Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Версія iOS 17

09.05.2023

До презентації операційної системи iOS 17 5 червня залишилося мнше ніж кілька місяців, але ми знаємо обмежену кількість інформації про оновлення, оскільки Apple вже працює над програмним забезпеченням.

Apple спочатку мала на меті зробити iOS 17 «налагодженим» оновленням, зосередженим на виправленні помилок і покращенні продуктивності, але тепер воно включатиме кілька «приємно мати функції». Однак він не матиме такої «наметової функції», як оновлений екран блокування, який ми бачили в iOS 16, оскільки Apple зосередила багато своїх ресурсів на розробці операційної системи xrOS, призначеної для роботи на гарнітурі AR/VR. Apple все ще планує виправляти важливі помилки та підвищувати продуктивність, але з нетерпінням чекатимуть деякі цікаві функції.

Функції iOS 17

Центр управління

За словами джерела на форумах MacRumors , яке точно передбачило плани Apple у минулому , iOS 17 може внести «серйозні» зміни у вбудований Центр керування. Очікується, що оновлений Центр керування стане однією з найпомітніших змін в iOS 17, але на даний момент немає інформації про те, які конкретні зміни в роботі, окрім «інтерфейсу користувача» та «налаштування». Центр керування не бачив помітного оновлення з моменту запуску iOS 11 у 2017 році.

Додаток для ведення журналу

Apple розробляє програму для ведення журналу , яка дозволить користувачам відстежувати та записувати свою діяльність і думки в журналі свого повсякденного життя. Згідно з The Wall Street Journal , програма аналізуватиме поведінку користувачів, щоб визначити, як виглядає звичайний день, зокрема, скільки часу вони проводять вдома та чи включав день щось поза нормою.

Він запропонує потенційні теми, про які користувач може захотіти написати, і зможе виявити друзів, які знаходяться поруч. Додаток зможе інтегруватися з текстовими повідомленнями та телефонними дзвінками, але всі дані та щоденний аналіз здійснюватимуться на пристрої. Додаток для ведення журналу може бути представлено з iOS 17.

Динамічний острів

Кажуть, що Apple вдосконалює Dynamic Island, щоб він міг «робити набагато більше». Відділ маркетингу Apple нібито тиснув на команду розробників, щоб вони додали більше функціональності до Dynamic Island, оскільки більш доступні моделі iPhone 15 підтримуватимуть цю функцію, коли вони вийдуть.

Екранний інтерфейс Siri може бути інтегрований у Dynamic Island, наприклад, що зробить спливаюче вікно Siri менш нав’язливим на iPhone. Перенесення Siri на Dynamic Island дозволить переглядати вміст на екрані без поточного круглого інтерфейсу Siri, який накладає на екран.

Активні віджети

Apple «тестує» активні віджети для головного екрану та перегляду «Сьогодні» на iPhone, але функція «жодним чином не підтверджена». Якщо буде реалізовано, активні віджети можуть включати кнопки, повзунки та багато іншого, щоб зробити віджети більш динамічними та інтерактивними.

Покращений пошук і Spotlight

Значні покращення буде внесено до загальносистемного пошуку та функцій Spotlight, хоча подробиці не надано.

Оновлення програми Health

Apple розширює програму Health для iPad, що зробить її доступною як на iPhone, так і на iPad.

Додаток Health також включатиме функцію відстеження настрою, яка дозволить користувачам стежити за своїм настроєм, відповідати на запитання про свій день і переглядати результати з часом. Також будуть нові функції для користувачів із проблемами зору, як-от короткозорість.

Оновлення екрана блокування

На екрані блокування можуть бути деякі незначні оновлення , зокрема параметри зміни розміру шрифту. Люди, які створюють дизайни екранів блокування, можуть ділитися ними з іншими користувачами iPhone за допомогою нової опції спільного використання власних екранів блокування.

