Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Як використовувати всі нові функції AirPods Pro в iOS 17

25.09.2023

iOS 17 нарешті тут, а також нові функції для AirPods Pro  іншого покоління , такі як вражаюче адаптивне аудіо, можливість вимкнути/увімкнути звук під час телефонної розмови тощо.

Продовжуйте читати, щоб дізнатися, для яких випадків нові функції контролю шуму та як ви можете ними керувати в ‌iOS 17‌, коли ваш iPhone підключений до другого покоління ‌AirPods Pro‌ з оновленою мікропрограмою.

Ці нові функції доступні на iPhone під управлінням ‌iOS 17‌ в поєднанні з другим поколінням ‌AirPods Pro‌, які мають оновлену прошивку. Сюди включаються друге покоління ‌AirPods Pro‌ із зарядним чохлом USB-C ‌MagSafe‌, а також друге покоління ‌AirPods Pro‌ зі зарядним чохлом Lightning ‌MagSafe‌.

Перевірте мікропрограму AirPods Pro

Помістіть AirPods у футляр, підключіть AirPods до джерела живлення, а потім з’єднайте AirPods. ‌‌

Ви можете перевірити мікропрограму AirPods Pro, підключивши їх до свого iPhone і виконавши такі дії:

1. Відкрийте програму Налаштування.

2. Торкніться AirPods Pro користувача [ваше ім’я].

3. Прокрутіть униз до розділу «Про».

4. Шукайте номер версії 6A301.

Якщо ваші ‌AirPods Pro‌ оновлено з правильним номером версії (станом на вересень 2023 року), ви готові користуватися новими функціями в ‌iOS 17‌.

airpods-firmware-version

Адаптивне аудіо

Коли було представлено ‌‌AirPods Pro‌‌ другого покоління, їхня функція Adaptive Transparency запропонувала новий спосіб зменшити гучний шум навколишнього середовища для комфортнішого щоденного прослуховування.

Adaptive Audio або Adaptive Noise Control виводить цей підхід на новий рівень, динамічно поєднуючи існуючі режими Transparency та Active Noise Cancellation разом, щоб забезпечити найкраще звучання в даний момент. Адаптивне аудіо адаптує контроль шуму під час переміщення між різними середовищами та взаємодіями.


Таким чином, гучні або відволікаючі шуми навколишнього середовища автоматично зменшуються, тоді як інші шуми, як-от раптовий звуковий сигнал автомобіля, все одно будуть чутні.

Щоб увімкнути або вимкнути адаптивне аудіо на ‌AirPods Pro‌, підключіть їх до свого ‌iPhone‌ та виконайте один із цих кроків.

Спосіб 1:

- Відкрийте налаштування.

- Торкніться AirPods Pro користувача [ваше ім’я].

- У розділі «Контроль шуму» торкніться Адаптивний.

airpods-pro-2-adaptive-audio1

 

Спосіб 2:

- Викличте Центр керування зі свого ‌iPhone‌, провівши пальцем вниз від верхнього правого кута екрана (на ‌‌iPhone‌‌ з кнопкою «Додому» проведіть пальцем угору від нижнього краю екрана).

- Натисніть і утримуйте повзунок гучності ‌AirPods Pro‌.

- Торкніться кнопки керування шумом.

- Виберіть Адаптивний.

airpods-pro-2-adaptive-audio2

Керування кнопкою

Ви також можете переключитися на адаптивне аудіо за допомогою тривалого натискання кнопки, але спочатку вам потрібно призначити його елементам керування ‌AirPods Pro‌ 2, наприклад:

- Відкрийте налаштування.

- Торкніться AirPods Pro користувача [ваше ім’я].

- У розділі «Натисніть і утримуйте AirPods» торкніться ліворуч або праворуч.

