Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Не працюють кнопки гучності на iPhone: що робити?

08.01.2024

Кнопки гучності на твоєму iPhone - це поєднання апаратних і програмних досягнень від розробників Apple. Якщо, наприклад, гучність на твоєму iPhone не змінюється, проблема може виникнути як через механізм кнопкового модуля, так і через дефекти в операційній системі смартфона. Сьогоднішня стаття розгляне, що робити, якщо кнопка гучності на iPhone застрягла або не видно звичайного відчуття під час натискання. Ми також розглянемо способи змінювання гучності без використання кнопок та поради щодо того, куди краще звертатися для заміни або ремонту кнопок гучності. Почнемо!

Не працюють кнопки гучності на iPhone: що робити?

Є способи вирішення проблем з кнопками гучності на iPhone, які можна застосовувати самостійно, без необхідності звертатися до фахівців сервісу чи розбирати iPhone до дрібниць. Головне - дотримуватися послідовності для врахування всіх аспектів. По-перше, зніми чохол і спробуй натискати обидві кнопки. Якщо візуально не помічаєш, що кнопка гучності на iPhone застрягла або працює некоректно, можна спробувати вирішити проблему програмним шляхом. Зазначте, що сам чохол може бути низької якості і викликати труднощі в роботі кнопкового механізму.

Чи не вдається змінити гучність на iPhone, або вона залишається на тому ж рівні? Спробуйте налаштувати це у ваших параметрах. Кнопки гучності для дзвінків та повідомлень можуть бути вимкнені. Щоб їх увімкнути, слід виконати кілька простих кроків:

- Зайдіть в «Параметри».
- Вибери «Звуки та тактильні сигнали».
- Переведи повзунок «Змінювати кнопками» вправо.
- Після виконаних маніпуляцій перевір роботу кнопок. Якщо реакції нуль, йдемо далі. Друга причина непрацюючих клавіш гучності може бути пов'язана з операційною системою iOS. - - Найпростіше, що можна зробити у такому разі, – це оновитися до актуального ПЗ. Якщо процедура не допомогла, спробуйте перезавантажити гаджет. До речі, некоректна робота системи може бути причиною того, чому кнопка не працює без звуку на Айфоні.

iPhone

Досі без змін? Тоді крайній захід – повне скидання налаштувань та контенту твого «яблучного» смартфона:

- Зайдіть в «Параметри»;
- Знайдіть вкладку «Основні»;
- В кінці списку натисніть на «Перенесення або скидання iPhone»;
- Виберіть «Стерти контент та налаштування».
Так, перед цим не забудь про створення резервної копії, інакше всі дані підуть у небуття. Зі спробами програмно усунути проблему з відмовою кнопок гучності закінчили. Переходимо до апаратної частини. Твій iPhone, як і будь-який інший мобільний пристрій, схильний до впливу навколишнього середовища. А кнопки гучності, як і решта виступаючих частин, особливо. Пил, змішуючись з вологою, утворює бруд, в результаті не клацає кнопка гучності на Айфоні. Забруднення також може стати відповіддю на те, чому кнопка не працює без звуку на Айфоні.

Очистка механізму - це простий процес. Вам знадобиться ватна паличка, зубочистка, стара зубна щітка та ізопропіловий спирт або вода. Проте будьте готові до того, що це може не завжди вирішити проблему, і може знадобитися внутрішня очистка. Якщо кнопка гучності на iPhone застрягла через падіння або удар, ситуація ускладнюється, і, можливо, знадобиться звертатися до сервісу для заміни пошкодженого модулю.

Як змінити гучність на iPhone без кнопок?

Буває, що часу на сервіс просто немає, а керувати гучністю тут і зараз. І що робити, якщо запала клавіша гучності на Айфоні? Тимчасовим вирішенням проблеми може стати функція AssistiveTouch. Для її активації зайди в «Параметри» – «Спеціальні можливості» – «Дотик» – «AssistiveTouch». Отже, опція включена, але це лише половина справи.

iPhone

Продовжимо налаштування:

- Натисніть на «Меню верхнього рівня» в інтерфейсі AssistiveTouch.

-Виберіть із запропонованих варіантів «Підвищити гучність» або «Зменшити гучність».

Або створи з кнопки AssistiveTouch регулятор гучності. Припустимо, признач жест подвійного торкання підвищення гучності, а потрійного – її зниження.
Готово! Тепер про те, що гучність на Айфоні не збільшується за допомогою фізичних кнопок можна не думати. Принаймні до походу в сервіс.

Як налаштувати подвійний тап на iPhone для керування гучністю?

Другий варіант поведінки, якщо не клацає кнопка гучності на Айфоні та й у принципі не працює – це подвійний тап, два швидкі торкання по задній панелі смартфона. Для налаштування опції зайди в «Параметри» – «Універсальний доступ» – «Дотик». У списку вибери «Дотик задньої панелі». Тепер саме час призначити подвійний тап збільшення і потрійний – зменшення гучності.

І останнє, якщо ви не хочете морочитися з AssistiveTouch чи подвійним тапом, керувати гучністю можна безпосередньо через Центр управління. Свайпнув зверху вниз, а тут тобі й тумблер гучності та беззвучний режим.

Заміна та ремонт кнопок гучності на iPhone

Так, загалом існують можливості заміни фізичних клавіш, проте бажано мати повноцінні кнопки, оскільки вони виконують багатофункціональні завдання. Вони відповідають за старт та зупинку фото чи відеозйомки, відключення або перенесення будильника, створення скріншотів, швидкий доступ до індивідуальних медичних карт та перезавантаження iPhone – це лише декілька можливостей гучномовців. У сервіс-центрі "AppleFun" вам нададуть якісну відповідь на питання про те, що робити, якщо кнопка гучності на iPhone застрягла – це може включати професійний ремонт або повну заміну модуля кнопок гучності. Крім того, ви зможете отримати консультацію з будь-якого питання, пов'язаного з вашим iPhone. Преміальний гаджет заслуговує лише на найвищий рівень технічного обслуговування!

[blog-product-4053,4276,4097,4129-title-new_product]

Блог