Цілком можливо, що iPad може прийняти налаштування екрану блокування в стилі iPhone у iPadOS 17, дозволяючи власникам iPad використовувати віджети екрану блокування, настроювані шпалери, настроюваний годинник тощо.

ios17, lock screen analyst

Налаштування Apple Music

Очікується, що Apple Music отримає спрощений інтерфейс, а тексти пісень Apple Music можна буде переглядати безпосередньо на екрані блокування.

Папки бібліотеки програм

Папки бібліотеки додатків можна буде перейменувати вручну, що зараз неможливо.

Налаштування ліхтарика

Замість того, щоб обмежуватися трьома рівнями яскравості, яскравість ліхтарика можна регулювати за допомогою повзунка, подібного до кнопки гучності.

Додаток Wallet

За словами Марка Гурмана з Bloomberg , програма Wallet отримуватиме оновлення , але ми не знаємо, що саме буде.

За словами джерела Analyst941 , додаток Wallet матиме панель навігації внизу, яка розділяє різні функції, доступні в додатку. Картки, готівка, ключі, ідентифікатори та замовлення – це список категорій.

Повідомляється, що користувачі зможуть провести пальцем вниз, щоб отримати доступ до інтерфейсу пошуку, щоб знайти конкретну картку або перепустку, а також є кнопка «Транзакції». Порівняно з поточним дизайном програми Wallet, це було б функціональним покращенням, оскільки це спростило б пошук певних функцій, як-от певних пропусків і деталей замовлення.

iOS17, wallet

Знайди мене

У зв’язку з оновленням інформації про місцезнаходження буде покращено програму «Знайти мене» та пов’язану з нею функцію.

Продуктивність і стабільність

Підвищення продуктивності, ефективності та стабільності є основними цілями оновлення iOS 17. Apple також працюватиме над довгостроковою підтримкою старіших пристроїв. Ранні бета-версії можуть бути нестабільними на деяких пристроях із 3 ГБ оперативної пам’яті, але очікується, що Apple значно покращить стабільність протягом періоду бета-тестування.

MixedReality

Підтримка гарнітури Mixed Reality

Гарнітура Apple AR/VR функціонуватиме самостійно та матиме власний App Store, але, ймовірно, між гарнітурою та iPhone буде певний рівень інтеграції, навіть якщо він буде обмежений Handoff.

Усі продукти Apple взаємодіють один з одним різними способами, тому ми очікуємо нових функцій, пов’язаних із гарнітурами, в iOS 17.

Оновлення CarPlay

На Всесвітній конференції розробників у 2022 році Apple представила попередній перегляд нового досвіду CarPlay, який має глибшу інтеграцію з транспортними засобами, що дозволяє керувати такими функціями автомобіля, як гучність і радіо, через CarPlay.

Apple також планує додати віджети та підтримку кількох дисплеїв. Перші транспортні засоби з інтеграцією CarPlay наступного покоління мають вийти наприкінці 2023 року, а це означає, що підтримка, ймовірно, буде вбудована в iOS 17 або оновлення iOS 17.

carplay

Підтримка стороннього завантаження та альтернативних магазинів програм

Європейське законодавство вимагає від Apple дозволити стороннє завантаження з 2024 року, і Apple планує внести зміни, починаючи з iOS 17.

Клієнти в Європі можуть завантажувати програми без використання App Store в iOS 17, при цьому Apple змушена дозволити людям використовувати альтернативні способи встановлення, як-от сторонні магазини програм. Розробникам не потрібно буде платити Apple від 15 до 30 відсотків за додатки, які клієнти встановлюють альтернативними способами, але Apple все одно планує стягувати комісію.

Почнемо з того, що зміни стороннього завантаження будуть обмежені клієнтами в Європейському Союзі, але оскільки інші країни приймають законодавство, схоже на Закон про цифрові ринки в Європі, Apple може розширити функціональність.

