування, які шукають користувачі. Хоча Bloomberg не надає конкретних подробиць про те, що iOS 18 зробить для покращення підтримки HomeKit у Центрі керування, в ідеалі однією з сфер уваги буде надання користувачам додаткових налаштувань.

[blog-product-4098,4097,4096,4095-title-new_product]

Текстові ефекти в повідомленнях

Минулого тижня було опубліковано звіт про те, що iOS 18 додасть підтримку текстових ефектів до програми Messages. Згідно з MacRumors , ця функція дозволить користувачам «додавати анімацію до окремих слів у повідомленні».

Нова програма Налаштування

Нарешті, повідомляється , що iOS 18 включатиме нову версію програми «Налаштування» для користувачів iPhone. Нова програма «Налаштування» нібито матиме оновлений інтерфейс із покращеною організацією, а також потужніший пошук для легкого пошуку потрібних налаштувань.

settings-ios18-logo

Блог