Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Як користуватися новою функцією розшифровки в Apple Podcasts

13.03.2024

Автоматично створені стенограми подкастів тепер доступні в програмі Apple Podcasts, і це одна з найкорисніших функцій нещодавнього оновлення iOS і iPadOS 17.4. Ось як спробувати це на собі.

Випуск iOS 17.4 приніс низку нових функцій для користувачів пристроїв Apple, у тому числі для слухачів подкастів. Починаючи з iOS і iPadOS 17.4, а також macOS Sonoma 14.4, слухачі програми Apple Podcasts можуть отримати доступ до автоматично згенерованих стенограм шоу, які їм подобаються.

Спочатку лише англомовні, французькі, іспаномовні та німецькомовні шоу отримають автоматично створені стенограми, але з часом Apple, ймовірно, розширить кількість підтримуваних мов.

Як використовувати функцію транскрипції на iOS/iPadOS

Після оновлення пристрою до iOS або iPadOS 17.4 відкрийте програму Apple Podcasts і виберіть подкаст для відтворення. Коли подкаст почне відтворюватися, ви побачите на пристрої екран «Зараз відтворюється», на якому вгорі зображено обкладинку або логотип подкасту, а внизу — елементи керування відтворенням/паузою.

Новинка — це піктограма «мовної підказки» в нижньому лівому куті екрана.

Якщо ви його не бачите, можливо, ви користуєтеся старішим iPhone, і це тому, що банер з елементами керування відтворенням блокує його. Ви можете торкнутися банера, щоб відкрити його на весь екран, або просто торкнутися кнопки «три крапки» у верхньому правому куті екрана.

Це відкриє стенограму, і кожне слово буде виділено, коли воно буде вимовлено. Ви можете прокручувати стенограму подкасту вгору та вниз, і торкнувшись слова, аудіо «перейде» до цього місця.

Apple-Podcasts-2

Три знімки екрана, на яких показано інтерфейс подкасту з елементами керування відтворенням, параметрами епізоду та функцією пошуку, що висвітлює тему, пов’язану з Apple.

Унизу сторінки стенограми також є кнопка «пошук», за допомогою якої ви можете шукати слово, фразу, ім’я чи інший текст. Використовуючи пошук, ви перейдете до першого згадування пошукового терміна та повідомите, скільки разів він з’являється в розшифровці.

Поруч із кількістю згадок у полі пошуку є карати «вгору» та «вниз», щоб перейти до наступного або попереднього екземпляра пошукового терміну. Аудіо також перейде до цієї точки та продовжить відтворення звідти, якщо ви не призупините його.

[blog-product-2349,2359,1186,2369-title-new_product]

Це забезпечує простий спосіб пошуку в подкасті конкретної цитати або терміна, використаного одним із спікерів. Це дозволяє легко виділити та скопіювати для використання в іншому місці або визначити слово, незнайоме для слухача.

Як користуватися функцією транскрипції на Mac

Хоча Apple, як не дивно, не згадує про це, функція транскрипції також доступна в додатку Podcast для Mac після оновлення комп’ютера до macOS Sonoma 14.4. Ви можете знайти його, запустивши відтворення вибраного подкасту, а потім натиснувши меню «три крапки» праворуч від кнопки відтворення/відновлення для додаткових параметрів.

Натискання «Переглянути транскрипцію» показує стенограму, яку можна прокручувати, але принаймні поки що не виділяє кожне слово, як воно вимовляється, як це робиться у версії iOS/iPadOS. Однак у верхньому правому куті є маленький значок пошуку, і, на відміну від мобільних версій, згадані веб-сайти виділяються безпосередньо в стенограмі, і їх можна натиснути, щоб перейти прямо туди, що поки що неможливо у версії iOS/iPadOS.

Apple-Podcasts-3

Транскрипція з програвача подкастів Mac із виділеними веб-сайтами, які можна натиснути

Версія для Mac транскрипції додатка Podcast із згаданими веб-сайтами, виділеними та доступними для натискання

Як автори можуть налаштувати свої стенограми

Творці подкастів все ще можуть подавати власні стенограми, якщо бажають , або можуть додати файл VTT до RSS-каналу своїх подкастів, щоб розрізняти різних доповідачів. Наразі стенограма подкасту, створена Apple, цього не робить.

Ви також можете завантажити та відредагувати стенограму, згенеровану Apple, і надіслати її, посилаючись на новий файл у вашому каналі RSS. Обов’язково зверніться до свого хостинг-провайдера, щоб дізнатися, чи підтримує він завантажені стенограми, інакше ви можете просто покладатися на створений Apple.

Тим не менш, наша вибірка транскриптів показує, що версія Apple є надзвичайно точною, пропускаючи невеликі незручності, як-от «е-е-е...» або кашель і подібні незакінчені висловлювання. Хоча імена доповідачів або розділення ще не доступні для більшості подкастів, розриви абзаців виконують подібну роботу — а також розділяють різні теми, про які йдеться.

Apple зазначає, що розшифровки також можуть допомогти користувачам вивчати нові мови, як читаючи, так і слухаючи вимову слів. Однак транскрипції Apple наразі не можуть конвертувати з однієї мови на іншу.

[blog-product-1416,4580,4544,3766-title-new_product]

Блог