Основні зміни, які необхідно внести для впровадження підтримки бокового завантаження, потенційно можуть вплинути на розробку iOS 17 через необхідні інженерні ресурси.

Appe Store

Сторонні браузери без WebKit

Разом із дозволом сторонніх магазинів додатків Apple в iOS 17 може дозволити стороннім браузерам використовувати власні механізми , скасувавши вимогу WebKit. Прямо зараз сторонні браузери, такі як Chrome і Firefox, повинні бути створені з відкритим кодом веб-переглядача Apple WebKit на пристроях iOS відповідно до правил Apple, але Європейський закон про цифрові ринки забороняє Apple примушувати браузери використовувати WebKit.

Apple може внести ці зміни лише в Європі, і поки неясно, чи буде скасовано вимогу WebKit у всьому світі чи лише для браузерних програм, розроблених для використання в Європі.

Обмеження бета-версії

З iOS 16.4 і iPadOS 16.4 Apple змінила спосіб встановлення розробників і загальнодоступних бета-версій на iPhone і iPad. Профілі більше не використовуються для встановлення оновлень, замість цього Apple вимагає ідентифікатор Apple, пов’язаний з обліковим записом розробника або обліковим записом, який зареєстровано для публічної бета-версії.

Цей крок не дозволить особам, які не є розробниками, встановити бета-версію iOS 17 через спільний профіль розробника, оскільки кожне встановлення буде автентифіковано за допомогою Apple ID, пов’язаного з обліковим записом розробника.

iOS17, software update

Оновлення небажаного сповіщення про стеження

Apple і Google у травні 2022 року подали запропоновану галузеву специфікацію, яка скорочує використання трекерів Bluetooth для небажаного відстеження людей. У рамках цієї ініціативи Apple розширить сповіщення про відстеження у стилі AirTag до сторонніх трекерів предметів, ймовірно, у майбутньому оновленні до iOS 17. Apple планує запровадити підтримку цієї функції до кінця 2023 року.

Інші чутки про доповнення

  • Більше фільтрів режиму фокусування.
  • «Зміни» сповіщень і додаткові параметри в програмі «Налаштування».
  • Спеціальні параметри доступності для більшого контролю над інтерфейсом користувача та макетом.
  • Удосконалення CarKey та інші «реалізації автомобіля» в додатку Wallet.
  • Невизначені зміни в додатку Камера, які потенційно можуть бути вбудовані в iPhone 15, а не доступні для всіх моделей iPhone з iOS 17.
  • «Абсолютний бегемот» API та фреймворків ARKit.

Пристрої, сумісні з iOS 17

Існує неоднозначна інформація про те, які пристрої підтримуватимуть оновлення iOS 17 і iPadOS 17. Одне надійне джерело в Twitter припустило, що iOS 17 припинить підтримку iPhone X, iPhone 8 і iPhone 8 Plus. Інше надійне джерело вважає, що прогноз неточний і що iOS 17 і iPadOS 17 працюватимуть на всіх пристроях , які підтримують iOS 16 і iPadOS 16.

За чутками, iPadOS 17 може припинити підтримку кількох старіших iPad. iPad Pro першого покоління з діагоналлю 9,7 і 12,9 дюймів, а також iPad п’ятого покоління можуть не працювати під керуванням iPadOS 17. Це означає, що iPadOS 17 буде сумісним із такими моделями:

  • iPad Pro (2017 і новіші)
  • iPad Air (третє покоління та новіші)
  • iPad (шостого покоління та новіших)
  • iPad mini (п’яте покоління та новіші)

Дата випуску iOS 17

Попередній перегляд iOS 17 відбудеться на Всесвітній конференції розробників під час основної події 5 червня . Після WWDC iOS 17 стане доступною для розробників для тестування, а публічна бета-версія, ймовірно, вийде десь у липні. Після періоду бета-тестування iOS 17 буде запущено у вересні 2023 року разом із новими iPhone.

Блог