Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Комп’ютери Mac тепер можуть повідомляти про виявлення будь-якої рідини в портах USB-C

06.11.2023

Обмежена гарантія Apple не поширюється на пошкодження, спричинені рідинами, навіть на водостійкі продукти, такі як iPhone, Apple Watch і деякі моделі AirPods. Через це Apple має різні методи визначення того, чи пристрій піддавався впливу рідини. А на останніх комп’ютерах Mac у Apple тепер є спосіб дізнатися, чи були виявлені рідини в портах USB-C.

Mac тепер можуть виявляти рідини в портах USB-C

Як зазначив 9to5Mac , macOS Sonoma 14.1 містить новий «liquiddetectiond», який, як випливає з назви, може визначити, коли комп’ютер піддавався впливу рідини. Зокрема, це працює у фоновому режимі для збору аналізу виявлення рідини з кожного порту USB-C на Mac.

iPhone та iPad мають подібну функцію, яка використовується для сповіщення користувачів про виявлення рідини в роз’ємі, щоб вони негайно від’єднали зарядний кабель, щоб запобігти пошкодженню.

Хоча Apple може врешті-решт запровадити сповіщення, подібне до того, яке вже існує в iOS, здається більш ймовірним, що дані, зібрані цим «liquiddetectiond», будуть використані техніками, щоб визначити, чи підлягає Mac безкоштовному ремонту.

Звичайно, це лише ще один спосіб для Apple дізнатися, чи піддавався Mac рідині. Як описано на веб-сайті Apple , «ноутбуки Mac і деякі дротові та бездротові клавіатури Apple мають індикатори контакту з рідиною (LCI), які допомагають визначити, чи ці продукти піддавалися впливу рідини».

iphone (1)

Ці індикатори стратегічно розміщені всередині пристроїв і змінюють колір при контакті з рідиною. Розміщення цифрового детектора рідини на портах USB-C — це лише ще один спосіб переконатися, що техніки мають рацію, стверджуючи, що Mac піддавався впливу рідини.

Наразі незрозуміло, чи все це працює з будь-якими комп’ютерами Mac під керуванням останньої версії macOS чи лише з комп’ютерами Mac M3 через деякі додаткові апаратні вимоги.

Блог