Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

8 порад, як продовжити термін служби батареї вашого iPhone

02.01.2024

Багатьом користувачам iPhone може знадобитися максимально використати заряд батареї свого ‌iPhone‌ для тривалих вечірок, свят та роботи. Ми зібрали кілька корисних порад щодо батареї, які ви можете застосувати, щоб ваш ‌iPhone‌ працював довго до ночі.

1. Вимкніть тактильну клавіатуру

Якщо ви ввімкнули опцію клавіатури, яка забезпечує тактильний зворотний зв’язок, коли ви торкаєтеся екранних клавіш, ви можете тимчасово вимкнути її, оскільки це може вплинути на час роботи акумулятора .

Ось як його вимкнути:

- Відкрийте програму Налаштування.

- Торкніться Звуки та тактильні відчуття.

- Торкніться Відгуки клавіатури.

- Вимкніть Haptic.

Disable-Haptic -Keyboard-Feedback

2. Вимкніть Proximity AirDrop Sharing

Коли ви тримаєте разом два iPhone під керуванням iOS 17 або ‌iPhone‌ під керуванням ‌iOS 17‌ та Apple Watch під керуванням watchOS 10.1 або новішої версії, ‌iPhone‌ ініціює AirDrop на основі близькості або протокол передачі контактів. Якщо ви постійно активуєте це, це може розряджати акумулятор, тому, якщо ваш ‌iPhone‌ знаходиться поруч із багатьма іншими iPhone, і ви знову і знову отримуєте інтерфейс AirDrop, вам слід вимкнути його.

Для цього перейдіть у «Параметри» > «Загальні» > «AirDrop» і вимкніть «Об’єднання пристроїв разом».

airdrop-proximity-sharing

3. Використовуйте офлайн-карти

Якщо ви кудись подорожуєте, ви можете трохи заощадити заряд батареї, якщо завантажите Карти Apple для використання в автономному режимі, функцію, доступну на iPhone під керуванням ‌iOS 17‌ або новішої версії. Офлайн-карти особливо корисні, якщо ви їдете кудись із поганим стільниковим зв’язком, оскільки ви можете отримати покрокові вказівки, не розряджаючи акумулятор. Просто вимкніть стільниковий зв’язок у плямистих місцях.

Завантажити карту так само просто, як знайти місце, натиснути кнопку завантаження та вибрати область карти для завантаження. У нас є спеціальна інструкція, яка допоможе вам виконати всі кроки.

Apple-Maps-Offline

4. Вимкніть Live Activities

Активність у реальному часі дозволяє додаткам зберігати поточні сповіщення на екрані блокування або на динамічному острові , що може призвести до помітного розрядження акумулятора.

Живі дії можна вимкнути, виконавши такі дії:

- Відкрийте програму Налаштування.

- Перейдіть до Face ID & Passcode.

- Введіть свій пароль, щоб розблокувати ‌iPhone‌.

- Прокрутіть униз і вимкніть Live Activities.

Це перешкодить відображенню активності в режимі прямого ефіру на екрані блокування, але ви, можливо, захочете йти крок далі. У відділах програми «Налаштування» ви можете індивідуально вимкнути режим живої активності для кожної програми або анулювати його взагалі.

ios-16-live-activities-feature

5. Вимкніть функцію Always On Display

Якщо у вас iPhone 14 Pro або iPhone 15 Pro , на екрані блокування час, фоновий малюнок, віджети та живі дії відображатимуться на екрані блокування, навіть коли ваш iPhone заблоковано.

Дисплей використовує частоту оновлення 1 Гц для економії заряду акумулятора, і дисплей вимикається, коли ‌iPhone‌ знаходиться в кишені, але завжди увімкнений дисплей все одно розряджає батарею швидше, ніж без постійного увімкненого дисплея.

Ви можете вимкнути дисплей Always On, виконавши такі дії:

- Відкрийте програму Налаштування.

- Натисніть «Дисплей і яскравість».

- Натисніть Завжди на дисплеї.

- Вимкніть Always On Display.

Не зовсім зрозуміло, скільки заряду батареї витрачає постійно ввімкнений дисплей, оскільки він буде відрізнятися від випадку використання до випадку, але навіть якщо це лише кілька відсотків, його варто вимкнути.

turn-off-always-on-display

6. Використовуйте режими фокусування

Вбудована опція Apple Focus може зменшити кількість сповіщень, які ви отримуєте, а менша кількість сповіщень означає менше можливостей для додатків виводити ваш дисплей із режиму сну та розряджати акумулятор.

