Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Як перенести свої дані на новий iPhone 15 або iPhone 15 Pro

28.12.2023

Якщо ви переходите зі старого iPhone на новий iPhone 15, вам потрібно виконати кілька кроків, щоб усі ваші дані були з вами. Ось як це зробити.

Ви зможете налаштувати свій новий iPhone як абсолютно новий пристрій, позбавившись будь-яких попередніх даних, таких як документи та налаштування, наприклад, облікові записи електронної пошти. Це важливо, особливо якщо це ваш перший смартфон, і є обґрунтовані причини, чому ви можливо віддаєте перевагу цьому варіанту.

Раніше це було необхідно при переході з Android-телефону, проте зараз ця процедура стала простішою. Починаючи з 2018 року, Apple надає допомогу у формі програми для Android під назвою "Move to iOS".

Проте, у більшості випадків, коли ви переходите на новий iPhone, ви бажаєте, щоб всі ваші дані, речі та інші налаштування зберігалися. Це може включати в себе все, від фотографій до кредитних карток у гаманці та сотні інших параметрів, таких як режими фокусування та вибір мелодій. У такому випадку вам потрібна допомога.

Загалом, ви готуєте старий телефон, наприклад, роблячи резервну копію даних на ньому, а потім під час налаштування наступного телефону передаєте ці дані.

Перемістіть дані на новий iPhone — перше, що потрібно зробити

Якщо у вас є годинник Apple Watch, який зараз підключений до вашого попереднього iPhone, рекомендуємо вам від’єднати його негайно. Важливо це зробити, оскільки можуть виникнути проблеми, якщо ви цього не зробите перед тим, як перейти на новий iPhone.

Крім того, для того, щоб ваш годинник працював з новим iPhone та переносив усі дані, необхідно від’єднати його від старого iPhone. Хоча дані Apple Watch періодично резервуються, від’єднання їх від iPhone створює додатковий резерв в даний момент. Цей процес може зайняти кілька хвилин, залежно від обсягу музики чи подкастів, збережених на годиннику, але він є важливим.

50420-99106-001-Backup-Apple-Watch-xl

Якщо у вас старіший iPhone, оновіть його зараз

Якщо ви оновлюєте минулорічні iPhone до цього, усе гаразд. Було б непогано переконатися, що на вашому старому телефоні встановлено останню версію iOS, але це не обов’язково.

Однак це важливо, якщо у вас набагато старіший телефон. Якщо ви переходите, скажімо, з iPhone 6S на iPhone 15 Pro Max, обов’язково оновіть старий телефон до останньої версії iOS, яку він може прийняти.

Перемістіть дані на новий iPhone — створіть резервну копію свого старого iPhone

Дотримуйтеся посібника AppleInsider щодо резервного копіювання вашого iPhone, щоб отримати всі деталі, а особливо щодо того, як вибрати між резервним копіюванням на Mac або в iCloud.

Коротка версія полягає в тому, що обидва тепер настільки схожі, що ви навряд чи помітите різницю. Але ще коротша версія полягає в тому, що ви повинні створити резервну копію для обох.

Найкращий спосіб перенести дані на новий iPhone

Найкращий спосіб – це той, який Apple запропонує вам зробити, метод під назвою Quick Start.

Увімкніть новий iPhone і поставте його поруч із старим. Подібно до того, як iPhone розпізнає, наприклад, AirPods , два телефони розпізнають один одного.

Ваш старий iPhone запитає, чи хочете ви використовувати свій поточний Apple ID для налаштування нового iPhone. 

Або якщо це не так, якщо ви з якоїсь причини хочете почати використовувати інший Apple ID на новому iPhone, будьте абсолютно впевнені, що це те, що ви хочете. Пізніше ви не зможете об’єднати Apple ID.

Далі вам буде запропоновано підтвердити, що цей новий iPhone є тим, на який ви хочете перенести дані, і це робиться дуже схожим на Apple Watch способом. Як і в годиннику, ви повинні тримати новий iPhone так, щоб його камера могла побачити анімацію на дисплеї старого.

Коли це буде зроблено, ви отримаєте підказку на старому телефоні « Завершити на новому iPhone ».

50420-99107-002-Backup-iPhone-xl

Найшвидший із швидких стартів

Далі вам буде запропоновано натиснути «Перенести дані з iPhone ». Apple очікує, що це буде те, що ви хочете, і це може бути, але оскільки ви нещодавно зробили резервну копію, у вас є інші варіанти.

Справді, натисніть на слова Інші параметри . Коли ви це зробите, вам буде запропоновано перенести дані за допомогою останньої резервної копії iCloud або з резервної копії на вашому Mac.

Якщо ви створили резервну копію на свій Mac, підключіть до нього новий iPhone і виберіть передачу даних таким чином. Це буде найшвидше, хоча ви можете помітити це, лише якщо у вас є багато даних для передачі.

Або ви можете вибрати перенесення з резервної копії iCloud. У такому випадку вам буде показано список кількох останніх резервних копій, і, природно, вам слід вибрати найновішу.

Перемістіть дані на новий iPhone — передача з пристрою на пристрій

Крім того, ви можете просто натиснути «Перенести дані з iPhone ». У такому випадку новий iPhone скопіює дані безпосередньо зі старого через вашу мережу Wi-Fi.

Вам може знадобитися багато даних для передачі, і якщо у вас є, не очікуйте, що це буде швидко. Наприклад, якщо ви переходите з 1 ТБ iPhone 14 Pro Max на 1 ТБ iPhone 15 Pro, і ви заповнили це сховище, зробіть це на ніч.

Як відновити iPhone, який завис під час передачі даних

«Якщо ви виберете «З іншого iPhone» під час налаштування, щоб перенести програми та дані зі свого попереднього iPhone на новий iPhone з iOS 17, — йдеться в новому документі підтримки Apple , — ви можете застрягти на логотипі Apple».

Apple каже, що рішенням є «скидання та використання резервної копії iCloud для завершення передачі» даних на новий iPhone. Хоча Apple не використовує цей термін, Apple насправді говорить про те, що користувачам потрібно виконати оновлення мікропрограми пристрою (DFU).

Для цього користувачі повинні підключити новий iPhone до Mac, а потім:

1. Швидко натисніть і відпустіть кнопку збільшення гучності

2. Потім швидко натисніть і відпустіть кнопку зменшення гучності

3. Далі натисніть і утримуйте бічну кнопку та продовжуйте утримувати, коли з’явиться логотип Apple

4. Відпустіть бічну кнопку, коли з’явиться зображення комп’ютера та кабелю

5. У вікні Finder на Mac знайдіть новий iPhone і виберіть «Відновити».

Однак це ще не повне оновлення. Це переведе iPhone на звичайний екран «Привіт», а потім запропонує користувачам виконати решту процесу налаштування.

Apple каже, що якщо новий iPhone є моделлю iPhone 15, користувачі зможуть передавати дані як зазвичай. Це означає або з попереднього iPhone, або з резервної копії iCloud.

[blog-category-200-title-new_products]

Важливий лише кінцевий результат

Який би спосіб передачі даних ви не вибрали, у вашому новому iPhone буде все, що й у старому. Можливо, знадобився час, щоб отримати всі дані, але тепер ви можете використовувати новий iPhone так само, як і старий.

Вам просто потрібно підключити до нього Apple Watch.

[blog-product-4097,2349-title-new_product]

Блог