Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Все нове в iOS 17.2 Beta 1: програма «Журнал», кнопка дії, реакції наклейки iMessage

27.10.2023

Apple випустила першу бета-версію майбутнього оновлення iOS 17.2, яке додає цілу низку функцій. Тепер ви можете отримати доступ до програми Journal, над якою працювала Apple, і ділитися списками відтворення з друзями, щоб вони могли додавати пісні.

Наразі iOS 17.2 доступна лише для розробників, але незабаром вона має з’явитися для публічних бета-тестерів. Ми очікуємо, що iOS 17.2 буде випущено для громадськості приблизно в листопаді або грудні.

Додаток ''Journal''

iOS 17.2 містить програму Journal, яку Apple анонсувала як частину iOS 17 . За допомогою програми «Журнал» користувачі можуть записувати свої щоденні дії та думки, а Apple надає додаткові підказки, які можна використовувати як натхнення.

Запис у журналі можна додати, натиснувши кнопку «+» у програмі «Журнал», і звідти користувачі можуть вибрати пропозицію як основу для свого написання або просто вибрати «Новий запис», щоб написати будь-що.

Записи автоматично позначаються датою для організаційних цілей, але також є варіанти для закладок. Записи в журналі можуть містити зображення, голосові записи та теги розташування.

Journal-App-iOS-17-Feature-Green

App Sticker Tapback Reactions

Тепер ви можете довго натискати будь-яку бульбашку чату в додатку «Повідомлення», щоб додати відповідь із наклейкою, яка служить альтернативою зворотній реакції. Торкнувшись «Додати наклейку», можна вибрати наклейку або емодзі, які потрібно застосувати до кута iMessage.

Уже була можливість перетягнути наклейку чи емодзі на будь-яку бульбашку з повідомленнями, але це набагато швидший спосіб швидкої відповіді на вхідне повідомлення за допомогою швидкої графіки, яка є виразнішою, ніж реакція Tapback.

ios-17-2-tapback-reply-sticker

Спільні списки відтворення Apple Music

Тепер в Apple Music є можливість створити список відтворення , до якого можуть додавати кілька людей. У списку відтворення, який ви створили, торкніться значка з трьома крапками у верхньому правому куті програми.

Звідти виберіть опцію «Співпраця» та виберіть «Почати співпрацю». Ви зможете створити посилання на список відтворення, і кожен, хто має доступ до цього посилання, зможе додавати його. Ви також можете запросити людей приєднатися за допомогою QR-коду, і якщо хочете, ви можете схвалити кожну особу, яка попросить приєднатися.

apple-music-collaborative-playlists

Улюблений список відтворення Apple Music

Пісні, які ви додали до вибраного в програмі ‌Apple Music‌, тепер об’єднуються в список відтворення «Вибране».

apple-music-favorite-playlists

Фільтр фокусування історії прослуховування Apple Music

Існує фільтр фокусування для функції «Історія прослуховування Apple Music», тож якщо ви хочете дозволити комусь іншому використовувати ваш пристрій для прослуховування музики, ви можете активувати його, щоб вимкнути історію прослуховування, щоб їхній вибір пісень не впливав на ваші рекомендації.

ios-17-2-focus-filters

Кнопка дії Перекласти

Користувачі iPhone 15 Pro та ‌iPhone 15 Pro‌ Max тепер можуть вибрати нову опцію перекладу для кнопки дії.

Якщо кнопку дії встановлено як «Перекласти», натискання й утримання призведе до того, що на iPhone з’явиться вікно «Переклад», яке прослуховує промовлений текст. Він може перекладати з однієї встановленої мови на іншу, використовуючи мови, які ви попередньо налаштували в програмі Перекладач.

ios-17-translate

Віджети погоди

З’явилися нові віджети «Деталі», «Денний прогноз» і «Схід/захід сонця». Деталі показують таку інформацію, як імовірність опадів, УФ-індекс, швидкість вітру та якість повітря, тоді як Щоденний прогноз пропонує погоду на наступні кілька днів у невеликому розмірі віджета. Sunrise/Sunset показує час сходу та заходу сонця для кожного дня.

weather-app-widgets

Віджет цифрового годинника

Існує новий віджет цифрового годинника, який можна додати на головний екран або екран блокування.

ios-17-2-clock-widget

Контактні плакати

Тепер ви можете вибрати текст кольору веселки для свого імені під час налаштування плаката контактів у програмі Контакти.

ios-17-2-contact-poster-rainbow

Блог