Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Налаштування StandBy - режиму блокування

19.07.2023

StandBy — це новий режим блокування екрана в iOS 17 , який активується, коли iPhone ‌заряджається та лежить на боці. Якщо ви використовуєте бета-версію iOS 17 , ось усе, що вам потрібно знати, щоб почати користуватися цією функцією.

Як активувати режим очікування

StandBy можна розглядати як свого роду розумний дисплей для вашого ‌iPhone‌, який пропонує швидкий доступ до різних екранів інформації, яку можна переглянути на відстані, наприклад, коли ваш пристрій заряджається на кухні, столі чи тумбочці. Якщо ви заряджаєте свій ‌iPhone‌ вночі, режим очікування адаптується до слабкого освітлення та стає червоним. Режим очікування доступний на всіх моделях iPhone, які підтримують iOS 17 , але можливість використовувати функцію постійного режиму очікування обмежена моделями iPhone 14 Pro.

Щоб активувати режим очікування, коли його ввімкнено, ваш ‌iPhone‌ має бути заблоковано та заряджатися за допомогою бездротового зарядного пристрою MagSafe або Qi або зарядного пристрою Lightning. Головне пам’ятати, що ‌iPhone‌ потрібно заблокувати, зафіксувати в нерухомій горизонтальній (або альбомній) орієнтації та розташувати під кутом (тобто не на плоскій поверхні), тому в більшості випадків потрібна підставка для заряджання.

Режим очікування ввімкнено за замовчуванням, але ви можете ввімкнути або вимкнути його вручну, перейшовши в Налаштування -> Режим очікування та перемкнувши перемикач Режим очікування.

StandBy

Налаштування різних екранів режиму очікування

Режим очікування складається з трьох екранів, доступ до яких можна отримати, провівши горизонтально по дисплею вашого iPhone. На першому екрані відображаються інтерактивні віджети, на другому — окремі фотографії з вашої бібліотеки фотографій , а на третьому — великий годинник.

Екран віджетів складається з двох інтерактивних стосів віджетів, які відображаються поруч, які можна гортати вгору та вниз незалежно один від одного. Стеки схожі на збільшені версії стеків віджетів головного екрана , і навіть включають такі самі параметри, як Smart Rotate і Widget Suggestions.

StandBy

Оскільки багато віджетів мають інтерактивні елементи, ви можете, наприклад, відзначати пункти справ у списку нагадувань. Якщо торкнутися віджета, який не є інтерактивним, наприклад календаря, на екрані з’явиться індикатор зі стрілкою. Торкнувшись стрілки, ви перейдете до відповідної програми, що допоможе уникнути випадкового запуску програми.

StandBy

Щоб налаштувати стек віджетів, утримуйте його. Після того, як Face ID розблокує ваш ‌iPhone‌, стопка буде центруватися на екрані в режимі погойдування. Ви можете додавати віджети до стеку за допомогою кнопки «+» у верхньому лівому куті, а також умикати та вимикати «Розумне обертання» та «Пропозиції віджетів» за допомогою кнопок праворуч.

StandBy

Екран фотографій StandBy також інтерактивний і налаштовується. Торкнувшись місця/дати фотографії, ви активуєте ‌Face ID‌, а потім перейдете до зображення у вашій бібліотеці фотографій.

StandBy

За замовчуванням у режимі очікування відображатимуться фотографії та спогади, зібрані з вашої бібліотеки, але тривале натискання на фотографію та розблокування ‌Face ID‌ дають змогу гортати між певними темами, зокрема Природа, Домашні тварини, Міста та Люди. Ви також можете додати певні альбоми для відображення за допомогою кнопки «+» і приховати теми, які вам не подобаються, за допомогою значка ока.

StandBy

Третій екран StandBy показує час і дату в різних темах, які можна гортати вертикально. Деякі теми також показують додаткову інформацію, наприклад температуру або ваш наступний будильник. Якщо натиснути й утримувати годинник, можна переключатися між різними темами, серед яких цифрова, аналогова, світова, сонячна та плаваюча.

Float показує час великими бульбашковими цифрами у кольорах, які можна налаштувати, Solar має більш стандартний шрифт із дизайном сонячних спалахів у різних кольорах, а World показує час із виділеною картою світу та вашим поточним місцезнаходженням. Аналогова тема має настроювані кольори акцентів, а цифрова має жирні числа з різними варіантами кольорів.

StandBy

Сповіщення, живі дії та Siri

Вхідні сповіщення відображатимуться на весь екран, коли ваш ‌‌iPhone‌‌ перебуває в режимі очікування. Отже, наприклад, якщо ви отримуєте iMessage, воно з’явиться з іменем особи та піктограмою «Повідомлення», щоб ви знали, що у вас є повідомлення.

Діяльність у реальному часі представлена ​​у подібному повноекранному режимі, як і результати запитів і команд Siri . Варто зауважити, що вміст, який зазвичай не відображається в сповіщенні, не відображатиметься в режимі очікування, якщо ви не перебуваєте поблизу та не розблокували свій пристрій за допомогою Touch ID або ‌Face ID‌ .

Розпізнавання розташування MagSafe

За словами Apple, StandBy містить пов’язану з MagSafe функцію, яка дозволяє вашому ‌iPhone‌ запам’ятовувати, який екран і конфігурацію віджетів ви використовуєте залежно від розташування вашого зарядного пристрою. Наприклад, ви можете використовувати екран віджетів, коли перебуваєте в офісі, і екран годинника, коли заряджаєте пристрій на нічній тумбочці.

На момент написання ця функція, схоже, не працює в останній бета-версії ‌iOS 17‌, але ми оновимо цю статтю, додавши додаткову інформацію про цю функцію, коли вона почне працювати в майбутньому випуску бета-версії.

StandBy

Блог