Режими фокусування надають можливість вибирати, які програми та особи можуть надсилати вам сповіщення та в який час. Таким чином, під час робочого часу ви забезпечуєте себе лише робочими повідомленнями, а в особистий час можете обмежити отримання робочих сповіщень. Здійснити обмеження сповіщень можна під час керування автомобілем, під час сну, тренувань та в будь-якому іншому сценарії, який вам зручний.

Після завершення режиму концентрації ви все одно отримаєте всі свої сповіщення, але вони будуть представлені у вигляді одного повідомлення, а не кількох. Хоча вимкнення небажаних сповіщень від додатків залишається найкращим способом економії часу роботи акумулятора, режими фокусування дозволяють зберігати ваши сповіщення, одночасно зменшуючи їх кількість.

Apple зробила режими Focus відносно простими для налаштування, але все одно потрібно трохи попрацювати, щоб запустити все, тому у нас є спеціальний посібник щодо Focus . Ви можете знайти всі функції Focus у розділі Focus програми Налаштування.

ios-16-lock-screen-focus

7. Обмежте, коли та як часто програми можуть отримувати доступ до геоданих

Завжди корисно перевірити конфіденційність і налаштування доступу, щоб переконатися, що програми та служби не роблять того, чого ви не хочете.

Обмеження додатків, які мають доступ до вашого місцезнаходження, і частоти доступу програм до цих даних може заощадити заряд акумулятора.

- Відкрийте програму Налаштування.

- Виберіть Конфіденційність і безпека.

- Натисніть Служби визначення місцезнаходження.

- Перегляньте список і змініть налаштування, торкнувшись назви кожної програми в списку.

У вас є чотири можливі варіанти налаштувань розташування для кожної програми, хоча не всі чотири варіанти завжди будуть доступні для кожної програми залежно від того, що вона робить. Ви можете вибрати наступне: Ніколи, Запитувати наступного разу або Коли я ділюся, Під час використання програми та Завжди.

Заборонити програмі коли-небудь відстежувати ваше місцезнаходження - це завдання, яке Ніколи впорається з легкістю. Якщо є необхідність відомостей про ваше положення, наприклад, для програм картографування, встановлення режиму доступу "Ніколи" стає найкращим вибором. Під час використання програми, вона може визначати ваше місцезнаходження лише тоді, коли ви її активно відкриваєте та користуєтеся. Якщо програму закрито або ви перейшли на іншу, доступ до місцезнаходження автоматично припиняється. Це є дещо менш популярною, але дуже ефективною опцією для захисту вашої конфіденційності.

Наступного разу «Запитати наступного разу» або «Коли я поділюся» запропонує програмі запитати вас у спливаючому вікні наступного разу, коли вона хоче отримати ваше місцезнаходження, щоб ви могли тимчасово підтвердити це. З цим параметром доступ до місцезнаходження вимкнено, доки це не дозволено у спливаючому вікні. Завжди надає додатку доступ до вашого місцезнаходження в будь-який час, незалежно від того, відкрито чи закрито. Це призведе до найбільшого розрядження батареї, і його слід обмежити лише програмами, які вам найбільше потрібні.

ios-16-beta-6-battery-percent-low-power

Багато програм запитують інформацію про ваше місцезнаходження, навіть якщо це необхідно для їхньої нормальної роботи. Наприклад, банківська програма може просити доступ до місцезнаходження для відображення банкоматів у вашому районі, хоча це також можна здійснити за допомогою поштового індексу. Чистка цих непотрібних дозволів гарантує, що програми не матимуть доступу до вашого місцезнаходження без прямого вашого дозволу.

ios-16-location-services

8. Використовуйте режим низького енергоспоживання

Активувати режим економії енергії стане очевидним рішенням для подовження часу роботи батареї, і все це без зайвих турбот щодо великої кількості налаштувань. Зручність увімкнення цього режиму лежить в можливості використання Центру управління, в розділі "Акумулятор" у налаштуваннях або навіть за допомогою Siri. Режим економії енергії спрощує фонову активність, прискорює вимкнення дисплея після періоду неактивності, обмежує частоту оновлення екрану, обмежує отримання електронної пошти та мінімізує візуальні ефекти.

Режим низького енергоспоживання можна налаштувати на ввімкнення за певного відсотка заряду акумулятора за допомогою ярликів, що є зручним способом автоматичного ввімкнення, коли вам це потрібно, і це найкращий варіант, якщо ви не часто пам’ятаєте про увімкніть режим низького енергоспоживання.

[blog-product-2388,4097,4052,4280-title-new_product]

Блог