Пн-Пт: з 9:00 до 19:00 Мы уже закрыты, но снова откроемся что бы радовать вас завтра в 10:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
UA
RU
Київ, вул. Олекси Тихого 42а, м. Шулявська
Пн-Пт: з 9:00 до 19:00
Сб: з 10:00 до 16:00
Нд: вихідний
UA
RU

Як правильно налаштувати служби геолокації на iPhone?

12.08.2024

Чесно кажучи, тривалість роботи на одному заряді у сучасних смартфонів залишає бажати кращого, особливо коли згадуєш, як старі "розкладушки" могли працювати цілий тиждень без підзарядки. Щоб хоч трохи продовжити час автономної роботи, доводиться вдаватися до різних хитрощів, таких як вимкнення мобільного інтернету або Wi-Fi, коли вони не потрібні.

Остання версія iPhone працює помітно довше, ніж інші смартфони з аналогічним об'ємом акумулятора. Проте, якщо активно користуватися телефоном, наприклад, фотографувати, грати в ігри або постійно тримати його в руках, заряду може не вистачити навіть на один день. Це стосується будь-якої моделі iPhone. У цій статті ми розповімо про функцію, яку обов'язково слід вимкнути, щоб продовжити час роботи вашого пристрою.

[blog-product-4129,4097,4269,4053-title-new_product]

Як збільшити час роботи iPhone за допомогою налаштування геолокації

Однією з найбільш енерговитратних функцій на смартфонах Apple є геолокація. Якщо ти ніколи не цікавився, як увімкнути або вимкнути цю опцію на iPhone, то вона може значно скорочувати час роботи батареї.

Тут виникає дилема: повністю вимкнути геолокацію не завжди зручно, але залишати її постійно активною теж не варто. Знання того, як керувати GPS на iPhone, може додати ще трохи часу до роботи твого пристрою. Але є деякі нюанси, про які ми поговоримо далі. Ми також навчимо тебе, як швидко вимикати геолокацію на iPhone і коли її краще вмикати.

Доведеться трохи порозбиратися в налаштуваннях Служб геолокації та вимкнути непотрібні опції. Ми вже вивчили, які параметри за що відповідають, тому полегшимо тобі цей процес.

iphone (5)

Як вимкнути геопозицію на айфоні?

Для початку переходимо в Налаштування – Конфіденційність – Служби геолокації – Системні служби.

Далі порядок і назва служб може відрізнятися від тих, що у тебе на iPhone, залежно від встановленої на ньому операційної системи.

Першою системною службою є Геолокація. Вона призначена лише для того, щоб на основі твого місцезнаходження пропонувати тобі рекламу. Наприклад, проходиш ти повз якийсь ресторанчик. І вже за кілька секунд в якомусь додатку тобі пропонують у нього зайти. Якщо тобі набридла реклама, сміливо вимикайте повзунок.

На другому рядку розташована опція Геопопередження. Насправді, це дуже корисна функція. Але тільки для тих, у кого налаштовані сценарії з прив'язкою до місцезнаходження.

Якщо ти заходиш додому, а тобі приходить нагадування “Погодувати кота” – це зручно. Але якщо ні кота, ні сценаріїв прив'язаних до якогось місця у тебе немає – вимикайте функцію.

Дані і бездротові мережі — це наступний повзунок. Потрібен він, щоб більш точно визначити розташування твого смартфона в одній кімнаті та запустити між ними обмін інформацією зашифрованим протоколом UWB без підключення до інтернету.

Фішка класна, але поки працює тільки в небагатьох країнах, і України серед них немає. Тому – вимикайте тумблер.

[blog-product-4098,4097,4096,4095-title-new_product]

Далі йде Ідентифікація Apple Pay. Ця служба потрібна, щоб визначити, в якому ти магазині знаходишся під час безконтактної оплати. Абсолютно непотрібна фішка. Терміново вимикайте.

Калібрування компаса. Якщо ти регулярно користуєшся навігаторами або картами, то ця опція теоретично має стати в пригоді. Без неї доведеться трохи зачекати, поки сервіс визначить, у який бік ти дивишся і рухаєшся.

Але на практиці сучасні карти виконують ці функції автоматично під час руху, тому можна вимкнути цю опцію, якщо ти не користуєшся картами щодня.

Далі йде опція "Калібрування обліку руху". Ця функція використовується для підрахунку кроків, пройденої відстані та інших показників. Якщо ти відстежуєш ці дані безпосередньо на iPhone, а не на Apple Watch чи іншому фітнес-браслеті, залиш цю опцію увімкненою. Якщо ж використовуєш інші спортивні пристрої, її можна сміливо вимикати.

Знайти iPhone. Ну хто не знає про цю найкориснішу функцію. Вона допомагає знайти втрачений смартфон і навіть заблокувати його та стерти дані у разі втрати. Тому ні в якому разі не вимикайте.

840_560

Налаштування системи.Використовуєш оптимізовану зарядку? Можливо, твій iPhone автоматично активує NightShift відповідно до часу заходу або сходу сонця? Якщо ні, тоді краще вимкни цю функцію.

Поділитися геопозицією. Якщо відправляєш своє місцезнаходження друзям у чаті або додатку Локатор, щоб було легше зустрітися, тоді ця фішка тобі ще знадобиться. Краще залишити ввімкненою. Якщо ні, то можна теж вимкнути.

Пошук стільникової мережі. Ця опція збирає інформацію про геолокацію користувача і вежі стільникового зв'язку навколо нього. При цьому користі від неї користувачеві немає жодної. Краще вимкнути.

Установка часового поясу. Навіть за назвою зрозуміло, що робить ця служба. Вона визначає, у якому часовому поясі ти знаходишся і автоматично змінює час. В умовах карантину, поки ми нікуди літати і їздити не збираємося. Можна вимкнути повзунок.

Екстрені виклики і SOS. Це знову дійсно корисна фішка для США, але абсолютно непотрібна в нашому регіоні. Вона визначає точне місцезнаходження, щоб у разі активації SOS-режиму поліція і швидка змогли знайти постраждалого. Поки що в Україні ця служба не працює, тому вимикайте повзунок.

f7b4c784ee1a394c2b5fc3c2392f39d0

DeviceManagement.framework — якщо коротко, то ця функція створена для школярів і студентів. У нас ніколи не працювала і точно не запрацює найближчим часом. Вимикаємо.

HomeKit — фішка класна і корисна. Потрібна для тих, у кого є розумний дім і він налаштований на аксесуарах від Apple. Дозволяє активувати різноманітні сценарії для дому. Тим, у кого немає системи розумного дому, можна вимикати.

Важливі геопозиції. Служба відстежує твої переміщення, місця, які ти часто відвідуєш, і заклади, що тобі подобаються. Якщо не хочеш даремно витрачати заряд батареї та отримувати нав'язливу рекламу, краще вимкни цю функцію.

Удосконалення продукту. Це цілий список повзунків, які включають служби перевірки роботи додатків від Apple. Користувачеві нічого корисного ця опція не приносить. Вимикаємо.

Висновок

Вимикаємо все, окрім опції Знайти iPhone. І твій смартфон почне працювати трохи довше. Але краще пройдися по кожному пункту окремо.

Блог