Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

iPad Air від Apple 2024: дата виходу та характеристики

28.02.2024

У 2023 році Apple не оновлювала лінійку iPad, а з моменту оновлення iPad Air пройшло ще більше часу. Останнє оновлення iPad Air було представлене у березні 2022 року, тому минуло два роки, і час на оновлення вже настав. На щастя, ходять чутки про те, що ми можемо очікувати нові iPad уже у березні, і для лінійки Air це обіцяє цікаві зміни. У цьому посібнику ми зібрали всі доступні чутки про нові моделі iPad Air.

Розмір і дизайн

Apple планує ще один 10,9-дюймовий ‌iPad Air‌, який за дизайном схожий на поточну версію, але вперше ми очікуємо дві моделі ‌iPad Air‌, а не одну. Як і в лінійці iPad Pro , Apple випустить ‌iPad Air‌ у двох розмірах.

Стандартна 10,9-дюймова модель буде меншого розміру, а щодо більшої моделі Apple працює над 12,9-дюймовою версією. Маючи 12,9 дюйма, більший ‌iPad Air‌ матиме такий самий розмір, як поточний 12,9-дюймовий ‌iPad Pro‌.

Немає чуток про зміни в дизайні, тому ми можемо очікувати, що обидві моделі матимуть однаковий дисплей від краю до краю з тонкими рамками та алюмінієвий корпус із плоскими заокругленими краями, які обертаються навколо екрана. ‌iPad Air‌ завжди був трохи товщим за ‌iPad Pro‌ з товщими рамками, і це буде продовжуватися.

За чутками, майбутні моделі iPad Pro, які також отримають оновлення в березні, матимуть тонші рамки через перехід на технологію дисплея OLED. Завдяки OLED новий ‌iPad Pro‌ з більшим екраном буде більш ніж на 1 мм тонший, тоді як 11-дюймова модель буде тоншою майже на 1 мм.

Зміни в товщині ‌iPad Pro‌ мають бути досить помітними, і дизайн відрізнятиме ‌iPad Pro‌ від ‌iPad Air‌, навіть незважаючи на те, що Apple матиме два iPad приблизно однакового розміру.

Ми також бачили витік рендерів 12,9-дюймового ‌iPad Air‌, які припускають, що нові моделі можуть мати перероблену задню камеру з виступаючим виступом камери у формі таблетки, схожим на дизайн, який ми очікуємо для камери iPhone 16 .

Згідно з чутками, ми не побачимо змін у дизайні, але Apple, ймовірно, представить нові варіанти кольорів. ‌iPad Air‌ зараз доступний у пастельних кольорах, і Apple може представити кілька нових відтінків.

ipad (2)

Чіп М3

З моменту появи чіпа M1 Apple використовувала чіпи серії M у моделях ‌iPad Air‌ та ‌iPad Pro‌. Цього разу ми очікуємо, що Apple представить або чіп M2 , або чіп M3 для ‌iPad Air‌.

Чіп ‌M2‌ — це чіп попереднього покоління серії M, який вперше вийшов у 2022 році, і йому майже два роки. Аргументом на користь ‌M2‌ є те, що це дасть Apple можливість ще більше відрізнити ‌iPad Air‌ від ‌iPad Pro‌, а також знизить витрати. 3-нанометрові чіпи M3 дорожчі у виробництві, ніж ‌M2‌.

Якщо Apple вибере ‌M2‌, це принесе покращення швидкості та енергоефективності, але це буде набагато меншим ударом, ніж чіп M3. Не зовсім зрозуміло, який чіп використовуватиме Apple.

Чіп M3 вийшов минулого року, і це перший чіп, побудований на 3-нанометровій архітектурі нового покоління. Він має 8-ядерний процесор і 10-ядерний графічний процесор, а також підтримує апаратне прискорення трасування променів і сітчасте затінення для ігор з кращою графікою.

Комп’ютери Mac M3 від Apple можуть грати в ігри консольного рівня, такі як Death Stranding і Resident Evil, тому ми можемо очікувати такої ж технології для ‌iPad Air‌, якщо він отримає чіп M3.

M3 пропонує в 2,5 рази кращу швидкість графічного процесора, ніж ‌M1‌ в ‌iPad Air‌ з вдвічі меншою потужністю. Що стосується процесора, то M3 на 30 відсотків швидше, ніж продуктивні ядра ‌M1‌, і до 50 відсотків швидше, ніж продуктивні ядра ‌M1‌.

Bluetooth і Wi-Fi

Оскільки поточному ‌iPad Air‌ виповнилося два роки, йому бракує деяких загальних технологічних удосконалень, які Apple внесла в інші пристрої.

Apple оновлює свої продукти за допомогою Bluetooth 5.3, тому ми можемо очікувати, що він з’явиться на ‌iPad Air‌. Bluetooth 5.3 забезпечує надійніше підключення до аксесуарів Bluetooth, а також кращу енергоефективність для довшого терміну служби акумулятора.

Також очікується Wi-Fi 6E, і це дозволить моделям ‌iPad Air‌ підключатися до швидших мереж Wi-Fi 6 ГГц.

ipad_air_5

iPad Air проти iPad Pro

Технологія дисплея буде одним із головних відмінних факторів між ‌iPad Air‌ та ‌iPad Pro‌. У той час як моделі ‌iPad Pro‌ матимуть OLED-дисплей, моделі ‌iPad Air‌ продовжуватимуть використовувати більш доступну технологію РК-дисплеїв.

Apple не використовує Face ID на ‌iPad Air‌, а натомість поточна модель має кнопку живлення Touch ID , яку Apple може зберегти, щоб зберегти преміальну функцію ‌Face ID‌ виключно для ‌iPad Pro‌.

Ми не очікуємо серйозних відмінностей у продуктивності, оскільки, за чутками, обидві моделі використовують чіп M3, але ‌iPad Pro‌ може мати більше пам’яті для OLED-дисплея. Технологія задньої камери також буде відмінною рисою, оскільки ‌iPad Pro‌ має подвійну камеру з ширококутним і надширококутним об’єктивами, а ‌iPad Air‌ має лише ширококутну камеру з одним об’єктивом.

Ціноутворення

Поточний 11-дюймовий ‌iPad Air‌ коштує від 599$, і нова модель, ймовірно, матиме таку саму початкову ціну.

Що стосується 12,9-дюймової версії, було б найбільш доцільно оцінити її в 200$ порівняно з 11-дюймовою моделлю, тому вона може починатися від 799$. До того, як 12,9-дюймовий ‌iPad Pro‌ був оновлений міні-світлодіодом, різниця в ціні між двома розмірами становила 200$.

Мета Apple з ‌iPad Air‌ — запропонувати клієнтам більше можливостей за ширшим діапазоном цін. Приблизно за ціною 11-дюймового ‌iPad Pro‌ клієнти натомість зможуть вибрати більший 12,9-дюймовий ‌iPad Air‌.

Дата випуску

Марк Гурман з Bloombergнеодноразово заявляв , що нові моделі ‌iPad‌ з’являться в березні-квітні, а останні новини передбачають випуск ближче до кінця березня .

Apple іноді проводить весняний захід у березні, тож ми можемо почути новини про можливу подію протягом наступного тижня або двох.

iPad-Pro-M2-2022-5

Блог