Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Як підготувати iPhone або iPad до продажу, обміну з доплатою чи передачі іншій особі?

14.06.2023

Перш ніж розпочати процес продажу, обміну з доплатою або передачі вашого пристрою іншій особі, важливо спочатку перенести всю вашу інформацію на новий пристрій, а потім, за необхідності, видалити особисті дані зі старого пристрою.

Не видаляйте вручну свої контакти, календарі, нагадування, документи, фотографії та інші дані iCloud, доки на пристрої виконано вхід в iCloud за допомогою Apple ID. Це призведе до видалення вашого вмісту із серверів iCloud і всіх пристроїв, на яких виконано вхід у iCloud.

ios15-iphone12-pro-ipad-pro-erase-all-content (1)

Як перенести інформацію на новий пристрій

Перенести інформацію зі свого старого пристрою (з iOS 11 чи новішої версії) на новий iPhone або iPad можна за допомогою функції «Швидкий старт». Якщо ви використовуєте iOS 10 чи ранішу версію, скористайтеся iCloud, iTunes або Finder для перенесення інформації на новий пристрій. 

Якщо на новому пристрої використовуватиметься новий номер телефону, додайте інші довірені номери телефонів до облікового запису, щоб не втратити доступ. Якщо у вас більше немає доступу до старого номера телефону, ви можете за необхідності створити код двофакторної автентифікації на старому пристрої. 

Як скористатися функцією «Швидкий старт», щоб перенести дані на новий iPhone або iPad

Функція «Швидкий старт» залучає обидва пристрої, тому виберіть час, коли вам не потрібно буде використовувати поточний пристрій протягом кількох хвилин. 1 Переконайтеся, що поточний пристрій підключено до Wi-Fi і Bluetooth увімкнено. Увімкніть новий пристрій і покладіть його поряд із поточним. Щоб розпочати, дотримуйтесь інструкцій на екрані. Якщо запит на налаштування нового пристрою зникне з поточного пристрою, перезапустіть обидва пристрої.

ios-16-iphone-13-pro-setup-quick-start (1)

1. Підключіть новий пристрій до тієї ж мережі Wi-Fi або стільникової мережі, що і наявний пристрій.

2. Система може запропонувати вам активувати послугу стільникового зв’язку.

3. Налаштуйте Face ID або Touch ID.

4. Виберіть спосіб передавання даних.

  • Якщо ви завантажуєте дані з iCloud, ваші програми й дані завантажуються у фоновому режимі, тож ви можете відразу почати користуватися новим пристроєм.
  • Якщо ви переносите дані безпосередньо з попереднього пристрою, вам доведеться дочекатися завершення цієї процедури на обох пристроях, перш ніж ви знову зможете ними користуватися.

5. Тримайте пристрої поруч один з одним і не відключайте живлення до завершення процесу перенесення даних. Тривалість передавання даних може залежати від таких факторів, як стан мережі та обсяг даних, що передаються.

Як видалити особисту інформацію зі старого пристрою

1. Якщо ви підключили годинник Apple Watch до свого iPhone, скасуйте це підключення.

2. Створіть резервну копію даних пристрою.

3. Якщо ви придбали план AppleCare для свого пристрою, скасуйте передплату.

4. Вийдіть з облікових записів iCloud, iTunes і App Store. 

  • Якщо ви використовуєте iOS 10.3 або пізнішу версію, виберіть пункти «Параметри» > [ваше ім’я]. Прокрутіть униз і натисніть «Вийти». Введіть пароль від Apple ID і натисніть «Вимкнути».
  • Якщо ви використовуєте iOS 10.2 або ранішу версію, виберіть пункти «Параметри» > iCloud > «Вийти». Натисніть кнопку «Вийти» ще раз, виберіть пункт «Видалити з [пристрій]» і введіть пароль для Apple ID. Виберіть пункти «Параметри»> «iTunes і App Store» > Apple ID > «Вийти».

5. Якщо ви переходите на телефон іншого виробника (не Apple), скасуйте реєстрацію в iMessage.

6. Якщо у вашій країні або у вашому регіоні доступний обмін із доплатою в магазині Apple Store, зупиніться на цьому кроці й не стирайте всі дані зі свого пристрою. Натомість завітайте до найближчого магазину Apple Store, щоб отримати новий пристрій. Щойно фахівець завершить обмін, він виконає інші кроки разом із вами прямо в магазині. Якщо обмін із доплатою здійснюється онлайн, перейдіть до кроку 7.

7. Перейдіть у меню «Параметри» та натисніть «Загальні» > Перенести дані чи скинути [пристрій]» > «Стерти весь вміст і параметри». Якщо функцію «Знайти [пристрій]» увімкнено, можливо, вам доведеться ввести Apple ID та пароль. Якщо на пристрої використовується картка eSIM, виберіть опцію стирання даних пристрою та профілю картки eSIM, коли з’явиться відповідний запит.

8. Якщо з’явиться запит на введення коду допуску для пристрою або коду допуску для обмежень, введіть його. Після цього виберіть пункт «Стерти дані з [пристрій]».

9. Попросіть свого оператора допомогти вам із передачею послуги новому власнику. Якщо ви не користуєтеся SIM-картою на своєму пристрої, то можете звернутися до оператора по допомогу з передачею послуги новому власнику.

10. Видаліть старий пристрій зі списку довірених пристроїв.

Блог