Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Оновлення AirPods Pro: Adaptive Audio

11.08.2023

AirPods Pro 2 отримали кілька вражаючих оновлень разом з iOS 17 із головною новою можливістю, яка дозволяє їм автоматично перемикатися між режимами шумозаглушення та прозорості, змінювати гучність і полегшувати чутність голосів. Слідкуйте за тим, як увімкнути AirPods Pro Adaptive Audio, як це працює тощо.

Як працює AirPods Pro Adaptive Audio

Apple каже, що Adaptive Audio складається з трьох різних автоматичних функцій.

По-перше, Adaptive Audio включає «Adaptive Noise Control», який «динамічно регулює зовнішній шум, якому ви піддаєтеся», шляхом автоматичного поєднання шумозаглушення та рівнів прозорості. По-друге, «Персоналізована гучність» регулює гучність ваших медіа «відповідно до вашого середовища», і по-третє, є «Прінформованість про розмову», яка перемикається в режим прозорості, коли ви починаєте говорити, і зменшує гучність медіа.

Багато в чому це завдяки ефекту перехресного переходу, який означає, що він не різко перемикається між режимами, це справді плавне налаштування/перехід між шумозаглушенням, прозорістю та зниженням/збільшенням гучності.

Як увімкнути AirPods Pro Adaptive Audio

Adaptive Audio доступний лише з  AirPods Pro 2 . Вам знадобиться бета-версія iOS 17 для розробників на вашому iPhone разом із встановленою бета-версією AirPods. Оскільки це бета-версія розробника, встановлюйте її на власний ризик.

1. Після встановлення бета-версії AirPods знайдіть екран-заставку із запитом, чи хочете ви ввімкнути Adaptive Audio під час використання AirPods Pro 2

2. Якщо ви цього не бачите, ви можете вручну увімкнути цю функцію

3. Відкрийте Центр керування на своєму iPhone (потягніть вниз із верхнього правого кута) і довго натисніть повзунок гучності/AirPods (переконайтеся, що ваші AirPods підключено)

4. Торкніться кнопки керування шумом

5. Виберіть Адаптивний

6. Тепер ваші AirPods Pro 2 автоматично перемикатимуться між шумозаглушенням і прозорістю

7. Ви також можете налаштувати елементи керування AirPods Pro 2

  • Підключивши AirPods, відкрийте програму «Налаштування» на своєму iPhone > торкніться своїх AirPods угорі
  • У розділі «Натисніть і утримуйте AirPods» > торкніться «Ліворуч» або «Праворуч» (або будь-яке з написів «Контроль шуму»)
  • Схоже, за замовчуванням натискання на ручку AirPods Pro перемикаються між адаптивним аудіо та шумозаглушенням
  • Ви можете додати прозорість і вимкнути комбінацію елементів керування, які будуть циклічно перемикатися при тривалому натисканні на ніжці AirPods

8. Ви можете вимкнути Conversation Awareness, залишивши Adaptive Audio увімкненим

  • Крім того, у налаштуваннях iOS > AirPods > проведіть пальцем униз і в розділі «Аудіо» торкніть «Поінформованість про розмову», «Персоналізована гучність» або «Зменшення гучного звуку», щоб вимкнути будь-який із них

Ось як це виглядає, щоб увімкнути AirPods Pro Adaptive Audio:

use-airpods-pro-adaptive-audio (1)

Є новий унікальний звуковий ефект, який підтверджує, що адаптивне аудіо ввімкнено, і ви побачите колірне коло за піктограмою Adaptive.

Якщо ви залишите налаштування AirPods Noise Control під час використання Adaptive Audio, ви зможете спостерігати, як він плавно перемикається між різними режимами Noise Control, коли змінюється звук у вашому оточенні, ви розмовляєте з людьми тощо.

Ви також можете вибрати «Адаптивне аудіо» в налаштуваннях iPhone > вибрати свій AirPods Pro разом із налаштуванням дії довгих натискань на ніжках:

Але з мого досвіду автоматичне налаштування адаптивного аудіо працює настільки добре, що мені більше не потрібно перемикатися між режимами аудіо вручну (проте, якщо ви любите співати під музику, ви можете вимкнути Conversation Awareness).

use-airpods-pro-adaptive-audio-2

Блог