- Виберіть «Контроль шуму» , а потім поставте прапорець «Адаптивний». Ви також можете встановити прапорці « Шумопоглинання » та/або «Прозорість» , щоб перемикатися між цими режимами за допомогою тієї самої кнопки, або поставити прапорець «Вимк.», щоб вимкнути «Контроль шуму», ще одним тривалим натисканням.

airpods-pro-2-adaptive-audio3

Усвідомлення розмови

Conversation Awareness здатний визначити, коли хтось починає з вами розмовляти, і відповідно зменшить гучність звуку, який ви слухаєте, і фоновий шум.

Conversation Awareness також допомагає під час розмови, зменшуючи шум навколо вас під час розмови. Будучи підкомпонентом Adaptive Audio, ця функція також покращує голоси перед вами, щоб ви могли чути, що відбувається.

airpods-pro-conversation-boost

Щоб увімкнути або вимкнути розмову, підключіть ваш ‌AirPods Pro‌ 2 до вашого ‌iPhone‌ та виконайте ці дії:

- Відкрийте налаштування.

- Торкніться AirPods Pro користувача [ваше ім’я].

- Прокрутіть униз до розділу «Аудіо» та ввімкніть/вимкніть перемикач біля опції «Знання про розмову».

airpods-pro-conversation-awareness

Персоналізований обсяг

Подібно до адаптивного аудіо, персоналізована гучність використовує машинне навчання, щоб точно налаштувати ваш досвід прослуховування, розуміючи умови навколишнього середовища та переваги прослуховування.

Завдяки цій функції ваш ‌‌‌iPhone‌‌‌ може з часом дізнатися більше про гучність, якій ви віддаєте перевагу, і за потреби налаштує її відповідно до бажаного рівня звуку.

Щоб увімкнути або вимкнути персоналізовану гучність, підключіть ‌AirPods Pro‌ 2 до ‌iPhone‌ та виконайте ці дії:

- Відкрийте налаштування.

- Торкніться AirPods Pro користувача [ваше ім’я].

- Прокрутіть униз до «Аудіо» та ввімкніть/вимкніть перемикач поруч із «Персоналізована гучність».

airpods-pro-personalized-volume

Елементи керування відключення звуку

Дотепер ‌‌AirPods Pro‌‌ не містили вбудованої функції вимкнення звуку, яку можна призначити. Однак з ‌‌iOS 17‌‌ це вже не так. Якщо натиснути на ніжку навушників AirPods Pro‌‌‌, ви зможете вимкнути та ввімкнути свій звук під час розмови.

airpods-pro-2-mute

Ви можете призначити елементи керування вимиканням і ввімкненням звуку для активації одним або подвійним натисканням кнопки на вашому AiPods Pro 2. Під’єднайте ваш ‌AirPods Pro‌ 2 до свого ‌iPhone‌ та виконайте ці дії, щоб встановити свої.

- Відкрийте налаштування.

- Торкніться AirPods Pro користувача [ваше ім’я].

- Прокрутіть униз до пункту «Керування дзвінками», а потім торкніть « Вимкнути й увімкнути звук».

- Виберіть «Натиснути один раз» або «Натиснути двічі».

airpods-pro-mute-unmute

Інші зміни AirPods

У минулому AirPods критикували за низьку продуктивність під час спроб автоматичного перемикання між пристроями Apple. На щастя, ‌‌‌AirPods Pro‌‌‌ 2 автоматично перемикаються між пристроями Apple набагато швидше в ‌‌‌iOS 17‌‌.

І не забувайте, Apple спростила голосову команду для виклику Siri на iPhone з ‌iOS 17‌, і це також працює з ‌‌AirPods Pro‌‌. Замість «Hey ‌‌Siri‌‌» ви можете просто сказати «‌‌Siri‌‌», щоб увімкнути голосового помічника під час носіння AirPods. Ви можете виконувати кілька запитів і команд поспіль, не повторюючи «‌‌Siri‌‌».

Hey-Siri-vs-Siri

Блог